|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα.
Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για το μεγάλο post αλλά θέλω να αναλύσω πλήρως την υπάρχουσα κατάσταση. Πρόσφατα πήρα ένα μεταχειρισμένο ενυδρείο Carrefour, το οποίο και σκοπεύω να φυτέψω (πολύ!!!). Ήδη έχω κινήσει διαδικασίες για CO2 από Internet, το οποίο υπολογίζω να έχω μέχρι τέλος του μήνα (5κιλη φυάλη, μανόμετρο Papillion, σκάλα διάχυσης κτλ κτλ). Ο κύριος προβληματισμός μου έγκειται στο φωτισμό. Αυτή τη στιγμή το ενυδρείο έχει μια λάμπα 18W (η οποία έχει αλλαχθεί πριν 1,5 μήνα περίπου). Λογικό είναι όμως εφόσον θέλω να βάλω δύσκολα φυτά και έχω ήδη δώσει λεφτά για το CO2 να θέλω και να φροντίσω για το φωτισμό... Και εδώ θέλω τις γνώμες των εμπειροτέρων. Τι επιλογές έχω? 1) Είδα ήδη τα post για τις πατέντες στα ενυδρεία Carrefour που έχουν γίνει κατά καιρούς για extra λάμπες, αλλά η αλήθεια είναι πως είμαι εντελώς άσχετη από ηλεκτρολογικά....Και σύν τοις άλλοις ΔΕΝ πιάνουν τα χέρια μου 2) Ο steady μου πρότεινε κάτι τέτοιο http://www.aquadiskont.com/shop/product_info.php/products_id/812 όμως και πάλι σκέφτομαι ότι εαν τελικά το χωρέσω θα μπορώ να βάλω 2x18W συνολικά (μία η νέα λάμπα και μία η ήδη υπάρχουσα), όπου και πάλι δε θα με καλύπτουν... 3) Σκέφτηκα να πάρω ένα ολόκληρο σύστημα της Jewel (το τρίτο καπάκι με τις λάμπες ουσιαστικά) αλλά λόγω έλειψης ύψους και πάλι θα πρέπει να κάνω πατέντα ώστε να ψηλώσω το καπάκι ώστε να χωράει το σύστημα (το οποίο σκέφτηκα να δέσω με σύρμα και να κολλήσω με σιλικόνη κάτω από το κουτί του ballast που υπάρχει τώρα) και παράλληλα να καλύψω κάπως το κενό ανάμεσα στο καπάκι και το τζάμι ώστε να μη χάνω φως από κενά 4) Τέλος, σαν λύση υπάρχει και το diy καπάκι, αλλά α) Είπαμε....τα χέρια μου ΔΕΝ πιάνουν και β) Θα μου πάει ο κούκος αηδόνι. Τί μου προτείνετε εσείς εν τέλει? Υπ’ όψιν ότι το budget μου παίζει στα 100€ περίπου... Ευχαριστώ πολύ! |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πατεντα για αδειασμα ενυδρειου. | sotalx | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 28-04-08 15:06 |
τα φωτα σας για τα φωτα παιδια...!!! | Πάνος | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 12-02-08 18:29 |
βοηθεια με τα φωτα | ΑΝΤΩΝΗΣ1980 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 02-02-08 23:39 |
Τα φωτα σας σχετικα με μια ολοκληρωμένη λίπανση | noe | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 21-06-07 13:17 |
ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ? | georgetax | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 22-03-07 00:59 |