|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα σε όλους σας έχω στα σχέδιά μου τους επόμενους δύο μήνες να κατασκευάσω ενα νέο ενυδρείου το οποίο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μεσογειακό με ζωντανό βράχο κ.τ.λ.
Δυστυχώς παρόλες τις αναζητήσεις που κάνω σε αυτό και σε συγγενή forum δεν βρίσκω έναν οδηγό ο οποίος να με καθοδηγήσει βήμα βημα απο το ξεκίνημα της κατασκευής του δοχείου (το οποίο θα είναι μέγιστο 150lt ) καθώς και στη συνέχεια για μετρήσεις και κατασκευή περιβάλλοντος. Υπάρχουν αδιαμφισβήτητα πολλά threads στα οποία βρίσκω απαντήσεις αλλά δεν είναι ενας πλήρης οδηγός κατασκευής και συντήρησης. Αν κάποιος έχει κάτι θα ήμουν υπόχρεως. Επίσης θα ήθελα αν υπάρχουν διάφορα σχέδια για την κατασκευή του δοχείου, και θα με ενδιέφεραν κυρίως σχέδια τα αοποία να έχουν φίλτρα skimmer μέσα στο δοχείο σε ξέχωρο θάλαμο. Μάλλον ζητάω πολλά αλλά αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει τον ευχαριστώ πολύ. |
|
|||
|
|||
![]()
Το ενυδρείο έτσι όπως το καταλαβαίνω θα το φτιάξεις εσύ ή κάποιος άλλος, δηλαδή δεν θα είναι έτοιμο. Και δεν θα μπορούσε να είναι έτοιμο εφόσον ζητάς τα παραπάνω.
Έχεις σκεφτεί καθόλου την λύση του sumpή δεν θέλεις να μπλέξεις με υπερχειλίσεις κλπ? Μια άλλη λύση είναι το φίλτρο «πλάτης». Δηλαδή υπερχείλιση στην πλάτη του ενυδρείου με μαζεμένα όλα τα μηχανήματα εκεί…
|
|||
|
|||
![]()
To ενυδρείο θα το φτιάξω μόνος μου και σκέφτομαι να βάλω φίλτρο πλάτης μιας και ο χώρος που θα μπεί είναι πολύ περιορισμένος.
Αν κάποιος γνωρίζει ας απαντήσει για όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστώ καθώς και για κάποιο σχέδιο για το δοχείο με το φίλτρο πλάτης, και φωτογραφίες απο κάποιο έτοιμο μια χαρά είναι. |
|
||||
|
||||
![]()
Ποιες ειναι οι μεγιστες διαστασεις που μπορει να εχει το ενυδρειο?
Μπορει να μπιε καποιο sump κατω απο αυτο? υπαρχει χωρος?
|
|||
|
|||
![]()
Ναι υπάρχει χώρος
|
|
||||
|
||||
![]()
Υπαρχει καποιος λογος που θα ειναι το μεγιστο 150 λιτρα?
Οι μεγιστες διαστασεις του ποιες μπορει να ειναι?
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευή Λιμνης | Tzo | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 17 | 07-06-07 07:24 |
κατασκευή ενυδρείου | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 10-09-06 12:06 |
Κατασκευή Denitrator | george_grat | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 06-06-06 21:30 |
Κατασκευή ενυδρείου - help!! | thanos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 22-08-04 14:24 |
Κατασκευή ενυδρείου | Fonamstel | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 26 | 09-08-04 15:00 |