![]() |
#1 |
Νέο ενυδρείο, μετά από...τραγωδία
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλημέρα σε όλους τους φίλους και φίλες.
Δημιουργώ αυτό το θέμα για να μοιραστώ τις εμπειρίες μου και να μάθω από τους παλαιότερους. Χρόνια είχα "ενυδρεία" με χρυσόψαρα, και χρησιμοποιώ εισαγωγικά διότι ήταν όλα των 5-10 λίτρων, απλά για "ντεκόρ"- δεν μετράει η εμπειρία δηλαδή. Πριν από δύο μήνες αποφάσισα να σοβαρευτώ και ξεκίνησα ένα 100lt. Αποφάσισα (παρά τις παροτρύνσεις του -εξαιρετικού γνώστη όπως αποδείχθηκε- παιδιού στο pet shop να μην το κάνω) να χρησιμοποιήσω ψεύτικο ντεκόρ και να ρίξω μέσα τα χρυσοψαράκια μου. Ως άσχετος, βιάστηκα, έριξα μέσα όσα είχα ήδη από το μικρό ενυδρείο, αγόρασα και 3-4 ακόμα...για να μη σας κουράζω, μια τραγωδία, τα καημένα τα ψαράκια δεν άντεξαν το σοκ της αλλαγής και της μη καταλληλότητας του ενυδρείου (βιάστηκα πριν γίνει ο κύκλος της βιολογίας), απέκτησαν όλα ich και τα έχασα. Παρόλα αυτά, δεν τα παράτησα. Αποφάσισα να κάνω νέα αρχή, "ζέστανα" το νέρο (26c), έκανα θεραπεία, καθάρισα τα πάντα, και άρχισα ξανά (αφού έγινε ο κύκλος) τοποθετώντας στο ενυδρείο κάθε εβδομάδα από λίγα ψαράκια. Πλέον, περίπου 3 μήνες μετά την προαναφερθείσα τραγωδία, έφτασα στο αποτέλεσμα που σας παραθέτω στη φωτογραφία. Όλα βαίνουν καλώς μέχρι στιγμής, τα ψάρια δείχνουν απολύτως υγιή, έχω bogwood, πολλά φυτά και -σύνολο- 12 ζωούλες μέσα του. Εκτός του ότι θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας για όσα έχω κάνει μέχρι στιγμής, θα ήθελα μια συμβουλή σχετικά με το φίλτρο. Σκέφτομαι να βγάλω το εσωτερικό και να χρησιμοποιήσω εξωτερικό, ώστε και χώρο να κερδίσω εντός του ενυδρείου και καλύτερη απόδοση να έχω. Τα ψάρια μου είναι τα εξής (και γνωρίζω ότι είμαι στα όρια ΔΕΝ πρόκειται να τοποθετήσω άλλα μέσα) 1x Opaline gourami 1x Red Flame dwarf gourami 2x Angelfish (gold/ koi) 1x Betta (μεγάλος σε ηλικία, άντεξε όλα τα σοκ από ich κλπ) 3x Ροδοστομοι 1x Clown loach 1x Chinese loach 1x Pleco 1x Rainbow Fish Κάθε άποψη/ γνώμη/ συμβουλή είναι καλοδεχούμενη ![]() |
|
Εμφανίσεις: 4877
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τραγωδία... πάνε όλα δυστυχώς | Alex_Salonica | Γαρίδες | 23 | 27-12-09 17:45 |
Μετά τη συσκότιση τι; | Vaggos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 26-08-09 18:18 |
Protalon-707. Μετά? | poliko_selas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 30-06-08 23:41 |