|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Πιο θεωρείτε το ιδανικότερο υπόστρωμα για δίσκους, άμμος ή λεπτόκοκκο χαλίκι?
Το ενυδρείο θα έχει αρκετά φυτά (εύκολα), ρίζες και εννοείται ότι μιλάμε για μη ασβεστολιθικό υπόστρωμα… ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Οι δίσκου έχουν την τάση να αφήνουν την τροφή να κάθετε κάτω και μετά να (βοσκουν) με την ησυχία τους βάζουν την τροφή στο στόμα και την φτύνουν αρκετές φορές μέχρι να αποφασίσουν να την καταπιούν επομένως .......
|
|||
|
|||
![]()
Στο δικό μου ενυδρείο επειδή έχω αρκετά φυτά έχω βάλει λεπτόκοκο χαλίκι (σχεδόν άμμος). Αν όμως δεν έδινα και τόσο βάση σε φυτά αλλά σε βιοτοπικό με ρίζες και μερικά εύκολα φυτά θα έβαζα λευκή άμμο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αφρικανες δεν ειναι να μασανε αμμο.. Απο κει και περα ολα γινονται.
Η αμμος εχει την ταση να πετρωνει με τον καιρο.. (ως γνωστον) Θα βαλεις και καλωδιο απο κατω ? (λεμε τωρα...) Το ψιλο χαλικακι ειναι πιο ευκολο στη συντηρηση σιγουρα.. Το βασικοτερο ομως ειναι τι (και αν) θα βαλεις κατι ΚΑΤΩ απο το χαλικι για τα φυτα. Οσο για το ευκολα φυτα.... Φυτευοντας ερχεται η ορεξη.. Με τη λευκη αμμο συνηθως τα ψαρια ξασπριζουν και δεν ειναι ωραια.... |
|
||||
|
||||
![]()
νομιζω οτι πολυ λπτοκοκκο χαλαζιακο χαλικακι που να μοιαζει με αμμο,θα ηταν τελειο αισθητικα,και γιατι οχι και πρακτικο για τα φυτα μας...
|
|
||||
|
||||
![]()
οσο πιο ανοιχτοχρωμο το υποστρωμα τοσο ανοιγουν τα χρωματα τους οι δισκοι.....(καμουφλαζ).... Εμενα μια καφε αμμος θα μου ελεγε πολλα...... Αλλωστε αυτο ειναι το βιτσιο μου...... Αμμος και ριζες χωρις φυτα.....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ετσι ετσι ![]() ![]()