|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Εννοώ τη θερμοκρασία του νερού κατά τη μέτρηση..
Δηλαδή, η θερμοκρασία κατά τη μέτρηση με τα τεστάκια θα είναι 26, όση και του ενυδρείου (αφού γίνεται επιτόπου). Κατά τη μέτρηση με το ηλ. πεχάμετρο, όμως τι θερμοκρασία έχει το νερό? Εκτός κι αν το πεχάμετρο βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το ενυδρείο και γίνεται κι αυτή η μέτρηση επιτόπου (σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κάποιος άλλος παράγοντας που συντελεί στην απόκλιση, πχ αξιοπιστία υγρών τεστ, μη καλιμπραρισμένο πεχάμετρο κπλ).
|
||||
|
||||
![]()
Πάρε ένα μπουκαλάκι νερό στη δουλειά σου, πάρε και τα τεστ σου μαζί, και κάνε την ίδια στιγμή τα τεστ, και με τα υγρα τα δικά σου και με της εταιρίας, θα έχουν την ίδια θερμοκρασία αλλά και ότιδήποτε άλλο έχει αλλοιώσει τις τιμές, έτσι θα τα συγκρίνεις πραγματικά.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
θα μετρησω και αμμωνια σε λιγο να δω που βρισκομαι ..οι υπολοιπες μετρησεις ειναι καλες? γιατι στην αρχη τα νιτρωδη μου φανηκαν καπως |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το GH & KH είναι ψηλά , αυτά εξαρτάται από το νερό του δικτύου σου ή αν έχεις ασβεστολιθικά μέσα στο ενυδρείο σου. Αυτό όμως παιζει σημαντικό ρόλο και απο τα είδη ψαριών που θα βάλεις. Πχ , αν βάλεις Αμαζωνίου θα χρειαστείς οπωσδήπτε Α/Ο, Αφρικάνικο νομίζω πως είναι οκ (Ας μας πει κάπιος Αφρικάνος) , χρυσόψαρα είναι οριακά αλλά νομίζω πως δεν θα έχουν πρόβλημα, για μονομάχο ή για κάποια Ασίας θα χρειαστείς πάλι Α/Ο. Τι ψάρια έχεις ή έχεις σκοπό να βάλεις ;
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω ακριβώς για τις μελανοταινίες αλλά ξέρω πως δεν θέλουν μαλακό και όξινο νερό. Γενικά θέλουν σκληρούτσικο.
Εδώ θα βρεις αρκετες πληροφορίες http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=70054 και εδώ ακόμα περισσότερες http://www.seriouslyfish.com/search/Melanotaenia
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
δισκοι για πρωτη φορα | crazydiver | Δίσκοι | 26 | 28-02-13 23:21 |
Πρωτη Φορα emmersed!! | Geovai | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 12 | 09-11-10 11:44 |
πρωτη φορα σημερα? | chriskousis | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 8 | 06-06-08 10:42 |
300 ΛΙΤΡΑ DIY (ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ) | kostantakis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 74 | 30-11-07 23:31 |
καλησπερα σε ολους για πρωτη φορα. | kosmidis | Reef | 16 | 10-02-07 16:29 |