|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
η θαλασσα κρυβει τοσες εκπληξεις...
και να με μια βουτια για να βγαλω ψαρια...επεσα σε εναν καφε σπογγο...να τον παρω?? ουπς! ο σπογγος κινειται....δεν ειναι ενας ειναι δυο τυλιγμενοι μαζι....και εχουν φτερα!!! μεσογειακα γυμνοβραγχια λοιπον με συντροφευουν εδω και 3 εβδομαδες. Απιστευτα πλασματα!!! σκεφτηκα να τα παρω μονο για φωτογραφιση και να τα αφησω...αλλα με χαρα ειδα οτι τρωνε και μαλιστα απο το χερι μου!! ..η αναγνωριση εγινε! Aplysia fasciata http://www.medslugs.de/E/Med/Aplysia_fasciata.htm ενα βιντεο εν ωρα "πτησης" ![]() και ενα που παιρνει τη γαριδα απο το δαχτυλο μου... ![]() ισως δεν εχουν πρωκτο και απορριπτουν το περιεχομενο του "στομαχου" τους σε μορφη νηματος απο το στομα. εκτος και αν με εχουν γεμισει αυγα... στην αρχη "πετουσαν" ...αλλα προσαρμοστηκαν πλεον στο ενυδρειο και μετακινουνται μονο ερποντας. δε τα ενοχλει κατι και δεν υπαρχει λογος να ξοδευουν ενεργεια. το 90% του χρονου τους ειναι το ενα κολλημενο πανω στο αλλο. δεν περιμενα τετοια κοινωνικοτητα ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 12-09-10 στις 23:49 |
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ομορφα ζωα δεν εχω ξαναδει
αυτα τα εχεις στο μεσογιακο? |
|
||||
|
||||
![]()
πρωτη φορα κι εγω τα ειδα και μου εκανε εντυπωση που τα βρηκα σε 30 ποντους νερο! ειναι πολυ ιδιαιτερα και αισθανεσαι ομορφα οταν τα ταιζεις με το χερι σου...κολλανε πλεον στα δαχτυλα μου την ωρα του φαγητου
![]()
|
||||
|
||||
![]()
τωρα που το γκουγκλαρισα και ειδα περισωτερες φωτο καταλαβα ποιο ειναι..
![]() ![]() το ειχα δει μικρος οταν ειχα παει για ψαρεμα με τον πατερα μου. στην Κερκυρα το λενε μ**νι της θαλασσας. μου κανει εντιπωση που κοθωντε και τα πιανεις. εγω θημαμαι οταν το ειχα αγκιξει ειχε βγαλει ενα μοβ υγρο το οποιο βρομαγε απελπιστικα.λογικα καποιου ιδους αμιντικος μηχανισμος ![]() ![]() παντος ειναι πολυ ενδιαφερων ζωο. |
|
|||
|
|||
![]()
Φανταστικό Πάνο και τώρα μπορείς κι επίσημα να ονομάσεις το ενυδρείο:
"Μεσογειακό με... πώς τα είπαμε Κερκυραίε? ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πανο φιλε μου μαλλον θα σε απογοητευσω... sorryyyyyy
δες την φωτο που θα βαλω και πες μου αν ειναι ιδιο... αν ειναι ιδιο γινετε πολυυυυυ μεγαλο και οταν νιωσει οτι κινδυνευει βγαζει ενα πραγμα σαν το μελανι στα χταποδια με την διαφορε οτι στον σαλιακα που βρηκες ειναι κοκκινο... δεν ξερω ποσο τοξικο η βλαβερο μπορει να ειναι για το ενυδρειο... ψαξε το ομως.... ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
συγκατοικοι νεον | Μίμης | ¶λλα ψάρια Ν. Αμερικής | 28 | 18-07-10 09:47 |
συγκατοικοι?? | dimitris vas | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 09-02-10 17:02 |
Νεοι συγκατοικοι!! | moudi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 11-06-07 19:17 |
συγκατοικοι στην τρελα | epistimon | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 20-09-06 23:32 |
Καινουργιοι συγκατοικοι? | IRENE | Malawi | 8 | 27-01-06 17:44 |