|
|
||||
|
||||
![]()
Έχω δύο απλές απορίες για τα ηλεκτρονικά dimmable ballast και συγκεκριμένα για αυτό (το 2Χ18) που σκοπέυω να αγοράσω, άμα το βρω φυσικά.
1. Εάν δεν έχει συνδεθεί ελεγκτής στην είσοδο με τα 1-10 V, οι λάμπες σε τι κατάσταση θα είναι; (είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα ανάβουν στο 100% ![]() 2. Σε περίπτωση που εγώ δεν θέλω να πάω σε δύο λάμπες ακόμα αλλά να μείνω σε μια, το ballast θα λειτουργεί σωστά με μία λάμπα, παρότι είναι φτιαγμένο για δύο; Φαντάζομαι ότι θα μπορεί μιας και είναι της σειράς "intelligent" ![]() Λίγο πολύ απαντάω στις ερωτήσεις μου ![]() Ευχαριστώ. |
|
|||
|
|||
![]()
Δουλευω το ιδιο σε 2x54W
1. Χωρις ταση στα pins εχεις το μεγιστο φωτισμο. Αν τα βραχυκυκλωσεις στιγμιαία ή βάλεις ταση π.χ. 5Volt απο ενα οποιοδηποτε τροφοδοτικο(φορτιστη κινητου) ΣΥΝΕΧΟΥΣ, τοτε μειωνεις τη φωτεινοτητα 2. Αν δεις το διαγραμμα, ειδικα τη συνδεση στα δεξια δεν ειναι παραλληλη. Αρα μαλλον πρεπει να συνδεσεις και τις 2 λαμπες
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Ξεκαθαρίζουν ορισμένα πράγματα.
Εν τω μεταξύ έχω πάει σε ηλεκτρόραμα, στο συνεταιρισμό ηλεκτρολόγων και σε ένα μαγαζί-αποθηκη Μαρτίου με Εγνατίας και δεν το βρήκα... ¶λλο μαγαζί; Καμιά ιδέα; Τίποτα στο κέντρο; Ευχαριστώ και πάλι! ------------------------- Όλα οκ. Από Ηλεκτρόραμα στη Πυλαία το βρήκα. Θα μου το φέρουν από Αθήνα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Αντάρης : 22-07-10 στις 11:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Σχετικά με τη δεύτερη ερώτησή σου,
ακόμα και εάν ανάψει μόνο η μία λάμπα σε ηλεκτρονικό ballast για δύο λάμπες, μειώνεται ο χρόνος ζωής του... Η σειρά intelligent της Osram έχει την ικανότητα να ''αναγνωρίζει'' τους διαφορετικούς λαμπτήρες φθορισμού και γι'αυτό το λόγο κάνει για μια γκάμα λαμπών. Από τη στιγμή που σκοπεύεις να αγοράσεις το dimmable ballast, βάλε και τις δύο λάμπες σε λειτουργία και ''παίξε'' με τη στάθμη φωτισμού όπως σου είπε και ο sfk. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Κατι κατι ακομη:
Δεν ξερω τι ειδους/μαρκα λαμπες θα βαλεις. Αν ειναι καινουργιες παντως, αρχικα πρεπει να δουλεψεις το ballast σε φουλ φωτισμο για 1-2 μερες.Μονο τοτε θα αποδωσουν το μεγιστο οι λαμπες σου. Αλλιως(μου συνεβη) θα αναβουν χαμηλα και θα σου σκοτεινιαζουν σε μερικα σημεια του σωληνα(κατα μηκος σκοτεινοι-φωτεινοι δακτυλιοι). Μπορεις οπως σου ειπα αν δεν εχεις dimmer, να συνδεσεις ενα φορτιστη/τροφοδοτικο συνεχους ρευματος, σταθερης ή μεταβλητης τασης 0-10Volt. Επισης να ξερεις οτι ομαλο σβησιμο-αναμμα δεν πετυχαινεις ακριβως. Αλλα αυτο δεν εχει κ τοσο σημασια.
|
||||
|
||||
![]()
Δύο sylvania grolux θα βάλω. Η μια είναι 20 μέρες πάνω σε μπαλαστ παλιού τύπου. Αυτό που είπες είναι καλό. Θα "κουράρω" και την άλλη που έχω για δυο τρεις μέρες.
Δεν έχω ντίμμερ, υπάρχει όμως diy ελεγκτής δικός μου για αυτό ![]() Ευχαριστώ για την βοήθεια! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Tags |
ballast, dimmer |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ballast PL για Τ8 | cpapakon | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 1 | 07-05-10 16:38 |
Ballast | maikl | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 30-06-08 10:04 |
PC Ballast | kill_bill | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 26-03-08 21:06 |
BALLAST | stefapat | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 20 | 13-12-07 22:26 |
ballast | stefapat | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 09-11-06 09:28 |