|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα,
εδώ και 3-4 εβδομάδες το ενυδρείο μου φιλοξενούσε 8 τιγράκια. Αποφάσησα πριν 6-7 μέρες να βάλω και ένα shark fin νομίζω λεγότανε. 'Ετσι ξεκίνησε και η καταστροφή!!! Την δεύτερη μέρα είδα στον καρχαρία λευκά στίγματα!! Διάβασα πολλά post στο forum και αποφάσισα να μην ακολουθήσω φαρμακευτική αγωγή αλλα αγωγή με φυσικά μέσα (αλάτι και συμπλήρωμα διατροφής με σκόρδο). Σημ οτι όλες οι μετρήσεις μου ηταν κανονικότατες. Την επόμενη ο καρχαρίας ήταν κάτασπρος και μια μερα το χρώμα του επανήλθε κανονικά!! Λεω οκ τα καταφέραμε!! Την επόμενη όμως το έχασα... Μία μερα μετα και ένα tiger alpine και προχθές όλα τα tiger barb εκτός απο ένα που το χάσαμε και αυτο χθες ![]() Δεν μπορώ να περιγράψω την στεναχώρια μου και με πόση δυσκολία αποχαιρέτησα τα ψαράκια μου που μου κρατούσαν συντροφια όλο αυτο τον καιρό... Σας γράφω αναλυτικα τα βήματα που έκανα: -Λευκά στιγματα καρχαρία -μετρήσεις κανονικές -0,3% αλάτι ενυδρείου και σταδιακά ανέβασμα θερμοκρασίας στου 29 απο 26 -Μούλιασμα φαγητού σε σκόρδο -καρχαρίας απεβίωσε -μετρήσεις κανονικές -αλλαγή 1/3 νερού -tiger barb alpine νεκρό -μετρήσεις κανονικές -αλλαγή 1/3 νερού -ολα τα ψάρια νεκρα ![]() Δεν ξέρω τί έκανα λαθος καιι ποιές είναι οι κινήσεις μου απο εδώ και πέρα. Συνεχίζω να ρίχνω τροφή στο ενυδρείο για να μην χαλασει η βιολογία. Τι έφταιγε? Μπορει να ήταν ήδη αρρωστος ο καρχαριας όταν το πήρα? Ποτε μπορώ να βάλω καινούργια ψάρια? Μήπως να το ξαναστύσω απο την αρχη? Τι κάνω? ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
οταν λες ολες οι μετρησεις σου ειναι ''καλες''....τι εννοεις..???
δωσε μας πληρη στοιχεια μετρησεων καθως και το τεστ που χρησιμοποιεις.... |
|
||||
|
||||
![]()
Τις αλλαγες νερου πως τις εκανες?
Και το σκορδο τι το θελες αφου ειχες ick? Δεν μας λες και ποσο αλατι εβαλες σε ποσα λιτρα? |
|
||||
|
||||
![]()
Μή ρίχνεις τροφή,το ενυδρείο εφόσον δούλεψε πάνω από μήνα με ψάρια λογικά έπρεπε να είναι στρωμένο.Πές αναλυτικά τις μετρήσεις σου.
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρείο μπορεί να είναι στρωμένο αλλά αυτή τη στιγμή όπως μας λέει ο φίλος μας δεν έχει ψάρια μέσα ...
¶ρα χωρίς ψάρια και κατά συνέπεια χωρίς αμμωνία, βιολογία τέλος .. Οπότε μέχρι να βάλεις ψάρια συνέχισε να ρίχνεις τροφή για να παράγεται αμμωνία από την αποσύνθεσή της μέχρι να βάλεις κατοίκους στο ενυδρείο σου ....
|
||||
|
||||
![]()
Οι μετρήσεις μου εχουν γίνει με υγρά τεστ μετα απο συστάσεις του forum.
Αμμωνία 0 ΝΟ2 0 ΝΟ3 10 τα υπόλοιπα με stick και ήταν όλα φυσιολογικά Οι αλλαγές έγιναν με λάστιχο. Είχα νερό έτοιμο στους 26 C και εβγαλα νερό με λάστιχο και μετά έβαλα το έτοιμο νερό πάνω απο το ενυδρείο και πάλι σιγα σιγα γέμισα με λαστιχο. Στο νερό είχα βάλει το αντι... δεν θυμάμαι την ονομασια γιατι είμαι στην δουλεια.(Η διαδικασία αυτη με το λαστιχο στο γεμισμα είναι χρονοβόρα αλλα δεν μου αναταράζει καθόλου το ενυδρειο γιατι η ροη είναι μικρή) Το σκόρδο διάβασα οτι είναι μαζι με το αλατι οι καλυτεροι τροποι φυσικής αντιμετώπισης της ασθένειας. Παράθεση:
Τροφη συνεχίζω να ρίχνω για να μην χάσω την βιολογία μου... Τι έφταιξε? Πότε μπορω να ξαναβάλω ψάρια? Υπάρχει τρόπος να δω αν έχω ακομα ick στο ενυδρείο? Μπορεί να ήταν αρρωστο το shark fin απο πρίν? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. ------------------------- Τίποτα? Κανένας? Μια βοήθεια κατι? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Iann_is : 10-12-07 στις 17:04 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ick στο ενυδρειο υπαρχει σιγουρα.
Κρατα τη θερμοκρασια στους 30 για 10 μερες. Μετα μπορεις να βαλεις ψαρια. Η δοσολογια αλατιου ειναι σωστή. Οπως και οι αλλαγες νερου. Επειδη δεν βλεπω κατι περιεργο, πρεπει να ψαξουμε τα απιθανα Τι αλατι χρησιμοποιησες ακριβως? Επισης, τα ψαρια τι συμπτωματα ειχαν? Κολυμπουσαν κανονικα? στην επιφανεια? Φουσκωσαν? Ειχαν κοκινιλλες? κλπ.. Υ.Γ. Δεν ειμαστε και 24/7 πανω απο το φορουμ.... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ick??? | panos84 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 07-08-05 19:18 |
ICK ? | Spiros7 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 17-06-05 12:54 |
ICK? | CENTAUR | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 19 | 11-04-05 09:23 |
ICK ! | george | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 15-03-05 02:58 |
Ick σε ψάρι ick και στο νερό? | moogy | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 9 | 09-04-04 11:31 |