Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 08-12-07, 21:00
pantelis51 Ο χρήστης pantelis51 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή Νέος στο επάγγελμα

Ομολογώ πως έχω ενθουσιαστεί με το Forum σας και το απίστευτο υλικό που διαθέτει!

Ας πάρουμε όμως τη περίπτωση μου από την αρχή.

Αυτό που με οδήγησε εδώ είναι πως σκέφτομαι να ετοιμάσω μια έκπληξη για έναν άνθρωπο που αγαπώ πολύ, ένα ενυδρείο με ψαράκια. Δεν θέλω κάτι ακριβό και μεγάλο καθώς επίσης μέχρι 300 ευρώ μπορώ να διαθέσω.

Είδα σε ένα online shop το Cayman 50 professional περί 200+ ευρώ χωρίς βάση σε μαύρο χρώμα και μ' άρεσε.

Όμως συμβαίνει να μην έχω τη παραμικρή ιδέα για το τι θα μπορούσα να βάλω μέσα, ούτε καν... άμμο!

Επειδή το ενυδρείο θα είναι μικρό (40 λίτρα) θέλω να βάλω όσο το δυνατόν περισσότερα χαρούμενα ψαράκια. Οπότε αποκλείω τα χρυσόψαρα....

Επίσης θα μου άρεσε η ιδέα μετά από 5 μήνες να είχαμε γεννητούρια έτσι ώστε επωφελούμουν κι εγώ!
Θα πήγαινα για συμβουλές σε ένα Pet Shop όμως επειδή έχω διαβάσει απίστευτα Flames (τύφλα να 'χει ο Νίκος) δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ, εκτός κι αν βέβαια πρόκειται για φίλο του forum.
Θα μπορούσε κάποιος να μου κάνει κάποια πρόταση, από άμμο μέχρι ψαράκια; Επίσης, επειδή είμαι παντελώς άσχετος πόσο περίπου στοιχίζει ένα κοινό ψαράκι; Τα 300 ευρώ θα φτάσουν για ένα μικρό ενυδρείο ή να εγκαταλείψω την ιδέα και να βρω κάτι άλλο;
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-12-07, 22:08
Το avatar του χρήστη Ryu
Ryu Ο χρήστης Ryu δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Megara
Προεπιλογή

απο ψαρακια θα σου προτεινα γκαπι,μικρα,δραστηρια,και γεννανε συνεχεια!παρε 1 αρσενικο και 3-4 θυληκα σε αυτα τα λιτρα.η τιμη τους δεν ξεπερναει τα 2-2,50 ευρω.αν δεις στις αγγελειες χαριζουν.300 ευρω για 40 λιτρα δεν ξερω,μου φενονται καπως πολλα.πηγενε σε μαγαζια και ρωτα τιμες.μην ξεχασεις να το στρωσεις πρωτου βαλεις ψαρακια!!

http://stoppuppymills.org/
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-12-07, 22:32
jcalvs Ο χρήστης jcalvs δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Π. Φάληρο
Προεπιλογή

300 ευρώ ????????? για 40 λτ????????????... είναι πολλά τα λεφτά , μάλλον δεν κατάλαβες καλά?

Anyway , με 300 ευρώ βρίσκεις ωραιότατο ενυδρείο και βάζεις μέσα τα βασικά ,εφ'΄'οσον μιλάμε για ψάρια γλυκού νερού .

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάς στο θέμα επαγγελματιές , του είδους που υπάρχει σε αυτό το site και να πας ο ίδιος σε αυτά τα καταστήματα και να μιλήσεις με τους ανθρώπους εκεί . Στα περισσότερα εξειδικευμένα μαγαζιά οι υπεύθυνοι είναι και οι ίδιοι χομπίστες και αγαπούν το χώρο.

Τώρα για το εαν ένα ενυδρείο είναι ωραίο σαν δώρο , θεωρώ ότι είναι άψογο , αλλά υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες όπως το ότι δεν μπορείς να το προσφέρεις φουλ κομπλέ (δηλαδή με νερό και ψάρια π.χ) και ότι χριεάζεται ένα ικανό διάστημα στρωσίματος. κλπ κλπ κλπ

Η δική μου συμβουλή είναι σκέψου διπλά και ψάξε ακόμα περισσότερο .

Καλή τύχη .
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-12-07, 23:21
pantelis51 Ο χρήστης pantelis51 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Το εν λόγω ενυδρείο το βρήκα σε ηλεκτρονικό κατάστημα με 195 ευρώ (χωρίς τη βάση). Δεν ξέρω αν η τιμή είναι καλή η όχι...

Πέρα από τα ψαράκια και το ενυδρείο δεν γνωρίζω τι άλλο πρέπει να αγοράσω.

Βασικά το φαντάζομαι με 1-2 φυτά, χώμα, χαλίκι και κανένα διακοσμητικό καραβάκι ή πέτρα. Αλλά τι ακριβώς πρέπει να αγοράσω και πως θα το ζητήσω;

Εάν βάλω 3 Γκάπι, μπορώ να βάλω και κάτι ακόμα όσο μάλλον για το "καθαρισμό" του βυθού; Θα μάρεσε να υπήρχε ένα μικρούλι που να μοιάζει με αυτά τα μεγάλα και μακρουλά που βλέπω στα μεγάλα ενυδρεία, που έχουνε μουστάκια και είναι κάπως... ακοινώνητα.

Επίσης όσο αφορά το "στρώσιμο" σκέφτομαι να το κάνω χρησιμοποιώντας βιολογικό υλικό (αν φυσικά καταφέρω να βρω) όμως αυτό που δεν κατάλαβα στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι τι πρέπει να ρίχνω για να συντηρήσω τους μικροοργανισμούς; Αμμωνία ή μήπως πρέπει να βάλω μέσα κανένα ψαράκι;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-12-07, 15:02
Το avatar του χρήστη george
george Ο χρήστης george δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Κάνε μια βόλτα στα μαγαζιά...θα βρεις ενυδρείο με πολύ χαμηλότερη τιμή.
Μέχρι τότε....διάβασμα πολύ...και εμείς εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε.

Όταν είσαι έτοιμος...περνάς και από τον σύλλογο να πάρεις και "μπόλι".

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-12-07, 15:17
Το avatar του χρήστη dimitris21
dimitris21 Ο χρήστης dimitris21 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΑΘΗΝΑ
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην dimitris21
Προεπιλογή

Εγώ θα σταθώ μόνο στο θέμα δώρο.
Σίγουρα θα ήθελα και εγώ να μου κάνουν τέτοιο δώρο, αλλά σε μένα θα ήταν 100% καλοδεχούμενο.
Αυτό που πρέπει να εξακριβωθεί είναι αν ο αποδέκτης του δώρου αυτού, αποδέχεται κάτι τέτοιο σαν δώρο και αν είναι διατεθειμένος να του δώσει και την ανάλογη φροντίδα. Δεν είναι αυτονόητο ότι επειδή εμάς μας ενθουσιάζει κάτι, ότι θα ενθουσιάσει το ίδιο και κάποιον άλλο. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν κάνουμε ζωντανούς οργανισμούς δώρο. Πρέπει να είμαστε 100% σίγουροι ότι το δώρο μας θα έχει και την ανάλογη αποδοχή.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές