|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
φίλοι μου καλησπέρα,
εδώ και 20 μέρες έχω μετετρέψει το ενυδρείο μου σε φυτεμένο με δίσκους.Γενικά τα πράγματα πάνε καλά . Παρατηρώ όμως ότι πολύ γρήγορα αναπτύχθηκαν πολλά στήγματα άλγης στον σωλήνα που κυκλοφορεί το νερό στην λάμπα UV με αποτέλεσμα να μειώνεται η αποδοτηκότητα του κυκλοφορητή σε λίτρα.Επίσης στους σωλήνες του εξωτερικού φίλτρου (marathon 1000 lt/h) αναπτύσσεται πολύ γρήγορα μιά θολή γλίτσα και μειώνει την αποδοτικότητα τού φίλτρου . Γιά τον καθαρισμό των σωλήνων χρησιμοποιώ το ειδικό βουρτσάκι της eheim που είναι προσαρμοσμένο πάνω σε χοντρή πετονιά , αλλά μέσα σε μιά εβδομάδα πρέπει να τους ξανακαθαρίσω. Μήπως ξέρει κανένας κάποια άλλη μέθοδο ? Μετρήσεις του ενυδρείου : Όγκος 180 lt φώς 0,6 w/lt , ph 6,8 , kh 5 , gh 5 , NO3 15 , PO4 1 , ΝΟ2 0 , ΝΗ4 0 , fe 0,5 , παροχή co2 με μπουκάλα και διχυτήρα της tunze . |
|
||||
|
||||
![]()
Σε ολους τους σωληνες αναπτυσεται εσωτερικα λιγη αλγη. Λυσεις δυο.
Καλυμα ωστε να μην τους βλεπει το φως, ή σωληνες μεγαλυτερης διατομης. Παντως το να καθαριζεις σωληνες καθε εβδομαδα ειναι υπερβολικο. Το φυσιολογικο ειναι καθε εξαμηνο/χρονο.. |
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχει και η περίπτωση του υπερβολικού ταΐσματος με αποτέλεσμα κατάλοιπα τροφής να φεύγουν προς το φίλτρο και να δημιουργούν αυτή τη γλίτσα.
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ (η τροφή δίνεται δύο φορές την ημέρα και πολύ λίγη)
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχει παρατηρηθεί οτι οι πράσινοι σωλήνες πιάνουν γρηγορότερα άλγη και οι κατασκευαστές φίλτρων έχουν αρχίσει και προτιμούν τους γκρι. Οπότε όσοι έχουν μεγάλο πρόβλημα με τους πράσινους μπορούν να τους αντικαταστήσουν με γκρι.
|
||||
|
||||
![]()
Νομιζω οτι η διαφορα ειναι καθαρα "οπτικη"...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια!!! Μπερδεύτικα με τα υλικά του φίλτρου | vouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 14-03-07 00:55 |
προσοχή στην είσοδο του φίλτρου | pet | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 24-02-07 13:48 |
Φύλλα στην είσοδο του Φίλτρου | pani | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 10-01-06 10:39 |
Η ζωή εντός του φίλτρου | Octopus | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 29-06-04 02:11 |
Σωλήνες εξωτερικού φίλτρου | antonis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 01-03-03 17:26 |