|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Θελω να κατασκευάσω ενα ενυδρείο μέσα στις γιορτές, για την νεροχελώνα μου. Ετσι οπως το σκέφτομαι θα είναι στο πάτωμα, οπότε μαλλον δεν θα βάλω τζάμι. Ίσως μόνο μπροστά. Θελω λοιπόν να ρωτήσω με τι υλικά μπορώ να το φτιάξω. Οπως είπα δεν με ενδιαφέρει τόσο το να βγεί όμορφο, ή να μπορω να το βλέπω απο μπροστά, (απο πάνω μου αρκεί
![]() Αυτό που έχω σκεφτεί ειναι να παραγγείλω ενα πλαίσιο αλουμινίου (ή κάποιου αλλου μεταλλου - προτάσεις ευπρόσδεκτες) και μέσα να βάλω κάποιο υλικό όπως ξυλο. Αμα το κάνω έτσι μετά πάω για μόνωση, όπως το ξύλινο του Θανάση. Υπάρχει κάποια πρόταση για άλλο υλικό; ΙΔΕΑ: τώρα μου ήρθε και μία ακόμα ιδέα. Να φτιάξω το κουτί, να κάνω τα διαφορα επίπεδα με φελιζόλ και να βάλω το liner που βαζουν στις λίμνες. Υ.Γ. Κατι σημαντικό... Οι διαστάσεις: 130 (μηκος) * 55 (πλατος) * 60-70 (υψος). Να σημειωθεί πως δεν θα είναι γεμάτο ως πάνω. Θα έχει καμια 30-35 το πολύ 40 πόντους νερού. |
|
||||
|
||||
![]()
Πήγαινε IKEA και πάρε ένα πλαστικό κουτί, κάνει για αυτό που θές και με τιμή περίπου στα 6 ευρώ. Διαστάσεις 57χ39χ28 / 45 λίτρα. Οι περισσότεροι τα χρησιμοποιούν και για γεννήστρες για τα ψαράκια τους ή απλά για να κρατάνε φυτά και άλλες βοηθητικές εργασίες. Ακόμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μεγάλο φελιζόλ ψυγειάκι απο αυτά του καλοκαιριού. Απέφυγε μέταλλα !!!!
|
||||
|
||||
![]()
Χελώνα είπαμε όχι μικρόβιο!
Είχα δει απο το ΙΚΕΑ κάτι μεγάλα κουτια 130 λίτρων με περίπου 20¤. Αλλα δεν μου έκανε σαν διαστάσεις. Θελω ποιο πολύ πλάτος και μήκος παρα υψος. Και, εκτός αυτού, φοβάμαι πως το πλαστικό μπορεί να λίωσει απο τον θερμοστάτη γιατί ειναι αλλη ποιότητα. Αυτό που μου λες έχω ενα 25αρι και ήταν καλό. Μαλλον δεν πρόσεξες αυτό πάντως: Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μου το αλουμινιο καποια στιγμη θα οξειδωθει.ειναι το μονο σιγουρο..
χρησιμοποιησε κοντρα πλακε θαλασσης με κολα στις γωνιες και καρφακια. μολις το κατασκευασεις περνα το απλα με ενα μονοτικο βερνικι...ετοιμο... καλοριζικο.......
|
||||
|
||||
![]()
Τι πάχος το κόντρα πλακέ;
Για κολλά να χρησιμοποιήσω ξυλόκολλα ή κάτι άλλο; Και πως θα το κάνω στεγανό; Πρεπει να βάλω σιλικόνη στις ενώσεις; Αμα θέλω να το βάψω τότε τί κανω; Βερνίκι 1-2 χέρια, μπογία, βερνίκι; Βερνίκι εχεις να προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο; Να πάω απο το σίγουρο δρόμο για να μήν έχω τρεχάματα μετα. (μαρκα κτλπ) Ξέρεις πόσο κοστίζει το κοντρα πλακέ το τ.μ. περίπου; |
|
||||
|
||||
![]()
αν θυμαμαι καλλα ενα φυλλο κον πλκε ειναι περιπου 220χ120 και κοστιζει30ευρο ενα 6 παχος θα ειναι μια χαρα...καλιτερα να βαλεις ενυδρειακη σιλικονη (bison)στα κοληματα πριν και μετα το καρφωμα ενα μικρο εσωτερικο
κορδονι απο σιλικονη...οσο για το βερνικι δεν θυμαμαι την ονομασια του αλλα το πουλανε ολλα σχεδον τα μαγαζια..πες τι θες να κανεις και θα στο δωσουν..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αψωγα, μεγαλα και παμφθηνα. Μια χαρα θα ειναι η χελωνα εκει μεσα, εχω φιλαρακι που εχει κροκολειλους caiman εκει (μωρακια) ![]() Αλλιως ξυλο, liner και καθαρισες. |
|
||||
|
||||
![]()
Βαλε ξυλα κολλες τυχον βαψιματα μονωτικα κτλ...μηπως θα σου βγουν πιο φτηνα τελικα 5 τζαμια?
![]()
|
||||
|
||||
![]()
μιλαμε για 30 ευρο ολλα μαζι και το κανει οσο μεγαλο θελει.........
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευή ενυδρειου | Eric | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 13-06-10 12:19 |
Κατασκευή νέου ενυδρειου & τρόποι φίλτρανσης | imichal | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 17 | 07-07-09 09:40 |
κατασκευή βράχου ?? πως ??? | Lsourtzo | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 11-02-09 00:19 |
Κατασκευή ενυδρειου 300 litra | bella | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 27 | 26-10-08 19:34 |
Κατασκευή ενυδρείου | python | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 04-06-07 20:30 |