|
|
||||
|
||||
![]()
Σε σχέση με άλλα υλικά για φίλτρα που θα κατατάσσατε την λάβα; Σε ένα εξωτερικό φίλτρο που έχει μια δεδομένη χωρητικότητα υλικού, αν βάζαμε στο φίλτρο λάβα αντί για κάποιο άλλο υλικό όπως το siporax, θα έκανε το φίλτρο για τα λίτρα για τα οποία προορίζεται; Φαντάζομαι για σαμπ δεν τίθεται θέμα αλλά θα ήθελα να ακούσω και την γνώμη σας.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και για την γνωστή λευκή ελαφρόπετρα. |
|
||||
|
||||
![]()
Και τα 2 είναι ένας οικονομικό μέσο για υλικό φίλτρανσης που τα χρησιμοποιούν αρκετά χρόνια τα pet-shops.
Αλλά και με τα μειονεκτήματά τους καθώς και τα 2 τρίβουν και αφήνουν ίζηματα - περισσότερο η λάβα - που καταλήγουν στα βράγχια των ψαριών, όπως και ότι μπουκώνουν σχετικά εύκολα. Απλά από πλευρά απόδοσης είναι υποδεέστερα από τα high-tech υλικά που πωλούνται πλέον. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν δηλαδή την πλύνεις καλά και τοποθετηθεί η λάβα στο σαμπ θα υπάρχει πρόβλημα; Επειδή είδα σε κάποια post ότι σε σαμπ χρησιμοποιούμε για οικονομία ούπατ ή πώματα σαμπάνιας με δεδομένη την τιμή της δεν θα ήταν καλύτερα να έμπαινε σκέτη λάβα (ούτε ούπατ ούτε κάποιο ακριβό βιολογικό υλικό) εφόσον στο σαμπ δεν υπάρχει και πρόβλημα χώρου; |
|
||||
|
||||
![]()
Ξεχνάς κάτι πολύ βασικό τα ψάρια στα pet-shops κάθονται ελάχιστο καιρό στα ενυδρεία αυτά, γιατί καταλήγουν σε κανονικά ενυδρεία μετά.
Δεν είναι μέσο σύγκρισης αυτές οι συνθήκες σαν καλές οπότε ας φτιάξουμε κάτι ανάλογο. ΥΓ Αλήθεια η λάβα είναι τόσο φθηνή που να αξίζει τον κόπο ? |
|
||||
|
||||
![]()
Όπα συγγνώμη, παρεξήγηση. Είπες ότι η τριμμένη λάβα σε σκόνη καταλήγει στα βράγχια των ψαριών και ότι την προτιμούσαν οι πετσοπάδες και επειδή εγώ ξέρω κάποιον πετσοπά που όντως την προτείνει σαν υλικό για υπόστρωμα με χρήση φίλτρου βυθού απλά έκανα αυτό τον συνειρμό. Ότι δηλαδή από τον πυθμένα μου μπορεί να σκαλίζουν τα ψάρια πάει στα βράγχιά τους. Όντως ο σκοπός είναι να κάνουμε κάτι σωστό. Απλά εχθές "έπεσα" πάνω σε ένα μαγαζί με υλικά διαμόρφωσης κήπων και με 0,40 ευρώ το κιλό (σε μέγεθος στραγαλιού) μου φάνηκε καλή περίπτωση.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λάβα ως βιολογικό υλικό. | liquid | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 09-06-07 00:02 |
Χαλαζιακό χαλίκι ή λάβα;;; | Zisis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 04-11-06 23:03 |
διακοσμητικά: πέτρες από λάβα + ξύλο | pavloukos | Γλυκό νερό - Γενικά | 17 | 21-01-03 20:56 |
Ελαφρόπετρα & λάβα | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 22-12-02 19:03 |