|
|
||||
|
||||
![]()
Πριν 2 εβδομάδες, λόγω αλλάγής καιρού απ ότι μου είπαν σε pet shop, έπεσαν πολλές πολλές αρρώστιες στο ενυδρείο και έχασα πολλά πολλά ψάρια... τα μισά νέον (τώρα είναι 6) και όλα τα cory panda μου σώθηκαν... έτσι, σκέφτηκα να βάλω τα ramirezi που μου αρέσουν από καιρό και μιας και λειτρουργει το ενυδρείο 7 μήνες είναι τέλεια στρωμένο και δεν θα αντιμετωπήσουν κάποιο πρόβλημα με αυτό...
Θέλω να βάλω και από τα german blue και από τα german gold και έκανα κάποιες αλλαγές αφού στο pet shop που πάω μου είπαν ότι μέχρι να προσαρμοστούν είναι ευαίσθητα... έβαλα τύρφη και έπεσε η σκληρότητα στους 8 βαθμούς, αλλά το ph μόλις 0,1 και είναι στους 7,1 και έτσι θα βάλω και C02 για να πέσει κι άλλο μιας και τα ramerezi θέλουν στο 6 αν δεν κάνω λάθος... είναι καλά ή πρέπει να κάνω κι άλλα εκτός από αυτά; Το ενυδρείο είναι 120 λίτρων με πολλά φυτά και κάποιες πέτρες. |
|
||||
|
||||
![]()
Για ρίξε μια ματιά εδώ http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/ramirezi2.htm
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Την τύρφη την έβαλα να πέσει η σκληρότητα, εκτός από αντίστρωφη όσμωση και τύρφη δεν ξέρω άλλο τρόπο να πέφτει το gh και δεν βλέπω σύντομα να πάρω αντίστρωφη όσμωση...
Την τύρφη θα την αλλάζω κάθε 2 εβδομάδες, ακόμα κι αν οι μετρήσεις είναι εντάξει για να αποφύγω κάθε σκαμπανέυασμα. Το gh είναι στους 14 βαθμούς από τη βρύση... πώς να το ρίχνω χωρίς αντίστρωφη όσμωση; Επίσης στο μαγαζί που πηγαίνω που είπαν ότι τις πρώτες 2-3 βρομάδες θα είναι ντροπαλα και πολύ ευαίσθητα αλλά μετα που θα συνηθήσουν τις συνθήκες του ενυδρείου μου θα είναι πολύ πολύ ανθεκτικά, γι αυτό το σκέφτομαι. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ειπε κανεις οτι υπαρχουν πολλοι τροποι.. Απλα η οσμωση προσφερει μια πολυ σταθερη μεθοδο, ενω η τυρφη οχι.
Εχω δει ραμ που δεν ηταν ντροπαλα απο την πρωτη μερα και ραμ που ηταν εξαφανισμενα μονιμως.. Παντως ραμ και πολυ πολυ ανθεκτικα, απλα δεν συμβαινει. |
|
||||
|
||||
![]()
Εφόσον δεν έχεις Α.Ο. Καλό είναι να προετοιμάζεις το νερό με τύρφη σε ξεχωριστό δοχείο παρά να ρίχνεις νερό βρύσης στο ενυδρείο και να περιμένεις να το ετοιμάσει η τύρφη!
|
||||
|
||||
![]()
Από τη βρύση πριν το βάλω στο ενυδρείο ρίχνω blackwater extract της tetra για να έχει ίδιες συνθήκες νερού με του ενυδρείου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν γινόταν αυτό δεν θα χρειαζόσουν ούτε τύρφη ούτε Α.Ο.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερώτηση για SAE | crazyio | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 21-03-07 15:48 |
Ερώτηση για φελιζόλ! | parrot | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 23 | 30-01-07 15:37 |
Ζητούνται ειδικές πληροφορίες για m. ramirezi | Liolios | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 1 | 11-02-06 15:55 |
Ερώτηση για r/o | xenofon | Δίσκοι | 14 | 30-08-05 12:06 |
Ερώτηση για UV...? | yiobi | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 22-12-03 15:36 |