|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα ήθελα πολύ την άποψη σας για το παρακάτω:
Πρόκειται για diy κατασκευή ενυδρείου με διαστάσεις 100Χ60Χ55 (Μ-Π-Υ). Όλη η πλάτη του ενυδρείου θα αποτελεί το φίλτρο (βασιζόμενος στο φίλτρο http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...a/Filters1.htm). Οι διαστάσεις του τμήματος του φίλτρου θα είναι 100Χ10Χ50, έτσι ο καθαρός χώρος για τα ψάρια είναι 100Χ50Χ48(περίπου). Ο χώρος του φίλτρου χωρίζεται σε 7 διαμερίσματα στα οποία μπαίνουν θερμοστάτης, υλικά φιλτραρίσματος και αντλία. Θα χρησιμοποιούνται κυρίως τα 5 τμήματα ενώ θα έχω 2 ρεζέρβα για περιστασιακή τοποθέτηση τύρφης, ενεργού άνθρακα κ.λ.π. Με τον τρόπο αυτό, κατά την γνώμη μου, δίνουμε επιπλέον σταθερότητα στην κατασκευή χωρίς την χρήση κόντρας στο πίσω τζάμι. Λειτουργεί σαν sump χωρίς τον κίνδυνο πλημμύρας. Στην πρώτη φωτο είναι η πρόσοψη και στην δεύτερη η κάτοψη. Καθώς δεν έχω γενικότερα ιδιαίτερη εμπειρία θα ήθελα τις απόψεις σας πάνω σε αυτήν την κατασκευή κατ' αρχήν σε θέματα λειτουργίας. Επίσης, τι υλικά φιλτραρίσματος και με ποιά σειρά θα χρησιμοποιούσατε; |
|
||||
|
||||
![]()
Γίνεται μια χαρά θα δουλέψει, όμως........
Δεν πρέπει να κάνει υπερχείλιση γιατί μόλις πέσει λίγο η στάθμη θα αδειάσει από νερό το φίλτρο. Οπότε στην θέση που έχεις υπολογίσει την υπερχείλιση ή θα τρυπήσεις το τζάμι μέχρι κάτω ή θα βάλεις κάτι σαν χτένα για να περνάει το νερό, αλλά όχι τα ψάρια ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ή απλως να βαλει την αντλια στο ενυδρειο και οχι στο φιλτρο για να υπερχειλιζει ετσι το φιλτρο στο ενυδρειο και οχι το ενυδρειο στο φιλτρο. η σταθμη που θα κατεβαινει ετσι..θα ειναι η σταθμη του νερου της κυριας δεξαμενης οποτε δε θα ξενερισει το φιλτρο ποτε.
απλως θα πρεπει στο πρωτο διαμερισμα να κανει μια υπερχειλιση ασφαλειας (ψηλοτερα απο την αλλη) ωστε αν "στομωσει" τοφιλτρο να μην εχει πλυμμηρες. ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 25-01-11 στις 21:20 |
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω πως θα δουλέψει μια χαρά και όντως θα "δυναμώσει" πολύ την κατασκευή
Όμως, κατά τη γνώμη μου, τα πάνω χωρίσματα δε πρέπει να φτάνουν μέχρι το χείλος του τζαμιού γιατί αν βουλώσει από βρωμιά κάποιο σφουγγάρι το νερό θα επιστρέφει στη κύρια δεξαμενή χωρίς να περάσει απ όλα τα στάδια της φίλτρανσης (αν είναι 2cm ποιο κάτω νομίζω θα ναι καλύτερα) |
|
||||
|
||||
![]()
Βέβαια, ένα πρόβλημα θα είναι οτι το φίλτρο-πλάτη θα είναι ορατό, οπότε πρέπει κάπως να καλυφθεί για αισθητικούς λόγους.
Το φιμέ τζάμι δεν είναι πλήρως αδιαφανές. Το βάψιμο ίσως είναι πρόβλημα. Εκτός από την χρήση μη τοξικής μπογιάς, ίσως στο μέλλον αυτή φύγει σε κάποια σημεία και η επιδιόρθωση θα είναι αδύνατη. Η δημιουργία moss wall είναι πραγματικός μπελάς (μικρή ανάπτυξη της moss, άλγες, βρωμιά κ.λ.π.) Οι πλάτες ενυδρείων των εταιρειών είναι ακριβές και, για μένα, όχι τόσο αισθητικά καλές. Σε περίπτωση aquascaping, η αδιαφανής πλάτη δεν δίνει περιθώρια κρυφού φωτισμού που προσθέτει πολύ στην φωτογράφιση. Γενικά, αυτές είναι οι σκέψεις που με απασχολούν και δεν έχω προχωρήσει ακόμη στην κατασκευή. Αν έχετε κάποιες προτάσεις για να καλυφθεί η πλάτη, είναι ευπρόσδεκτες.
|
||||
|
||||
![]()
...http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32759
Δεν μπορείς να βαψεις το τζαμι με μη τοξικη μπογια που να μην φυγει. Το είχα ψαξει. Η αλλη λύση απο το υλικό που χρησιμοποιησαν στο λινκ ειναι χρωματιστό plexi glass |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απόψεις για τον φωτισμό | vouros | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 25-04-07 08:21 |
Ποιο φίλτρο για ενυδρείο 180 λίτρων? | cutter | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 28-05-06 18:11 |
Ενυδρείο και φίλτρο | Blanch | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 25-07-05 12:07 |
Ποιό φίλτρο για ενυδρείο 120 λιτ? | charpan | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 07-02-05 23:34 |