|
|
|||
|
|||
![]()
Εδώ και 2 μέρες εχω ρίξει στο ενυδρείο μου το General Tonic γιατί ένα από τα ψαράκια μου παρουσίασε συμπτώματα fin rot. Από διάφορα site που διάβασα είδα οτι είναι ένα αρκετά ισχυρό φάρμακο και οτι ειναι και πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα στην βιολογία του ενυδρείου, επίσης στις οδηγίες γράφει οτι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε κάποια φυτά (κερατόφυλλο π.χ.). Για το κερατόφυλλο μπορώ να σας διαβεβαιώσω οτι είναι καταστροφικό , μου το μάδησε !!! και το έβγαλα από το ενυδρείο. Τα σφουγγάρια τα έβγαλα από το φίλτρο πριν ρίξω το φάρμακο και τα ξαναέβαλα σήμερα. Αυτό που με καίει τώρα είναι αν πρέπει να το αφήσω να δράσει κι άλλες μέρες ή να ρίξω άνθρακα στο φίλτρο για να καθαρίσει το ενυδρείο από το φάρμακο πριν προλάβει να καθαρίσει και τα βακτηρίδια.
|
|
||||
|
||||
![]()
απο οτι θυμαμαι λεει οτι πρεπει να το αφήσεις για 4 μερες, και αν δεν υπάρχει ίαση, αλλες 4... τωρα μετα την θεραπεια αλλαγες και ανθρακας. τα σφουγγαρια που τα ειχες? αν ηταν εκτος νερου ενυδρειου και χωρι κυκλοφορια, το καλητερο ειναι να ψαξεις για μπολι...
|
|||
|
|||
![]()
σε νερό που έβγαλα από το ενυδρείο τα είχα αλλά χωρίς κυκλοφορία λες αντι για καλό να έκανα κακό!
|
|
||||
|
||||
![]()
θα φανει στις μετρησεις σου...
αν δεις με τη συνηθη ρουτινα την αμμωνια να ανεβαινει σημαινει πως εγινε ζημια και θα πρεπει να βοηθησεις το φιλτρο σου...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
General Cure ή Furan 2 | Zisis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 24 | 28-08-11 16:15 |
tetra | faxkosit | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 22-07-08 09:16 |
general tonic | noe | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 28-05-08 22:52 |
Tetra test | maikl | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 07-09-07 09:54 |
TETRA medica, Gold Med | Celda | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 31-08-05 22:14 |