|
||||
|
||||
Τυρφη στο φιλτρο...Ναι ή Οχι;
Καλησπέρα παιδιά
Σήμερα κάποιος μου έκανε μια ερώτηση σχετικά με την χρήση τύρφης , την οποία ειλικρινά δεν είχα σκεφτεί και δεν ήξερα και την απάντηση, μιας και ο τρόπος χρήσης που με ρώτησε ήταν διαφορετικός από αυτόν που χρησιμοποιώ. Λοιπόν το παλικάρι αυτό με ρώτησε το εξής, όταν κάποιος χρησιμοποιεί τύρφη μέσα στο φίλτρο του όπως λένε πολλά ξένα site, τι κάνει στις αλλαγές; Δηλαδή ας υποθέσουμε ότι το νερό στο ενυδρείο του είναι ph 6,5 με χρήση τύρφης. Το δίκτυο του έχει νερό ph 8. Η λογική λέει ότι κάθε φορά που κάνει αλλαγή στο νερό του ενυδρείου του, τα ψαράκια του θα πρέπει να παθαίνουν το τρελό στρεσάρισμα μιας και με κάθε αλλαγή οι παράμετροι ph θα ανεβοκατεβαίνουν. Λογικά από ph 6,5 θα ανεβαίνει πάνω από τα 7 μετά μες την εβδομάδα θα ξανακατεβαίνει, και μετά πάλι πάνω με την επόμενη αλλαγή. Το σκέφτηκα και μου φαίνετε ότι αυτός πρέπει να ναι ο χειρότερος τρόπος να κατεβάσει κάνεις το ΡΗ. Περιμένω απόψεις; |
|
||||
|
||||
Καλησπερα ...
Το κατεβασμα του Ph ειναι μια πικρη ιστορια!! Ειδηκα με τυρφη ειναι δυσκολο να τα καταφερεις! Πιο ευκολος τροπος ειναι να χρησημοποιεις αντιστροφη οσμοση ... Ο φιλος σου με Ph 8 (βρυσης) και 6,5 στο ενυδρειο με αλλαγες ανα εβδομαδα ειναι πρακτικα αδυνατο να πεφτει τοσο το Ph του σε μια εβδομαδα μονο απο τυρφη! Μηπως εχει CO2?? Και παλι δυσκολο .... Βασικα μονο με χαμηλο Kh βλεπουμε μεγαλες μεταβολες στη τιμη του Ph... Φυσικα μια αλλαγη νερου με Ph 8 σε ενυδρειο με Ph 6,5 ειναι καταστρεπτικη για τα ψαρια! και μαλιστα σαν ρουτινα. Μη ξεχναμε οτι η μεταβολη του Ph ειναι λογαριθμηκη και η μεταβολη 1 βαθμου ειναι πολυ μεγαλητερη απο αυτη που αντιλαμβανομαστε!! Πιο σωστος τροπος ειναι στο βαρελι προετοιμασιας του νερου της αλλαγης με το φιλτρο με τη τυρφη (αν και πρεπει να την αλλαζει κατα καιρους - ποτε? εξαρταται απο τη ποιοτητα της τυρφης) και να λειτουργει μεχρι να ερθει το Ph στο επιπεδο που επιθυμουμε & που υπαρχει ηδη στο ενυδρειο! Δεν πρεπει ομως να περιμενουμε θεαματικη μειωση του Ph ειδικα αν το Kh ειναι μεγαλο!!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Παιδια το παλικαρι δεν εχει αυτες τις τιμες κλπ. Μια ερωτηση εκανε και μιας και εγω προετιμαζω το νερο μου σε βαρελι, δεν μπορουσα να του δωσω καποια σαφη απαντηση για το τι κανουν καποιοι που χρησημοποιουν τυρφη μ' αυτον τον τροπο.
|
|
||||
|
||||
Ωπ τωρα το ειδα το "ας υποθεσουμε"
Τι ψαρια θα φιλοξενησει? Η τυρφη παντως ειναι "μανουρα" μια αντιστροφη οσμωση κατα τη γνωμη μου αργα η γρηγορα θα ειναι μονοδρομος! Ειδηκα αν χρειαζεται πολυ χαμηλο Ph
|
||||
|
||||
Αποκλειστικα και μονο με Α/Ο και χωρις χρηση CO2;
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
||||
|
||||
Η χρήση CO2 για το κατέβασμα του pH είναι ''ακριβή'' και ξεπερασμένη μέθοδος! Νερό από Α/Ο και χαμηλές σκληρότητες θα σου δώσουν τη δυνατότητα να ρυθμίσεις το pH σου όπου θέλεις!
|
||||
|
||||
Καλημερα και παλι.
Απλως διευκρινιζω οτι η ερωτηση ειναι "Υποθετικη" μιας και μου εκανε καποιος αυτην την ερωτηση και δεν μπορουσα εγω να απαντησω. Εγω προσοπικα οπως εχω αναφερει αλλωστε δεν χρησιμοποιω Α/Ο αλλα προετιμαζω νερακι σε βαρελι.(Την παλια περπατημενη οδο,,βαρελι, τυρφη και κυκλοφοριτη ). |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τυρφη | ANEMOS | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 16-03-09 20:15 |
ξύλα, τυρφη | fotis478 | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 06-10-08 21:50 |
τυρφη | mikele | Δίσκοι | 11 | 10-11-07 10:53 |
Τυρφη.,- (PH). | Μικρος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 21-03-07 03:30 |
τυρφη | Leman | Γλυκό νερό - Γενικά | 54 | 22-02-07 12:20 |