|
||||
|
||||
![]()
Έχω διαβάσει σε παλιότερο post ότι η βιταμίνη Β βοηθάει στην ανάπλαση των πτερυγιων μετα απο finrot. Σε τι μορφή όμως? Όσες βιταμίνες έχω βρει μέχρι τώρα λένε απλά ότι περιέχουν τα πάντα, ότι φτιάχνουν τα χρώματα και τη διάθεση των ψαριών (μόνο το μαλλί δεν τους φτιάχνουν!) και μπουρου... μπουρου...
Μήπως ξέρει κάποιος να μου προτείνει κάτι συγκεκριμένο? Φαντάζομαι ότι είναι δύσκολο να βρεθεί η Β μόνη της, αλλά έστω κάτι που να έχει Β σε μεγάλο ποσοστό? Ευχαριστώ ![]()
1000lt Tanganyika: Cyphotilapia frontosa, Altolamprologus calvus, Glyptoperichthys gibbiceps, Synodontis decorus, Neolamprologus buescheri, Synodontis petricola "dwarf" 300lt Full planted: Cardinal tetra, Jordanella floridae, Ottos, SAE, Caridina japonica Betta breeding dripping system: Halfmoon & Plakat 20lt: 1 Betta splendens, 2 Corydoras aeneus, 1 Caridina japonica ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Στα φαρμακεία βρίσκεις πανεύκολα Βιταμίνη Β. Απλά θα πρέπει να φροντίζεις να την χορηγείς στα ψάρια σου μέσω της τροφής.
Παλαιότερα, προσωπικά χρησιμοποιούσα πολυβιταμίνες σαν συμπλήρωμα για όλα μου τα ψάρια... μέσω της τροφής. |
|
||||
|
||||
![]()
γιωργο,κατι σαν τις centrum ας πουμε...???εχω την εντυπωση οτι κανουν,αν και ειναι αναβραζων δισκια..............
|
|
|||
|
|||
![]()
Οχι αναβραζοντα.
|
|
||||
|
||||
![]()
ετσι απο περιεργεια,γιατι οχι αναβραζοντα....???(ρωταω επειδη εχω τετοιες βιταμινες...)
|
|
|||
|
|||
![]()
Θα τα ριξεις στο νερο του ενυδρειου να αναβρασουν?
Θελει χαπια-καψουλες που διαλυονται σε λιγο νερο και με αυτο βρεχεις τα flakes που κατοπιν ταιζεις τα ωψάρια. |
|
||||
|
||||
![]()
μμμμμ...εριξα μερικες φορες πολυ μικρα κομματακια....
![]() ![]() ![]() ευτυχως αν και αργα το εφερε η κουβεντα,και εμαθα τι πρεπει να κανω.... α,ρε προεδρε....οσο ζω μαθαινω ..τελικα.. ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδή πάω στο φαρμακείο και ζητάω σκέτη βιταμίνη Β? Σε τι μορφή θα είναι (π.χ. χάπια, σταγόνες)? Και πώς μπορώ να υπολογίσω τη δοσολογία? (Τη θέλω για μονομάχους). Με ένα search που έκανα για vitamin B βρήκα τα εξής: B, B Complex & B12. Ποια είναι η κατάλληλη?
Sorry για τις πολλές και... ξανθιές ερωτήσεις ![]() ![]()
1000lt Tanganyika: Cyphotilapia frontosa, Altolamprologus calvus, Glyptoperichthys gibbiceps, Synodontis decorus, Neolamprologus buescheri, Synodontis petricola "dwarf" 300lt Full planted: Cardinal tetra, Jordanella floridae, Ottos, SAE, Caridina japonica Betta breeding dripping system: Halfmoon & Plakat 20lt: 1 Betta splendens, 2 Corydoras aeneus, 1 Caridina japonica ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μην στεναχωριεσαι ουτε για τις ερωτησεις σου,ουτε για το χρωμα των μαλλιων σου...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ουφ! Ζαλίστηκα! Να τους δώσω καμια Vital Q10 (τέτοιες παίρνω κι εγώ) να στανιάρουν? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Για δοκίμασε θεραπεία μέσω διατροφής :
http://www.spirulina.gr/gr/xaraktiristika.htm Διάδασε το σχετικό με τις περιεκτικότητες σε Β.... Μπορεί τελικά να μην χρειαστεί να πάς στο φαρμακείο... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο (αν και αρκετά κουραστικό αφού ο συγγραφέας του αναφέρει σε κάθε πρόταση 2-3 φορές την λέξη "σπιρουλίνα"). ¶ρα ίσως να είναι και καλό τα ταίζουμε και τα υπόλοιπα ψάρια μας, είτε φυτοφάγα, είτε σακοφάγα, κάποιες φορές την εβδομάδα με σπιρουλίνα σαν συμπλήρωμα βιταμινών ?
|
||||
|
||||
![]()
Προσωπικά δεν έχω βρεί τροφή του εμπορίου για ψάρια με περισσότερο από 7% σπιρουλίνα.
Επιπλέον σε καθαρή μορφή είναι και αρκετά ακριβή. Σχετικά με την ελληνική σπιρουλίνα είχε αναφερθεί και παλαιότερα... |
|
||||
|
||||
![]()
Για τις κιχλίδες μου έχω την spirulina Granulat της Tropical.
Περιέχει 6% σπιρουλίνα και είναι σε κόκους. απο το τίποτα ... καλο είναι και το 6% .... Υποθετικά μιλαώ πάντα μέχρι να απαντήσει κάποιος που έχει εφαρμόσει τάισμα και άλλων ψαριών με σπιρουλίνα εκτός απο φυτοφάγες κιχλίδες ... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Έχω αγοράσε ένα σκεύασμα για ανθρώπινη κατανάλωση, γράφει 100% χαβανέζικη (!) σπιρουλίνα, χωρίς αλάτη ή ζάχαρη.... Θέλω λοιπόν να σας διαβεβαιώσω πως ο μόνος που την τιμάει στο ενυδρείο (corydsoras, μονομάχος) είναι τα σαλιγκάρια που έχω ! Σαλιγκάρια πολυτελείας, αν σκεφτεί κανείς πως έκανε περίπου 20 ευρώ το βαζάκι! Βέβαια, επειδή φτιάχνω τροφή, διαλύω και μια ταμπλέτα μέσα, τότε αναγκαστικά καταναλώνεται. Κακό δεν κάνει πάντως...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βιταμίνη C στα ψάρια? | GIWRGOS | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 26-11-05 19:19 |
Μετά από πόσο καιρό | Archon | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 18-11-04 12:07 |
Μετά την εξάτμιση ποσότητας νερού | GC | Γλυκό νερό - Γενικά | 22 | 29-05-04 14:36 |
Περί λιπασμάτων | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 10-12-02 19:39 |