|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά σκέφτηκα το εξής, μιας και θα βάλω μεσαία προς δύσκολα φυτά στο ενυδρείο μου και χρειάζομαι καλό φωτισμό θα κάνω το παρακάτω:
Το ενυδρείο μου είναι 100 x 40 x 50 στα 180 λίτρα, ας πούμε 160 καθαρά... Θα βάλω μέσα 3 λάμπες t8 των 30 watt η καθεμία και άλλες 2 λάμπες t5 των 39 watt η κάθεμία, οπότε έτσι φτάνω στα 168 watt, πράγμα που σημαίνει πως θα έχω και παραπάνω απο 1w/1lt... Φυσικά δε θα ανοίξουν όλες μαζί... Στην αρχή θα δουλεύω και τις 3 t8 και σιγά σιγά θα ενεργοποιήσω και τις 2 t5 σταδιακά! Πως σας φαίνεται? Ακούω γνώμες για την ιδέα μου(CO2 έχω με φιάλη 5kg). Έχεται να προτείνετε τι λάμπες να βάλω? (οι 2 t5 να είναι απο αυτές που μοβίζουν και οι t8 λευκές ή το αντίθετο? Ή τελος πάντων κάπως αλλιώς?)
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερώτηση για λάμπες πυρακτώσεως και UV φίλτρο | Dimopoulos_d | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 02-02-05 21:20 |
Νεο ενυδρείο 860 λίτρα & Ερωτήσεις : Λάμπες και Υπερχύλη | silveraro | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 10 | 27-11-04 21:19 |
Λάμπες | RGPOL | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 20-02-04 15:34 |
Λάμπες UV | lasal | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 13-06-03 17:05 |