|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Η ερώτηση είναι υποθετική και ζητώ την εμπειρική γνώμη των παλαιότερων:
Σε ένα σύστημα (στρωμένο), με ιχθυοφόρτιση μικρότερη από 20% (μετρούμενη με τον εμπειρικό τρόπο κλπ) και με δεδομένο ότι το ΝΟ3 παραμένει ελεγχόμενο με φυτά γρήγορης ανάπτυξης (σκληρότητες σταθερές) πόσο αναγκαίες είναι οι τακτικές αλλαγές νερού και συγκεκριμένα είναι εφικτό να γίνονται σε διαστήματα 20 ή και περισσότερων ημερών; Υπάρχει κάποιος ανασταλτικός παράγοντας που επιβάλει να είναι τακτικές; Παρακαλώ αγνοείστε περιπτώσεις γέννας, ασθένειας και απαιτητικών φυτών. Με ενδιαφέρουν απόψεις όσων έχουν δοκιμάσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. |
|
||||
|
||||
![]()
Δες αυτό http://www.tsamisaquarium.com/Selide.../Altwasser.htm
Στο 2ο ενυδρείο μου (120λ) οι αλλαγές που κάνω είναι κάθε 20-30 μέρες χωρίς κανένα πρόβλημα |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστώ αλλά η απορία - ερώτηση σχετίζεται περισσότερο με το κατά πόσο μπορούν αλλαγές 20 - 30 ημερών να αποτελούν ρουτίνα και όχι εξαίρεση σε περίπτωση ανάγκης.
Δηλαδή εάν σε μια περίπτωση μικρής φόρτησης - μεγάλης χωρητικότητας νερού οι αλλαγές μπορούν να είναι αραιές ή πολύ μικρές; |
|
||||
|
||||
![]()
Nαι γίνεται.
Έχω φτάσει τους 2,5 μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά δεν συστήνεται.....ακόμα και από εμένα που το έκανα. |
|
|||
|
|||
![]()
Το ότι γίνεται... γίνεται.
Αν όμως παρατηρήσεις τη συμπεριφορά των ψαριών μετά από μια αλλαγή νερού, θα διαπιστώσεις ότι τα βοηθάει απείρως να μένουν υγιή. Δεν είναι τυχαίο που συστήνονται από όλους οι εβδομαδιαίες αλλαγές νερού για ρουτίνα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγές νερού. | manosdr | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 11 | 26-06-04 12:17 |
Καλοκαιρινές διακοπές, αλλά αλλαγές νερού? | Makis M | Malawi | 2 | 05-05-04 20:07 |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΨΑΡΙΑ (με αμμωνία) | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 14-12-02 02:55 |