|
Άλλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πρηστηκαν τα ματια στο χελωνακι μου τι να κανω??γιατι πρηστηκαν??
υπαρχει καποιο κολυριο..?? στο νερο βαζω αντιχλωριο, εχω λαμπα Uvb αναμμενη.. μονο θερμοστατης μου λειπει..αλλα θα τον παρω συντομα..
|
||||
|
||||
![]()
ξερω οταν πριζονται τα ματια τους ειναι απο την κακη ποιοτητα του νερου...μηπως δεν αλλαζες συχνα το νερο?υπαρχουν κατι κολλυρια για τα ματια τους..ρωτα στο πετ σοπ και θα σου πουνε
|
|
||||
|
||||
![]()
χριάζεσαι και φιλτράκη και θερμοστάτη επιγώντος
κολύριο:taberaqua ocular (θα το βρεις ευκολα) βράσε και λιγο χαμομιλάκι προς το παρον και παρε ενα βαμβακακι βρεξτω και βάλτο στα ματάκια όχι βραστο μην βιάζεσαι οφείλετε σε έλληψη βιταμηνων πιθανον και βρώμικο νερό (τωρα μικρα ειναι ευαισθητα) αν ειχες θερμοστατη ανεβαζεις και την θερμοκρασια και βάζεις και ενα καπακι για υγρασια και πεντακαθαρο νεράκι θα ηταν και νοχελικο πριν πρηστουν διαβασε λιγο υπάρχουν πληροφοριες στο φορουμ και όλα θα τα φτιάξουμε μην ανχεσαι αλλα και μην το ''ξανα'' αμελησεις προς το παρον χαμομιλακι και αν δεν έχεις βάλτο καπου να έχει λιγο ζεστουλα
|
||||
|
||||
![]()
Η αληθεια ειναι οτι εχω αλλες 2..και τιποτα απο αυτα δεν ηξερα ωσπου διαβασα εδω ΠΑΡΑ πολλα πραγματα!και σιγα σιγα τα φτιαχνω ολα! Το νερο το αδιαζω καθε 2-3 μερες..και χαμομηλι βαζω εδω και λιγες μερες..αυριο θα παω για το κολυριο..μετα το χαμομηλι αφου ανοιξει τα ματια του εχει τεραστια ορεξη και τρωει...θελω να πω μονο τα ματια του ειναι το προβλημα!!
τι θερμοστατη να παρω??? Σας ευχαριστω πολυ!!!!
|
||||
|
||||
![]()
ποσα λιτρα νερο εχεις?
|
|
||||
|
||||
![]()
καλη ερωτηση!! πως το βρισκω αυτο?? δεν νομιζω να ειναι καν λιτρα..λογο το οτι ειναι μικρο δεν εχω πολυ νερο μεσα!
|
||||
|
||||
![]()
ανάλογα τα λιτρα του ενυδρειου και πιο μεγάλος να είναι δε πιραζει μην το παρακάνεις και για να καταλάβεις περιπου `1λιτρο-1watt δηλαδη 25 λιτρα 25watt απο αιτερια εγω δουλευω αρκετους jager και ειμαι ευχαριστημενος πολύ (http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1211)
------------------------- μηκος χ πλατος χ υψος δια του 1000 δηλαδή ενυδρειο 60 χ 30 χ 40 = 72000 / 1000 = 72lt
![]() Ο καλός χομπίστας είναι υπεύθυνος χομπίστας!! Η ημιμάθεια ….. χειρότερη της αμάθειας !! Η άγνοια σκοτώνει... http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54431 ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη billias : 15-11-11 στις 01:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον γενικα ειναι 10 λιτρα πες να εχω το μισο νερο μεσα αρα 5!..προτεινετε καποιον?
τωρα μετρησα και της μεγαλης..60λ κανει αυτος που μου εδειξες πιο πανω???
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα,
κοιτα για τα 5 λιτρα δεν νομιζω να υπαρχει θερμοστατης για τα 60 αυτος που σου προτεινε ο βασιλης ειναι ιδανικος(50w)και καλο ειναι να προχωρησεις στη αγορα του οσο ποιο γρηγορα σου επιτρεπουν τα οικονομικα σου γιατι οι θερμοκρασιες εχουν πεσει και αν το χελωνακι σου πεσει σε χειμερια ναρκη παιζει να μην ξυπνησει τωρα που ειναι αρρωστο.. ειναι απαιτητικα ζωακια και θελουν ιδιαιτερη φροντιδα αλλα αν μπεις σε μια ρουτινα ολα γινονται ευκολα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Corydoras aeneus: ΠΡΗΣΜΕΝΑ-ΕΞΟΓΚΩΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ | GIWRGOS | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 31-10-10 08:14 |
χελωνακι-ενυδρειο | Θεοδωρος | Άλλα ζώα | 2 | 11-01-08 13:44 |
χελωνακι | alexinio | Άλλα ζώα | 16 | 25-05-07 05:26 |
Labidoshromis sp. yellow-πρησμενα ματια | Nik25 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 18-11-06 00:07 |
φοβερο χελωνακι | ANEMOS | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 21-01-06 17:48 |