![]() |
#1 |
Αποθήκευση νερού από ΑΟ
![]() Αξιολόγηση:
![]() Αποφάσισα τελικά να βάλω μπροστά την ΑΟ και έχω κάποια ερωτήματα όσο αφορά την αποθήκευση του "καθαρού" νερού, αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει. Θα χρειαστώ περίπου 50lt "καθαρό" νερό κάθε εβδομάδα.
1. Πόσες μέρες θα ήταν ιδανικές να αποθηκεύσω σε ένα βαρέλι (όσο μπορώ ερμητικά κλειστό) "καθαρό" νερό από την ΑΟ? 2. Εάν έχω σε λειτουργία μια αεραντλία μέσα στο βαρέλι θα ήταν καλύτερα? Ο λόγος που θέλω να αποθηκεύω το "καθαρό" νερό είναι γιατί θα το βγάζω λίγο κάθε μέρα, ώστε να μπορώ να χρησιμοποιώ και το "βρώμικο" σε διάφορες "δουλειές" του σπιτιού. Σας ευχαριστώ |
|
Εμφανίσεις: 5004
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα παρεις ενα βαρελι καταλληλο για φυλαξη τροφιμων πχ για ελιες (εχουν σημα ενα κουταλοπηρουνο) ή ποσιμου νερου.
(συνηθως κεραμιδι ή ασπρο χρωμα) Ξερω ενα μαγαζι με καλα βαρελια, πολλα ειδη, οτι σε βολεψει, και καλες τιμες στην Πειραιως 143 απεναντι απο την ΙΟΝ σχεδον (αν μπορεις να πας). Δεν χρειαζεται κυκλοφορια το νερο ΑΟ, για αποθηκευση μεχρι ενα χρονικο διαστημα (πχ μια εβδομαδα) και παντα σε καθαρο δοχειο, με καπακι που κλεινει καλα. Μη καις τσαμπα ρευμα. Μπορεις να παρεις και 2ο βαρελι για τη φυλαξη του βρωμικου. ΥΓ Μπορεις το "βρωμικο" να το βαζεις και σε ενυδρειο με ψαρια σκληρου νερου. Αρκει το νερο του δικτυου να εχει ιστορικο καλο, δλδ να ειναι καθαρο απο τοξικα (ΝΟ3 ΝΗ3 κλπ) και παθογονα. Τοτε το "βρωμικο δεν θα ειναι βρωμικο, απλα θα ειναι μονο πιο σκληρο κατα 33% (αν η αποδοση της μεμβρανης της ΑΟ σου, ειναι 1 προς 3 ως συνηθως). Μαλιστα θα ειναι και φιλτραρισμενο με τα προφιλτρα της ΑΟ. Αυτο σημαινει οτι δεν χρειαζεσαι ουτε καν αντιχλωριο (στα προφιλτρα υπαρχει και ενεργος ανθρακας). Αν μαλιστα εχει και δυο προφιλτρα ανθρακα (CTO & GAC) εκτος του sediment (φιλτρο σκονης), ειναι σουπερ καλυμμενο.
|
|||
|
|||
![]()
Έχω βαρέλι που βάζουν τις ελιές 50lt αυτό κάνει ή όχι?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι αλλα θελει απολυμανση καλη και να μην εχει φθορες (γρατζουνιες μεσα, που μεσα τους μπορει να αναπτυχθουν διαφορα)
|
|||
|
|||
![]()
Είναι σχεδόν καινούργιο το βαρέλι δεν έχει τίποτα, απλά θα το απολυμάνω για να είμαι σίγουρος.
¶ντε να ξεκινήσω να βάζω τα ψαράκια που θέλω ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τι αποφάσισες να βάλεις τελικά;
|
|
|||
|
|||
![]()
Σκέφτομαι να βάλω από 15 άτομα (ακούω γνώμες)
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μη γινει αποτομα. * Αρκει φυσικα να ειναι στρωμενο το ενυδρειο. ------------------------- Παράθεση:
αλλοι πιθανοι συγκατοικοι στο μελλον
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 05-04-12 στις 12:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Είχα την εντύπωση ότι θα πρέπει να ρίξω τις τιμές και μετά να βάλω τα ψάρια |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Εκτος αν τα παρεις απο ενυδρειο με σωστες τιμες νερου
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 05-04-12 στις 12:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Τώρα που το ξέρω θα πράξω σωστά... |
|
||||
|
||||
![]()
παντως για την αποθηκευση του νερου που ρωτησες το καθαρο της ΑΟ το εχω κρατησει ανετα μια βδομαδα με το βαρελι ερμητικα κλειστο χωρις αεραντλια και μεχρι δυο βδομαδες με αεραντλια(στη δευτερη περιπτωση δεν ητανε ερμητικα κλειστο).αυτα με νερο 100% ΑΟ ομως.η μιξη με βρυση εγινε μετα.(οταν επεστρεψα)
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Καλως τον. Σε χασαμε. Νομιζα πως μετακομιζες εις τας Σκανδιναβικας χωρας. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
χαχαχα οχι ακομη,για 24 μαιου εβγαλα εισιτηριο οποτε αναμονη ακομα
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αποθήκευση νερού από Α/Ο | lingistis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 34 | 02-01-12 16:40 |
αποθήκευση νερού | vaggstef | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 26-10-11 09:09 |
Ερώτηση για σωστή "αποθήκευση" όσμωσης | aquaman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 21-12-10 10:27 |
Βοήθεια σε κυκλοφορητή νερού – φίλτρο νερού | POURITANOS | Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές | 155 | 11-05-09 22:20 |
Θερμοκρασία νερού σε ενυδρείο γλυκού νερού | lacrimosa_ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 04-12-07 22:43 |