![]() |
#1 |
Ξανά από την αρχή. Ερώτηση για ενυδρείο.
![]() Αξιολόγηση:
![]() Μετά τον θάνατο όλων των ψαριών μου από αρρώστιες σχετιζόμενες με την αμμωνία αποφάσισα να στήσω ξανά το ενυδρείο από την αρχή. Το ενυδρείο είναι στα 54l., και καθαρά στα 41l. Μετά από πολύ διάβασμα κατάλαβα ότι με αυτά τα λίτρα δεν έχω και πολλές επιλογές. Έτσι λόγο έλλειψης χώρου είπα να φτιάξω ένα νέο ενυδρείο το οποίο θα τοποθετηθεί στη σύνθεση του σαλονιού. Πήγα εχθές στο τζαμά και μου έβγαλε το κόστος για τα τζάμια στα 70¤ με 8άρι γυαλί. Σήμερα πήγα στον άνθρωπο που φτιάχνει ενυδρεία εδώ και πολλά χρόνια και μου είπε ότι θέλει 50¤ για το ετοιμάσει και ότι αντί για 8άρι τζάμι θα χρησιμοποιήσει 4άρι ή 6άρι και κόντρες. Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι μου είπε ότι δεν θα κερδίσω και πολλά και καλύτερα να μείνω με το παλιό ενυδρείο για το λόγο ότι το ύψος θα είναι πολύ κοντό για αυτά τα λίτρα.
Ποιά είναι η δικιά σας άποψη ![]() Σε περίπτωση που το προχωρήσω λόγο έλλειψης χώρου ξανά στο ενυδρείο θα παραμείνει το φίλτρο από το παλιό το οποίο είναι το Eheim pick up 2010 κατάλληλο για ενυδρεία 60-160l. γιατί δεν υπάρχει πουθενά χώρος για εξωτερικό. Επίσης μπορώ από το φίλτρο να κόψω το σφουγγάρι στο μισό και να τοποθετήσω κεραμικό μακαρόνι για καλύτερη βακτηριδιακή αποικία ![]() Το παλιό ενυδρείο είναι μήκος 60 Χ βάθος 30 Χ ύψος 30=54l: ![]() Το νέο ενυδρείο θα είναι μήκος 90 Χ βάθος 55 Χ ύψος 30=l:148,5l: ![]() |
|
Εμφανίσεις: 6206
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερώτηση για νέο ενυδρείο | Melissan8h | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 29-05-09 20:55 |
Γέννησαν ξανά οι δίσκοι μου στο μεγάλο ενυδρείο | Noni | Δίσκοι | 3 | 08-01-08 17:45 |
Ερώτηση για νέο ενυδρείο | passenger | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 24-10-07 06:49 |
Ερώτηση για νεο ενυδρείο... | AXEL | Malawi | 5 | 06-09-07 10:41 |
ξανά-μανά παρουσίαση | CASPER | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 17-10-06 18:24 |