|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα σας,χαιρομαι που μπαινω και εγω σε μια τετοια παρεα που του αρεσει πολυ ο Υδατινος κοσμοςκαι ξεκιναω....το ενυδρειο ειναι 180 λιτρα.εδω και 3 βδομαδες εχω ξεκινησει το στρωσιμο.για το δαμεδο εχω βαλω αμμο την ασπρη που ειναι ουδετερη στο ph εχω βαλει 2-3 πετρες απο το pet shop και μια ριζα.λοιπον το θεμα ειναι με τη ριζα οτι ειναι γλιστερη πολυ,εχει βγαλει τριχιδια και σε καποιο σημειο σα μουχλα και το νερο συνεχεια θωλο και η κιτρινηλα του ξυλου..τη εβγαλα σημερα εκανα μια αλλαγη νερου περιπου 30% και ειχα σπιτι κατι κοχυλια αληθινα μεν αλλα ψοφια,τα εβαλα να βραζουν για 15 λεπτα περιππου.εκανα καλα?μπορω να τα βαλω μεσα?οι μετρησεις μου πριν την αλλαγη νερου εχθες ηταν νιτριδια και αμμωνια 0 και λιγοτερο απο 0,3/λ και το ph 7,5.πια να ειναι τα επομενα βηματα μου?
------------------------- μπορειτε να με βοηθεισετε στ τι να κανω?να βαλω ξανα τις ριζες μεσα με τα τριχιδια που εχει και αυτο το ασπρο σε καποια σημεια που μαλλον ειναι μυκητας?ειναι επικυνδινο?η να βαλω τα κοχυλια? ------------------------- ------------------------- http://www.youtube.com/watch?v=xgKoM1Q4A6k Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GIANNHSAL : 07-12-10 στις 18:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα και καλως ηρθες γιαννη! την ριζα ναι να την ξαναβαλεις αφοβα στο ενυδριο σου....
μην φοβασαι αυτα που βγαζει θα φυγουνε με τον καιρο, οπως και η κιτρινιλα που αφηνει! τωρα για να εισαι σηγουρος βαλε μια αγγελεια για μπολι! δες εδω και θα καταλαβεις : http://www.aquatek.gr/vb/showthread....EC%F0%EF%EB%E9 πες μας ομως λιγο πιο αναλυτικα τι θες να κανεις και τι θες να βαλεις μεσα, ωστε να σε βοηθησουμε οσο περισσοτερο μπορουμε! α! διαβασε και ολα τα υπομνηματα για τους αρχαριους εδω: http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34 και μετα ολοι εδω ειμαστε! καλο σου διβασμα λοιπον! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες.
Η ρίζα θα βγάζει για πολύυυυυ καιρό κιτρινίλα. Βάλε άνθρακα στο φίλτρο σου και θα βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα σου. |
|
|||
|
|||
![]()
ξεχασα να αναφερω οτι εβαλα σημερα ανθρακα.τωρα για τα τριχιδια(λερωνουν και το ενυδρειο)και τα ασπρακια?θα φυγουν?μηπως δε πρεπει να αναβω τις λαμπες καθολου?
για ψαρια μου αρεσουν τα κλασσικα γκαπυ πλατυ και λιγους καρδιναλιους αλλα μου αρεσουν πολυ και γκουραμις ![]() τι κανω τωρα?τα επομενα βηματα? Υ.Γ.αυτους απο το pet shop δε τους εμπιστευομαι ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες!
και ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αυριο παω απο το pet shop να παρω κανα φυτο.εχω αποφασισει για ανουμπια διαβαζοντας οτι ειναι ευκολο φυτο αλλα μεγαλωνει αργα.επισης το java moss?μπορω να το βαλω για να εχει λιγο πανω στη ριζα?ειναι ευκολο φυτο?επισης για ceratophyllum demersum ,ludwigia repens h akoma kai ntomatia.ειμαι λιγο μπερδεμενος οπως καταλαβαινετε
|
|
||||
|
||||
![]()
καλως ηρθες γιαννη. τα φυτα που λες ειναι σχετικα ευκολα...αλλα θα πρεπει να ξερουμε λεπτομερειες για το ενυδρειο σου, εξοπλισμο κ.τ.λ.
καλο διαβασμα και στην κατηγορια των φυτεμενων. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
παιδια εχω τρελαθει απο τη πληροφορηση.παω στη δουλεια και τους λεω τι διαβαζω τους εχω τρελανει.τωρα στο θεμα μας πηρα ανουμπια σημερα και βαλισνερια.εχω μια απορια.στη τοποθετηση θα τα βαλω μεσα με αυτο το υλικο που ειναι σα βαμβακι 'η οχι.επισης διαβασα οτι η ανουμπια δε θελει να ειναι ολες οι ριζες τις στο χωμα,αληθευει.το υποστρωμα μου ειναι λευκη ψιλη αμμος ουδετερη σε ph και εχω και μια ριζα μεσα.υπαρχει και βιντεο σε προηγουμενο post.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
παρουσιαση 180λ | λατσε τζενη | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 10-03-10 18:36 |
να μαι και εγω με 180λ | focus | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 22 | 28-11-09 00:27 |
αρχαριος....πως να αρχισω | geokourou | Greek Aquarist's Boards | 10 | 15-03-08 19:20 |
Αρχαριος - Αρχαριος - Αρχαριος | ntzianam | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 16-10-07 15:25 |