|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα τελευταία έχω πρόβλημα σε κάποια απο τα φυτά στο ένα από τα δύο ενυδρεία μου.
το Ενυδρείο ειναι 98λιτ με 2 χρυσόψαρα και έχει μέσα από ανούμπιες, egera densa, cryptocorines, Η αμωνία μου είναι μηδέν εδώ και αρκετό καιρό, τα νιτρικά είναι λίγο τσιμπιμένα και τα νιτρώδη 0 Δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι άλγη ή το κυανοβακτηρίδιο ή κάτι άλλο διαβάζοντας το stick για τις άλγες. Αν μπορείτε να με βοηθήσετε να καταλάβω τι είναι και πως να το αντιμετωπίσω. Να βάλω και τις μετρήσεις μου Αμωνία 0 ph 6,8 no2 0 no3 50 kh 3d gh 18d ΥΓ. Προληπτικά ρίχνω Εxcel 5 ml κάθε μέρα εδώ και δυο εβδομάδες αλλά δεν ειδα να υποχωρεί. Επίσης ριχνω βιταμίνες κανονικα της echem flourist. θα προσπαθήσω να ανεβάσω τις φώτο για να δείτε. |
|
|||
|
|||
![]()
Μια που δεν εχει απαντήσει ακόμη κανείς πιο έμπειρος για δες μια ματιά εδώ:
http://www.aquatek.gr/plantdiseasegr.html |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Το έχω διαβάσει αυτό αλλά και όλα τα άρθρα σχετικά με την άλγη και τα προβλήματα αλλά δεν μπόρεσα να κατάλαβω αν ειναι ασθένεια ή άλγη και ποια. Αν μπορει κάποιος έμπειρος μα με διαφωτίσει...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κυανοβακτηριο δεν ειναι.Νιτρικα 50;;;;;;Αμεση αλλαγη νερου.Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου και ποσο φωτισμο και φωτοπεριοδο εχεις;;;
|
||||
|
||||
![]()
έκανα άμεση αλλαγή νερού και εγώ μόλις το είδα για τα νιτρικά. Συνήθως ήταν κάτω απο 25. Ισως είναι τυχαία η μέτρηση.
Φωτισμό έχω μία λάμπα 11W (ήταν δύο και κάηκε η μία) και μετά έβαλα και άλλη μία 8W αλλά επειδή δεν μου άρεσε και τόσο το φως (σε ορισμένα σημεία ήταν σκοτεινα) έβαλα και μία ledoταινία. Φωτοπερίοδος με χρονοδιακόπτη το εχω και περίπου είναι 8 με 9 ώρες το 24ωρο. Το ενυδρείο στήθηκε αρχές Αυγούστου. Στην αρχή είχα αμωνία αρκετή μετά μειώθηκε και αυξήθηκαν τα νιτρώδη και νιτρικά τωρα τα νιτρώδη ειναι μηδεν και εχω μόνο νιτρικά. Τα νιτρικά τα ρυθμίζω με αλλαγές νερού. Που σημαίνει ότι έχει στρωθεί. Δεν ξέρω αν χρειάζεται λιγότερο η περισσότερο φωτισμό. Για σήμερα του εχω μειώσει στις 4 ώρες τον φωτισμό έτσι προληπτικά. Αν είναι σωστό ας μου πει κάποιος. Αυτό το έκανα γιατί ειδα ότι μία κίνηση είναι ο περιορισμός του φωτισμού αρχικά όταν υπάρχουν αλγες. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα νιτρικα να τα κρατας κατω απο 20 ισως και 15 απο την στιγμη που δεν εχεις πολλα φυτα μεσα.Με τι μετρας,με υγρα ή στικς;Η αλγη σου βγαινει σε ολα σχεδον τα νεοστημενα ενυδρεια μεχρι να βρουν τον δρομο τους και μετα φευγει.Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να αυξησεις λιγο τον φωτισμο σου σε 8 ωρες(καλα θα κανεις να το κανεις σταδιακα,και γενικα μην παιζεις με τον φωτισμο).Το ειδος της αλγης που εχεις δεν θελει να μειωσεις τον φωτισμο σου.
|
||||
|
||||
![]()
τα φυτά είναι αρκετά θα έλεγα. 8 ώρες εχω φωτισμό έτσι κι αλλιώς να μειώσω κάτω των 8?? Γνωρίζεις ποια είδους άλγης είναι έτσι που την βλέπεις??? Μετράω με sticks εκτός την αμωνία με υγρά.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια: μετάβαση από high-tech σε χαμηλών απαιτήσεων | aquaman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 15-08-10 15:25 |
Θέλω να φυτεύσω φυτά χαμηλών απαιτήσεων | mikeepidio | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 17-06-10 02:08 |
Μαύρα στίγματα σε φύλλα ανούμπιας | cpapakon | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 15-10-09 08:43 |
Υγρό λίπασμα για φυτεμένο χαμηλών απαιτήσεων | xontros | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 21-07-08 23:19 |
Ξεκίνημα φυτεμένου χαμηλών απαιτήσεων... | John T | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 22-03-05 19:03 |