|
|
||||
|
||||
![]()
Με πληροφόρησε κάποιος ότι υπάρχουν κολλητικές αρρώστιες προς τον άνθρωπο
από τα ψάρια Θα ήθελα λοιπόν όποιος γνωρίζει κάτι να μας ενημερώσει μιας και είναι πολύ σημαντικό το θέμα και πολλοί χομπιστες έχουμε πλήρη άγνοια. Επίσης θεωρώ ότι θα βοηθούσε πολύ να μας πει κάποιος τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης . Να σας πω επίσης ότι έχω αρχίσει και ανησυχώ πολύ περισσότερο μιας και έχω μικρό παιδί στο σπίτι. Παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι υπεύθυνα ας μας ενημερώσει. ευχαριστώ πολύ!!!! |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14058
Μίας και έχω και εγώ παιδιά πανικοβλήθηκα τότε. Το έψαξα αρκετά το θέμα. Είναι πολύ σπάνια περίπτωση να μολυνθεί κανείς από το ενυδρείο. Και το Fish Mycobacterium είναι μάλλον η μόνο μεταδιδόμενη στο άνθρωπο ασθένεια μέσο των ψαριών που φιλοξενούμε. Αλλά και αυτό κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Π.χ. να έχουμε ανοιχτές πληγές, εκδορές στα σημεία που έρχονται σε επαφή με το νερό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει δερματικές μολύνσεις που σπάνια οι γιατροί συνδυάζουν με το ενυδρείο και έτσι η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει χρόνια η και το πρόβλημα να μην λυθεί ποτέ. ¶λλος ένα τρόπος μόλυνσης είναι κάτι που κάνουμε όλοι για να αλλάξουμε νερό. Να ρουφάμε το λάστιχο ώστε να ξεκινήσει η ροή! Πάντως οι στοιχειώδες συνθήκες υγιεινής κάνουν το ενυδρείο παντελώς ακίνδυνο! |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν χρειάζεται να βάζεις το στόμα σου στο λάστιχο... κλείνεις την παλάμη σου αφήνοντας μια τρυπούλα, με το ένα άκρο στην άκρη απο το λάστιχο, ρουφάς για μισό δευτερόλεπτο και το νερό έρχεται μόνο του...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το πως θα γεμίσει απο πρίν το αφήνω στον καθένα να το βρει. Εγώ πάντως το γεμίζω από τη βρύση (με το άλλο άκρο μέσα στο ενυδρείο). Μόλις φύγει ο αέρας τραβάω την παροχή ... και αρχίζει η ροή από το ενυδρείο προς το λούκι. Πάντως, για το θέμα μας, για να κολήσει ο οργανισμός ενός ανθρώπου οποιαδήποτε αρρώστια (ιογενή) θα πρέπει να είναι σε αδύναμη φάση. Φροντίζουμε λοιπόν τη ζωή μας, τη διατροφή μας, την άσκησή μας, τα νεύρα μας και όλα καλά. Ας προσέχουμε όταν βρισκόμαστε μετά από δύσκολη φάση.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
εγω απλά κράτησα έναν παλιό κυκλοφορητή τον οποίο εφαρμόζω στο λάστιχο, το βουτάω στο νερό και αρχίζει η άντληση χωρίς παρατράγουδα, κατα λάθος κατάποση, και εκνευρισμό μέχρι να πετύχει η αναρρόφηση.....
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί ρε παιδιά ρουφάτε το νερό με το λάστοιχο;;;
Με την σκούπα βυθού (εγώ έχω της sera) την ώρα που καθαρίζεις δεν αδειάζει και το ενυδρείο;;; Αν δεν θέλεις να κάνεις σκούπα, την κρατάς πιο πάνω και αδειάζεις μόνο το νερό.... Απλό και δεν πέφτει σταγόνα, και κυρίως δεν μεθάς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εμένα ποτέ δε με βόλεψε βέβαια, αλλά άλλους μπορεί να τους βολεύει !! |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορουμε να φοραμε γαντια(απο αυτα τα λαστιχενια)οταν ερχομαστε σε επαφη με το νερο του ενυδρειου η με τα αντικειμενα του,για να μην υπαρχει κινδυνος μολυνσης;ποια μπορει να ειναι τα εμφανη σημεια στο ψαρι οτι εχει μολυνθει απο αυτη την αρρωστια;(στα ελληνικα αν γινεται.).αν ο ανθρωπος μολυνθει απο την αρρωστια αυτη δεν ειναι ευκολο να θεραπευθει;
Υ.Γ Τα γαντια μπορει να επιρρεασουν το νερο; ![]() ![]() Ευχαριστω!.
|
||||
|
||||
![]()
Αν τηρούμε τους στοιχειώδεις κανόνες καθαριότητας με καλό πλύσιμο των χεριών πριν και μετά από κάθε εργασία μέσα στο ενυδρείο που συντηρείται σωστά δεν υπάρχει ιδιαίτερος φόβος.
Αν στα χέρια μας έχουμε ανοιχτές πληγές καλό είναι να αποφεύγουμε την επαφή με το νερό. Τα γάντια είναι ένα επιπρόσθετο μέτρο και δεν επηρεάζουν σε κάτι το νερό μας. Θεραπεύεται με αντιβίωση. Κάτι στα Ελληνικά δεν υπάρχει. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μεταφορά ασθένειας στον άνθρωπο ? ? ? ? | scubapol | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 29-12-06 21:24 |
Απορίες για τον ενεργό άνθρακα | Christodoulos Diamantidis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 28-01-05 12:10 |
Χαλαζιακο χαλικι για τον βυθο. | mikenuke | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 25-11-03 01:59 |