|
|||
|
|||
πρωτη φορα μετρησεις
να μαστε λοιπον ... ηρθε η ωρα για τις πρωτες μετρησεις μονος μου ( τις προηγουμενες τις ειχε κανει ο πετ σοπας και μου ειχε πει οκ ειναι ετοιμο το ενυδρειο σου στρωμενο ...παρελαβα λοιπον σημερα τα τεστ οποτε για δωστε τα φωτα σας
εχθες εκανα αλλαγη νερου και προχθες μπηκαν φυτα ( valisneries gigantea-anubia nana-hygrofilia polysperma-echinodorous-anubias) μεσα φιλοξενω 12 μελανοταινιες synergos μετραω με το τεστ της aquili http://www.aquavivere.gr/shop-produc...arium-test-set ph 8 ( εχω τις αμφιβολιες μου εδω διοτι διαθετω μηχανημα μετρησης στην δουλεια μου και δειχνει 7,1 ( πολυ αξιοπιστο ηλεκτρονικο για επαγγελματικες μετρησεις ) kh 10 βαθμους gh 14 βαθμους Ν02 0.0mg/l ΝΟ3 ισα που φαινεται λιγο πιο ροζ απο διαφανο ( στο φως δεν φαινεται καν ροζ) οποτε λιγοτερο απο 5mg/l βαση του δεικτη της συσκευασιας |
|
||||
|
||||
Και για τα υπολοιπα τεστ εισαι σιγουρος?Γιατι ειναι μεγαλη διαφορα ο σχεδον 1 βαθμος στο ΡΗ.
Αμμωνια δεν μετρας? Δειχνει να στρωνει,αλλα ακομα ειναι ανοριμο το ενυδριεο σου,αν τα τεστ σου εινα σωστα.
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
|||
|
|||
σιγουρος δν μπορω να ειμαι απο την στιγμη που δν μπορω να τα συγκρινω ..( απλα το μηχανημα της δουλειας το εμπιστευομαι πιο πολυ εκτος αν παιζει ρολο οτι η αλλαγη εγινες εχθες)
θα μετρησω πιο απογευμα αμμωνια το εχω παραγγειλει απο τοπικο πετ σοπ |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Αν στην καθεμία μέτρηση το νερό είχε διαφορετική θερμοκρασία, τότε είναι λογική αυτή η απόκλιση, αφού το pH εξαρτάται από την θερμοκρασία. Το ίδιο είχα πάθει κι εγώ με μετρήσεις νερού του ενυδρείου μου με υγρά τεστ της ΑΡΙ και με ηλεκτρονικό πεχάμετρο σε εργαστήριο στο πανεπιστήμιο..
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Εννοώ τη θερμοκρασία του νερού κατά τη μέτρηση..
Δηλαδή, η θερμοκρασία κατά τη μέτρηση με τα τεστάκια θα είναι 26, όση και του ενυδρείου (αφού γίνεται επιτόπου). Κατά τη μέτρηση με το ηλ. πεχάμετρο, όμως τι θερμοκρασία έχει το νερό? Εκτός κι αν το πεχάμετρο βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το ενυδρείο και γίνεται κι αυτή η μέτρηση επιτόπου (σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κάποιος άλλος παράγοντας που συντελεί στην απόκλιση, πχ αξιοπιστία υγρών τεστ, μη καλιμπραρισμένο πεχάμετρο κπλ).
|
||||
|
||||
Πάρε ένα μπουκαλάκι νερό στη δουλειά σου, πάρε και τα τεστ σου μαζί, και κάνε την ίδια στιγμή τα τεστ, και με τα υγρα τα δικά σου και με της εταιρίας, θα έχουν την ίδια θερμοκρασία αλλά και ότιδήποτε άλλο έχει αλλοιώσει τις τιμές, έτσι θα τα συγκρίνεις πραγματικά.
|
|||
|
|||
Παράθεση:
θα μετρησω και αμμωνια σε λιγο να δω που βρισκομαι ..οι υπολοιπες μετρησεις ειναι καλες? γιατι στην αρχη τα νιτρωδη μου φανηκαν καπως |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Το GH & KH είναι ψηλά , αυτά εξαρτάται από το νερό του δικτύου σου ή αν έχεις ασβεστολιθικά μέσα στο ενυδρείο σου. Αυτό όμως παιζει σημαντικό ρόλο και απο τα είδη ψαριών που θα βάλεις. Πχ , αν βάλεις Αμαζωνίου θα χρειαστείς οπωσδήπτε Α/Ο, Αφρικάνικο νομίζω πως είναι οκ (Ας μας πει κάπιος Αφρικάνος) , χρυσόψαρα είναι οριακά αλλά νομίζω πως δεν θα έχουν πρόβλημα, για μονομάχο ή για κάποια Ασίας θα χρειαστείς πάλι Α/Ο. Τι ψάρια έχεις ή έχεις σκοπό να βάλεις ;
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Δεν ξέρω ακριβώς για τις μελανοταινίες αλλά ξέρω πως δεν θέλουν μαλακό και όξινο νερό. Γενικά θέλουν σκληρούτσικο.
