|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν η δική μου ιστορία είναι :
1 φυτεμένο ενυδρείο full με ένα ψαράκι (piranhas) μέσα 8cm , αυτή τη φορά με το εξής πρόβλημα : ενώ όλα φωτοσυνθέτουν απίστευτα μέσα στο ενυδρείο μου , παρόλο που δεν μεγαλώνουν απίστευτα γρήγορα (valisnerria κλπ) αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα : ΝΟ3 = 40+ ΡΟ4 = 0 και τα στοιχεία μου για να σας βοηθήσω να καταλήξετε κάπου που εγώ δεν μπορώ.... Λίτρα = 70 καθαρά. Φωτισμός = 2 Osram GroLux 14W (με αντανακλαστήρες) / 11 ώρες τη μέρα. Αλλαγές νερού κάθε εβδομάδα 30% και μέσα στην εβδομάδα 2-3 φορές το 5% λόγω υψηλών Νιτρικών ![]() Φυτά = ταχείας ανάπτυξης το 80% των φυτών Λίπανση = Sachem Iron,Potassium,Flourish 0,1ml / 3 φορές την εβδομάδα (λόγω εμφάνισης άλγης) Φίλτρανση = Eheim 2213 (substrat pro , μακαρόνι , τύρφη) Υπόστρωμα = Tetrapond , και το λάθος χαλίκι μου (χοντρό χαλίκι μαζί με λάβα ασπρη , αναμεμειγμένο) CO2 = Φιάλη 5kg , 1 φυσαλίδα / sec ΝΟ2 = 0 ΝΟ3 = 40+ ΡΟ4 = 0 FE = 0 ΝΗ3/ΝΗ4 = 0 Ο2 = 0,3 (με την βοήθεια ελάχιστης ποσότητας οξυγόνου από αεραντλία για το λόγο ότι τα piranhas θέλουν αισχρά , πολύ οξυγόνο) ΡΗ = 7 ΚΗ = 11 GH = 13 Πείτε κάτι σας παρακαλώ, γιατί μου φαίνεται παράλογο να έχει πολλά νιτρικά και καθόλου φωσφορικά! Και λογικά είναι και η αιτία που εμφανίζεται καφέ άλγη επάνω στα φυτά και στο υπόστρωμα ![]() Ευχαριστώ εκ των προτέρων Στέλιος |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Περί φίλτρανσης και λοιπών θεμάτων. | mad | Φίλτρανση | 151 | 10-03-07 09:00 |
Ερώτηση περί φωτισμού σε φυτεμένο | skippergr | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 24-12-06 10:01 |
ερώτηση για ΚΗ και ΡΗ | CASPER | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 08-10-06 17:08 |
Ερώτηση για λάμπες πυρακτώσεως και UV φίλτρο | Dimopoulos_d | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 02-02-05 21:20 |
Παρουσίαση και ερώτηση... | yiobi | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 6 | 27-05-04 00:42 |