|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Στο μικρό ενυδρείο από το carefour, έχω πρόβλημα με το φιλτράρισμα.
Το εσωτερικό φίλτρο του ήταν πολύ μικρό, το εξωτερικό που αγόρασα αργοπεθαίνει και έχει και πολύ λίγο χώρο για υλικά. Έτσι αποφάσισα να κάνω ένα mini sub στην πλάτη του. Έτσι και θα αυξήσω τα λίτρα μου και θα έχω πάρα πολύ χώρο για υλικά και θα κρύψω θερμοστάτες κτλ αλλα και τέλος θα μπορώ πολύ εύκολα να καθορίζω την ροή επαναφοράς του νερού... Θα υπάρχει μόνιμα ένας σωλήνας μέσα στο ενυδρείο που θα το συνδέει με το sub και η επαναφορά θα γίνεται με κυκλοφορητή. Θα λειτουργεί το σύστημα απο υδραυλικής απόψεως? Στην κορυφή του σωλήνα που θα ενώνει Sub με ενυδρείο θα υπάρχει T με βάνα για να βγάζω τον αέρα για καθε περίπτωση αν χρειαστεί... Ακούω γνώμες προτάσεις... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Παρα πολυ ομορφο το παρουσιαζεις αλλα πως το νερακι θα υπερχειλιζει στο sub απο το ενυδρειο ?
|
||||
|
||||
![]()
και εγω το θεωρω πολυ δυσκολο αν δε κοψεις τζαμι....πραγμα επικινδυνο....με το σωληνα δε νομιζω οτι θα καταφερεις κατι...
|
||||
|
||||
![]()
Απο την στιγμή που θα είναι στο ίδιο επίπεδο όταν θα αρχίσει να δουλεύει ο κυκλοφορητής και χαμηλώσει το επίπεδο του νερού στο Sub δεν θα αρχίσει να τραβάει νερό απο το ενυδρείο ο σωλήνας? Κάτι σαν την υπερχείληση του φτωχού.
|
|
||||
|
||||
![]()
ετσι οπως το δειχνεις στο σχημα δε νομιζω οτι θα δουλεψει.....δε ξερω αν μεγαλωσεις το μηκος του σωληνα στο σαμπ και μικρυνεις το μηκος του σωληνα μεσα στο ενυδρειο..μηπως βοηθησει τοτε η βαρητυτα ....πριν κανεις την κατασκευη πειραματισου με το σωληνα (και μια λεκανη κατω μη τα κανεις ολα μουσκεμα
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν γινεται αυτο που θες ...
|
||||
|
||||
![]()
ναι...το θεμα ειναι πως δυσκολα κοβεις τζαμι......
|
||||
|
||||
![]()
Πάνο αν αναφέρεσαι στην απορία μου
γιατί είναι τόσο δύσκολο; παραγγελία δεν θα γίνουν τα τζαμάκια και θα κοπούν για να κολληθούν κατάλληλα ; Εκτός αν πάλι μου διαφεύγει κάτι (ούτε με κόλλημα τζαμιών έχω ασχοληθεί ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό που αναφέρει ο neon είναι σίγουρα μία λύση σωστή αφού η λογική της είναι ανάποδα με αυτήν που προτάθηκε, δηλαδή ο κυκλοφορητής γεμίζει το sump και η υπερχείλιση (του sump) το στέλνει πίσω. Παραμένει το πρόβλημα που περιγράφει.
Πάνο: Δηλαδή το sump θα γίνει στο πλαστικό της πλάτης; δεν θα φτιαχτεί καινούργιο με τζάμια;. Αν έτσι τότε πάσο! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υπερχεiληση | KOKOBAS | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 25-02-08 13:27 |
Υπερχειλιση... | Zorba_The_Freak | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 15 | 12-12-07 11:13 |
Υπερχείληση | ANEMOS | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 14 | 26-07-06 13:46 |
Αναλογία αντλησης και υπερχειλισης σε sump | FIL241 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 16 | 10-11-05 21:49 |