|
|
||||
|
||||
![]()
γεια σας χρόνια πολλά,
θα ήθελα να ρωτήσω, αν προετοιμάσω το νερό της αλλαγής σε πλαστικό δοχείο ανοικτό, πρέπει να βάλω και αντιχλώριο? και αν όχι, πόσες μέρες πρέπει να παραμείνει στο δοχείο πριν την αλλαγή? ευχαριστώ πολύ καλή χρονιά σε όλους! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτά από εμένα ![]()
|
|||
|
|||
![]()
απο ποστ που εχω διαβασει λενε για μια βδομαδα με αεραντλια στπ φουλ
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Και γω δεν ξερω πανω στο θεμα απ οτι εχω διαβασει εδω μην παρεξηγηθουμε!!!!
εγω αν σε ενδιαθερει βαζω νερο απο θερμοσιφωνα χλιαρο μαζι με εναν θερμοστατη για να μου το φερει στην καταληλη θερμοκρασια βαζω αντιχλωριο το αφινω με την αεραντλια λιγο και μετα σιγα σιγα μπλουμ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Στην περιπτωση σου (αυξημενα νιτρικα) θελες μερικες μεγαλυτερης ποσοτητας αλλαγες.
Με μικρες αλλαγες και αυξηση της συχνοτητας μονο, δεν πεφτουν ευκολα τα νιτρικα και θα αργησεις. Προετοιμασε σωστα το νερο και βαλτο πολυ αργα (πχ μια ωρα) . Κανε 40-50% αλλαγη, μετρα, και μετα απο 2-3 μερες ξανακανε αν χρειαστει προφανως αλλη μια.. Μετα, την επομενη εβδομαδα επεστρεψε στη ρουτινα σου που πιστευω οτι αν αλλαζεις 50-60 λιτρα εβδομαδιαιως θα εισαι ΟΚ.
|
||||
|
||||
![]()
εχθές ήταν η δεύτερη εβδομάδα που έκανα μεγαλύτερη αλλαγή, 50 λ στα 200 του ενυδρείου.
σήμερα μέτρησα ΝΟ3 κάτι λιγότερο από 25 ΝΟ2 0 GH 14 ? KH 3 PH γύρω στο 7 προς τα κάτω είναι αναλογικά φυσιολογικές οι μετρήσεις μου? ή δεν μέτρησα αξιοπιστα? καταλαβαίνω πρέπει να πέσει κι άλλο το ΝΟ3 στο GH έβαλα ερωτηματικό γιατί τα δύο τελευταία κουτάκια της μέτρησης είναι μισο μπορντώ μισο πράσινο μέτρησα με στα στικάκια της jbl. καλημέρα!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Η GH δεν ειναι η συνηθισμενα χαμηλη, οπως οταν ειναι χαμηλα η KH και το pH.
Φυσικα μπορει να ειναι σωστη αυτη και λαθος τα αλλα ![]() Με στικακια για τεστ δεν μπορει να βγουν τοσο αξιοπιστα αποτελεσματα. Κανεις καποια επεξεργασια στο νερο για μαλακωμα? (τυρφη, φυλλα, ΑΟ)? Εχεις παρει μετρησεις απο τη βρυση?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
στο χαλάνδρι είμαι, θα μετρήσω το νερό της βρύσης και θα σας πω. ευχαριστώ πολύ ------------------------- κάτι γίνεται με τα στικάκια μου μέτρησα το νερό της βρύσης μου βάζει ΝΟ3, ΝΟ2 μηδέν, GH 21 PH & KH χρώματα άσχετα του δειγματολογίου ξαναμετράω το ενυδρείο, ίδια με τα παραπάνω εκτός το ΝΟ3 γύρω στο 25 και δεν έχω υγρά τεστς μόνο για ΡΗ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maria p : 13-01-13 στις 19:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Οπως καταλαβαινεις, τα στικακια ειναι αρκετα αναξιοπιστα, κι αν εχουν ερθει αρκετα σε επαφη με την ατμοσφαιρα, εχουν καταστραφει.
Πολυ δυσκολο να εχει τετοιες (χαμηλες) τιμες (pH KH) στο ενυδρειο, αλλα και τοσο ανομοιες (ψηλη GH) στη βρυση, χωρις επεξεργασια νερου κλπ.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
SOS: Ξέχασα το αντιχλώριο :-( | aquaman | Αρχάριοι γλυκού νερού | 72 | 12-01-11 19:15 |
Αντιχλώριο | sailim | Γλυκό νερό - Γενικά | 31 | 12-02-10 17:00 |
Αντιχλώριο | skourkou | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 02-07-07 23:45 |
αντιχλώριο | deMetrIs | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 22-07-06 00:25 |
βρασμος αντι αντιχλώριο | Θανάσης | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 4 | 20-06-06 12:54 |