|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα σαλιγκάρια. Καταρχάς, υπάρχει περίπτωση να τα δημιουργήσει το περιβάλλον του ενυδρείου ή οπωσδήποτε μεταφέρονται χωρίς να το καταλάβει κάποιος μέσω π.χ. φυτών? Υπάρχουν κάποια είδη που είναι χρήσιμα, αλλά μπορούν να γίνουν και ενοχλητικά λόγω ανεξέλεγκτου πολλαπλασιασμού τους? Συγκεκριμένα, βρήκα δύο πολύ μικρά σαλιγκάρια ( ένα πάνω στο φίλτρο και ένα πάνω στο τζάμι ), περίπου 2 εκατοστών και τα έβγαλα, αλλά αναρωτιέμαι τώρα μήπως δεν έκανα καλά.
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ κατατοπιστικό και χρήσιμο, από ό,τι φαίνεται μόνο apple snails είναι κατάλληλα και τα δικά μου δεν μου φάνηκαν τέτοια!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν εχεις θα εχεις τους λαθρεπιβατες που ειναι μεσα στα φυτα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως είναι Malaisian Trumpets;
Για δες http://www.aquahobby.com/gallery/e_M...uberculata.php http://aqualandpetsplus.com/Bug,%20S...%20Trumpet.htm
|
|||
|
|||
![]()
Όχι,"τρομπέτα" δεν ήταν σίγουρα. Ήταν τόσο μικρά που με δυσκολία κατάλαβα ότι είναι σαλιγκάρια, νόμιζα ότι είναι βρωμιά. Πολύ μικρά και ολοστρόγγυλα, μάλλον προς golden applesnails μου έκαναν. Να υποθέσω ότι πρέπει να βγάλω την νεοαποκτηθείσα πληθωρική anubia και να την ελέγξω για περισσότερα ζωντανά??!! Ψιλοανεύθυνο πάντως να μην με ενημερώσουν από το μαγαζί ότι μπορεί να υπάρχουν ανεπιθύμητοι λαθρεπιβάτες.... Γιατί σε κάποιες περιπτώσεις διάβασα ότι δεινοπάθησαν μερικοί να τα ξεφορτωθούν, ειδικά αν είναι ερμαφρόδιτα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ολα ειναι το ιδιο καταλληλα ή ακαταλληλα. Εκτος απο μερικα που μπορει να καταστρεψουν καποια φυτα αν πεινασουν. Απο τα apple μονο τα golden ειναι καπως ασφαλη, αλλα και αυτα θα πειραξουν καποια φυτα μαλακά. Τα lemnea αν πεινασουν. Προσφερουν σημαντικα στην εξισορροπιση ενος συστηματος.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Εννοώ ότι το ενυδρείο μου είναι έντονα φυτεμένο και δεν θα μου άρεζε ιδιαίτερα να φάνε τα σαλιγκάρια όλα τα φυτά μου όπως λέει το σχετικό άρθρο που με παρέπεμψε ο φίλος πιο πάνω. Επίσης, είναι τα μοναδικά που δεν είναι ερμαφρόδιτα, γεγονός που καθιστά στη βούλησή μου την αναπαραγωγή τους ή όχι και τον έλεγχο του πληθυσμού τους. Αν διάβασα δε σωστά το άρθρο μόνο τα Apple snail: Pomacea bridgesii σέβονται τα φυτά του ενυδρείου και έχουν και το προτέρημα ( κατ' εμέ ) να μην προκύπτουν από "παρθενογέννηση"
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Παρουσίαση 16 lit nano με ασπόνδυλα | kotsokk | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 45 | 30-01-12 13:06 |
Μαλακό(τερο) νερό και Ph/φυτά/ασπόνδυλα | aquaman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 20-12-10 21:34 |
Τι ασπόνδυλα σε FO; | sp67 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 6 | 02-02-10 09:29 |