Εδώ θα βρεις αρκετες πληροφορίες http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=70054 και εδώ ακόμα περισσότερες http://www.seriouslyfish.com/search/Melanotaenia
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Θα σε διαφωτίσει ο καλύτερος
|
|||
|
|||
οκ ο δημητρης εδωσε εγκριση των συνθηκων...μετρηθηκε αμμωνια δν εχουμε ( ελπιζω καλο να ειναι αυτο ) ...
εχουμε ομως θερμοκρασια ανεβηκαμε στους 27 !!!και με σβηστες λαμπες παρακαλω...γιατι δν ξερω εδω την ημερα καυσωνα ειχα 26 ..τι μπορει να αλλαξε...και επειδη δν ημουν ετοιμος για ψυξη του ευτηχως μου κατεβηκε μια ιδεα !!! βαση λαπτοπ = ανεμιστηρας ενυδρειου!!! υλικα που χρειαστηκα : μπριζα απο κινητο που φορτιζει αλλα βγαινει κιολας το καλωδιο και μπαινει στο p.c για μεταφορα δεδομενων.. επεκταση καλωδιου usb α-θ και τον ανεμιστηρα .. για τωρα λυθηκετο θεμα ..λυση σωστη μεσα στο σ/κ να δω πως θα το φτιαξω χωρις καπακι ! |
|
||||
|
||||
Η μηδενική αμμωνία είναι το ζητούμενο
Προσοχή με τη βάση λάπτοπ μη γίνει καμιά στραβή και πέσει στο νερό.. Για τα ανεμηστηράκια, εφόσον δεν έχεις καπάκι, μπορείς να βάλεις και κάτι τέτοιο: http://www.aquavivere.gr/shop-categories/psaria-psuxi http://www.petsupermarket.gr/2892/%C...-7w-large.html Δεν ξέρω αν προτιμάς κάτι diy, τα έβαλα σε περίπτωση που δεν τα είχες στα υπόψιν..
|
|||
|
|||
Παράθεση:
μαλλον για πατεντα απο ανεμιστηρακια υπολογιστων με βλεπω αλλα πρεπει να φτιαξω βαση ...θα το δω ,προς το παρων και για 2-3 μερες θα βολευτω με αυτο και το aircontition ! |
|
||||
|
||||
Εχεις controller στον ανεμιστηρα ή θα το βρεις παγωτο το ενυδρειο?
Αν δεν εχεις ακομα, βαλε προσωρινα το θερμαντηρα μεσα, να αναψει αν κατεβει η θερμοκρασια πολυ (θα καις ρευμα, αλλα τι να κανεις?). Προσοχη στις αποτομες μεταβολες θερμοκρασιας.
|
|||
|
|||
Καλησπέρα σε όλους τους φιλους
Εχω ενα θέμα με την σκληροτητα του νερου σαν νέος στο χώρο υπέπεσα σε όλα τα λάθη που κάνουν οι αρχάριοι χώρις να ψάξουν πρώτα της πληροφορίες Για να μη μακρηγορο αγόρασα ενα ενυδρειο 80χ40χ50 περιπου 114 λιτρα καθαρά για το οράντα που είχα εσφαλμένα σε γυάλα για μια εβδομαδα. Ξέρω τώρα οτι και το στρώσιμο του ενυδρείου με το οραντα μέσα ειναι λάθος αλλα πιστευω οτι είναι καλυτερα στα 110 λιτρ απο οτι ήταν στα 10. Το θέμα μου είναι η σκληρότητα το νερου που και η βρυση και το ενυδρειο εχουν το εξωπραγματικό αριθμο 26 dGH έλεγξα και το νερό στο πατρικό μου και έχει 18 dGH θέλω λοιπόν να κατεβάσω το GH του ενυδρείου στο 18 και απο κει και πέρα να κάνω αλλαγες με το νερο του πατρικου μου Το PH και στα 2 ειναι 8 Το KH ειναι στο ενυδρειο 22 και στο πατρικο μου 14 παρακάλω τα φώτα σας τι με συμβουλευεται να κανω? |
|
||||
|
||||
Καλως ηρθες στην παρεαμας.
Κανε copy και ανοιξε ενα νεο δικοσου θεμα,γιατι εδω θα χαθει
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
||||
|
||||
καλησπερα!με τι τα μετρησες?γιατι πεχα 8 με κεχα 22 ειναι καπως...
|
|
|||
|
|||
εχω το σετ της ΤΕΤΡΑ οι μετρησεις γιναν εισ διπλουν λογο εκπληξης απο το αποτελεσμα και μαλιστα η GH σε 5μλ και σε 10 μλ (52)
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
δισκοι για πρωτη φορα | crazydiver | Δίσκοι | 26 | 28-02-13 23:21 |
Πρωτη Φορα emmersed!! | Geovai | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 12 | 09-11-10 11:44 |
πρωτη φορα σημερα? | chriskousis | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 8 | 06-06-08 10:42 |
300 ΛΙΤΡΑ DIY (ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ) | kostantakis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 74 | 30-11-07 23:31 |
καλησπερα σε ολους για πρωτη φορα. | kosmidis | Reef | 16 | 10-02-07 16:29 |