|
|||
|
|||
![]()
παιδια τη βοηθεια σας.προσπαθω να καθαρισω το τζαμι σε ενα ενυδρειακι το οποιο ειναι τιγκα στα αλατα κ τα στιγματα απο την εξωτερικη μερια.ειμαι στο δευτερο μπουκαλι ξυδι με τηλεκαρτες,υαλοβαμβακα,κ ξυστρα μεταλικη κ τα αλατα ακομα εκει ειναι.εχουμε καμια πιο δραστικη μεθοδο???
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
πιστευω να βγουν επισης αν ειναι εξωτερικα τα τζαμια βαλε βιαλκαλ αλλα με προσοχη μην περασει φαρμακο μεσα στο ενυδρειο
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεις να παρεις το ph/kh minus της tetra βαζεις λιγο στην βατονετα και το περνας απο πανω και στο δευτερολεπτο τα διαλυει.Μετα σκουπιζεις με ενα βρεγμενοι πανι.Προσοχη ομως μακρια απο τα ματια σου και τις σιλικονες.
|
||||
|
||||
![]()
Βιακαλ, φιλε μου. Εφοσον ειναι απο την εξω πλευρά, βιακαλ.
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω παιδια θα βαλω βιακαλ να τελειωνω.ετσι κ αλλιως το ενυδρειο ειναι αδειο γιατι βαφω κ τη πλατη μαυρη οποτε θα πλυθει μετα καλα πριν το γεμισω.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αν δε σε καλυψει κανενα απο τα παραπανω υπαρχει και η σιγουρη λυση για τα αλατα που λεγετε aquaforte. Φορα γαντια και σε ενα πανακι ριξε λιγο και περασε τα τζαμια και μακρια απο τις γωνιες που ειναι η σιλικονη.
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- παιδια ειμαι στη δδυσαρεστη θεση να ενημερωσω οτι κ το βιακαλ απετυχε ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη crazydiver : 29-03-13 στις 09:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
αυτά τα χρησιμοποιείς στον εσωτερικό χώρο? δεν θα έκανα, αλλά αφού το έχεις ήδη κάνει, φρόντισε να το ξεπλύνεις πολύ πολύ καλά και βάλε άνθρακα στο φίλτρο όταν το δουλέψεις. ιδίως το βιακάλ αφήνει και μια λιπαρότητα για να μην ξαναπιάνουν τα άλατα. πρόσεχε. εγώ θα γέμιζα ξυνόνερο και θα το άφηνα κάποιες μέρες. με απλές επαλήψεις δεν γίνεται κάτι. ή χρησιμοποίησε και ξύστρα κεραμικών εστιών με προσοχή. επίσης και ζεστό νερό με γάλα βγάζει τα άλατα
|
|
||||
|
||||
![]()
Ενδιαφερον. Για το γαλα δεν το ειχα ακουσει ποτε. Το ακουαφορτε παντως ειναι guar·an·tee δεν με εχει απογοητευσει ποτε αλλα την εχω πατησει κιολας με καποια μεταλα που τους εχει αλλαξει τα φωτα γιαυτο θελει προσοχη
|
|
|||
|
|||
![]()
παιδια το προβλημα μου ειναι στην εξωτερικη μερια του τζαμιου.δεν εχω θεμα απο μεσα.θα ενημερωσω για την προοδο των εργασιων μπηως κ φτασουμε στο στησιμο
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
προσπάθησε με μαγειρική σόδα σε σκόνη. πέρασέ την με ένα νωπό πανί και άστην αρκετές ώρες. επίσης αφού είναι απ έξω μπορείς να κάνεις στο τέλος μια επάλειψη με ελαφρύ baby oil ή και ελαφρύ ελαιόλαδο να μαλακώσουν τα άλατα και μετά από μέρες πάλι με ξύδι ή σόδα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ προσοχή στο ακουαφόρτε. Τρυπάει, ρούχα, καίει δέρμα, έτσι για πλάκα! Περίεργο για το βιακάλ. Τότε, εγώ θα το έβαζα στο πλάι (το ενυδρείο) και θα έβαζα ξανά βιακάλ, αφήνοντάς το επάνω στα άλατα ώστε να αφρήσει.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Προσοχή όμως γιατί τρυπάει το πανί που θα χρησιμοποιήσεις και θα προκαλέσει ερεθισμό στα χέρια. Δηλαδή πρόχειρο πανί και γαντάκι στο χέρι.
|
|||
|
|||
![]()
δυστυχως παιδια απετυχε κ το ακουαφορτε.δε ξερω τι αλλο να κανω.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μηπως δεν ειναι αλατα; Μηπως ειναι πολλες μικρες γρατζουνιες στο τζαμι και φαινονται σαν αλατα; Κανε αυτο που σου ειπα. Τουμπα το ενυδρειο και ριξε βιακαλ να λυμνασει. Αν ειναι αλατα θα πρεπει αμεσως να αρχησει να αφριζει.
|
|||
|
|||
![]()
φιλε μου δεν ειναι γραντζουνιες σιγουρα.ειναι καταλοιπα απο αφισα που ειχε μαζεψει υγρασια κ εχει αφησει κυκλικα σημαδια στο κρυσταλλο.ειναι στην εξωτερικη μερια του του τζαμιου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν ειναι καταλοιπα απο κολα βαλε καθαρη βενζινη με ενα πανακι, αν ειναι αλατα δοκιμασε πανακι βουτηγμενο στο λαδι και πολυ υπομονη εννοειτε καλο καθαρισμα μετα.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αλατα... | giannisqq | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 15-01-13 18:16 |
Αλατα σε ενυδρειο | beeromixalhs | Γλυκό νερό - Γενικά | 17 | 03-07-11 23:25 |
αλατα στα τζαμια | octania246 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 30-05-07 09:42 |
αλατα | alfacom | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 05-11-04 23:48 |
Αλατα στο γυαλί | blacky | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 16-07-04 20:30 |