|
|
||||
|
||||
![]()
Χαίρεται!!Εχω ενα ενυδρειο περιπου 15,5 λιτρα και μια χελωνιτσα.Ηθελα να μπολιασω,αλλα δυστυχως δεν ξερω κανεναν εδω στο χολαργο ή καπου εδω κοντα που να μου δωσει τα βακτιρια.Εχω διαβασει καποια αρθρα εδω στο φορουμ σχετικα με το στρωσιμο ενυδρειου με αμμωνια,αλλα με μπερδευει καπως...Ακομη,εχω ακουσει οτι οι χελωνες ειναι πιο ανθεκτικες απο τα ψαρια,και δεν χρειαζεται να ειναι στρωμμενο το ενυδρειο.Ποιες αλλες επιλογες εχω??Τι μου συστηνετε να κανω??
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
να πας την χελωνα πισω!αρκετα την ταλαιπωρησες!
οταν και αν ενημερωθεις καταλληλα μπορεις να την ξαναπαρεις! λυπαμαι αλλα ετσι ειναι ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Να ερθεις να σου δωσω μπολι να ηρεμησεις!!!
![]() Στειλε π.μ. γιατι φευγω σε λιγο να κανονισουμε!! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Εχω καποια αλλη επιλογη εκτος απο το μπολι και το στρωσιμο με αμμωνια?? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη water_turtle_lover : 31-01-10 στις 19:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
καταρχην πετας το 15 λιτρα και πας και περνεις ενυδρειο τουλαχιστον 60 ποντους μηκος. θα βαλεις ενα βατηρα περιπου λιγο κατω απο την μεση του ενυδρειου και θα το γεμισεις νερο μεχρι τον βατηρα,υπολογισε οτι το νερο θα πρεπει να ειναι το λιγοτερο οσο το υψος της χελωνας,αν ειναι διλαδη 5 ποντους τοτε το λιγοτερο υψος πρεπει να ειναι 5 ποντους,οποτε πας κατευθειαν στο υψος που σου ανεφερα πριν. θες μια λαμπα uv για το κελιφος της εκτος αν το ενυδρειο το βαραει ο ηλιος. θες μια θερμαντικη λαμπα οπου θα την βαλεις περιπου 10 ποντους πανω απο τον βατηρα γιατι θα πρεπει να βγαινει και να στεγνωνει η χελωνα αλλιως για αρχη θα κλεισουν τα ματια της. θες εναν μικρο θερμοστατη με 20 περιπου βαθμους ετσι ωστε να μην πεσει σε χειμερια ναρκη το γιατι ειναι ολοκληρο θεμα. το ενυδρειο θα ειναι κλειστο απο πανω γιατι καποια μερα θα χασεις την χελωνα μες το σπιτι. δεν θα βαλεις καθολου αμμο η χαλικι κατω γιατι οι χελωνες ειναι βρωμιαρες και θα βαριεσε να καθαριζεις. ταιζεις 3-4 φορες την ημερα 2-3 γαριδουλες την φορα. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΡΟΥ,ΑΝΤΙΧΛΩΡΙΟ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. αν κατι δεν μπορεις να κανεις απο αυτα τοτε δωσε την χελωνα πισω. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στρωσιμο χρειαζεται γιατι η χελωνιτσα οπως και ολα τα ζωα δεν μπορουν να ζουν στα ...αποβλητα τους.Οπωσδηποτε φιλτρο και βιολογια! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
δεν ειπα κατι που θα δηλητηριαζε την χελωνα,αρκει και μονο να γινονται συχνες αλλαγες,ενυδρειο με χελωνες για να στρωθει πρεπει να βαλει 5 φιλτρα,ειπα οτι πρεπει οποσδιποτε να βαλει ενα καλο φιλτρο αλλα αυτο δεν προκειτε να μειωση τις αλλαγες νερου,στο αλλο θεμα που ανοιξε ο φιλος ειπα '1 χελωνα= 10 ψαρια' και μαλιστα σε μικρο ενυδρειο |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
και σιγουρα κινεζικο και μικρο εσωτερικο φιλτρακι σωστα???
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τι 5 φιλτρα τι 1 με τον ιδιο τροπο θα στρωσουν.στο 10λιτρ του μονομαχου ενα κινεζικο εχω και κανει δουλεια. Για τις αλλαγες συμφωνοι,οσο τακτικοτερα τοσο καλυτερα.και σιγουρα μεγαλυτερο ενυδρειο,τα 15 λιτρα δεν κανουν για χαλώνα |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρωσιμο ενυδρειου | Αιμιλιανος Σεραφειμ | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 06-12-09 02:25 |
Στρωσιμο ενυδρειου | MIkex24 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 23-05-09 18:47 |
Στρωσιμο ενυδρειου | parashos_ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 10-01-08 09:56 |
ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | KARYDAS | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 28-11-06 00:48 |
Στρωσιμο Ενυδρειου | Gorgi | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 14-12-04 13:39 |