|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Παιδιά το water level της boyu δεν είναι κ πολύ εμπιστοσύνης. Το είχα παλαιότερα και εκτός ότι χάλασε στο δίμηνο από ένα σημείο και μετά βαραγε όποτε ήθελε.... Και ότι ώρα (τα μεσάνυχτα) ήθελε. Έβγαινε σε 2 εκδόσεις. Μια που είχε 2 ξεχωριστούς αισθητήρες με βεντουζακια και μια με μπάρα. Εγώ είχα την πρώτη έκδοση. Δεν ξέρω αν το έχουν βελτιώσει από τότε.
|
|
||||
|
||||
ένα φλοτεράκι ανάποδα βρε παιδιά με ένα μπιμπερ.
Γιώργο κάποια στιγμή δες αν μπορείς αυτά http://www.ebay.com/itm/Float-Switch...3D160577116755 http://www.ebay.com/itm/391286695293...%3AMEBIDX%3AIT http://www.ebay.com/itm/12V-DC-250MA...EAAOSwoydWiLl2 και μετά ένα ψηφιακό χρονοδιακόπτη για αυτόματες αλλαγές. Και για τη τρύπα στο τοίχο που λες, πέρασε 12αρα σωλήνα , και πάνω σε αυτήν συνδέεις και το βρώμικο της Α/Ο, με μια σωλήνα στέλνεις και το νερό του ενυδρείου αλλά και το βρώμικο της Α/Ο στην υδρορροή
|
||||
|
||||
θενκς για τα λινκ
δεν χρειαζεται να βγαλω το βρωμικο εξω,ειναι ακριβως διπλα στη μπανιερα η ΑΟ. αν τραβηξω σωληνα απαυτη,θαναι η για να παει στο καζανακι η για αυτοματο ποτισμα.η και τα δυο κατσε να στρωσει,να μπουνε ψαρια κλπ και μετα τα βλεπουμε ολα. το στρωσιμο και το στησιμο με απασχολει μονο τωρα. τα υπολοιπα ειναι απλα σε κουβεντα να βρισκομαστε |
|
||||
|
||||
https://www.youtube.com/watch?v=W6gHbEgmJxI&t=31s
¶στα λοιπόν αυτά, συγκεντρώσου στα σημαντικά Και γράψε τι άλλο χρειάζεσαι να δουμε αν μπορούμε να συνεισφέρουμε. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
παντως αυτο το φορουμ δεν υπαρχει ο δημητρης(rottbea),εκατσε και μου εφτιαξε εισαγωγη φιλτρου το παλικαρι για να μην παω να αγορασω και ολοι οι υπολοιποι που μου δανεισαν εξοπλισμο για να κανω κατι σοβαρο. αυτη ειναι η διαφορα του gab. δεν εχω ξαναδει ποτε τετοιο πραγμα με οποιοδηποτε αλλο φορουμ εχω ασχοληθει οταν ερθει η ωρα θα τα πουμε... ----------------- τωρα σπαμαρω το θεμα μου αλλα τεσπα. το γραφω εδω για να το δειτε οσοι μου εχετε δωσει πραγματα,πριν βαλω αγγελια.(εχετε προτεραιοτητα) εχω ενα 25κιλο αμμο μπεζ χαλαζιακη 0.8-2mm αχρησιμοποιητη στο σακι της. αν καποιος τη χρειαζεται πειτε μου. ειναι σχετικα καθαρη,δεν χρειαζεται πολυ πλυσιμο Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 22-10-16 στις 12:08 |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Κρυβε λογια ετοιμαζω διαφανα lilly pipe για μποσταναδες.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
1. Ο θερμαντήρας είναι τελικά 150αρης. Αν σου φτανει, δικος σου 2. Αυτο που γράφεις για την ειδοποιηση, το πουλανε ετοιμο στο ebay (της Boyu) http://www.ebay.com/itm/High-Low-Wat...EAAOSwnDZUGShy Έχει μεγιστο και ελαχιστο υψος και ακουγεται μια χαρα... To έχω και κάθεται |
|
||||
|
||||
Θα ψαξω να βρω ενα 600 αρι τιτανιου που εχω .... δε ξερω αν ειναι σπιτι η στην αποθηκη ...
Εχω καπου και ετοιμο συστημα με φλοτερακια (noname βοηθα - μια που εσυ το εφτιαξες) ... Αααα και συστημα για ανατολης - δυσης .... και dimmable μπαλαστ αλλα δε θυμαμαι μεχρι ποσα watt ... τις δυο λαμπες παντως του Juwel 300 τις σηκωνε!
|
||||
|
||||
σακη θενκς
για το θερμαντηρα θα σου πω αν χρειαστει. την ειδοποιηση μπορει να στη δανειστω για να τη δοκιμασω καποια στιγμη πριν παραγγειλω.οταν ερθει ο καιρος θα σου πω εντωμεταξυ πρεπει να τα γραψω μου φαινεται γιατι θα χασω το μπουσουλα με τοσα πραγματα που εχουν μαζευτει... σιγα σιγα θα τα αντικαταστησω ολα με δικα μου. βασικα το φιλτρο και η ΑΟ ειναι τα πιο χοντρα. |
|
||||
|
||||
τζορτζ ευχαριστω
αλλη μια φορα... το φωτισμο δεν θα τον χρειαστω ευτυχως. θα μεινουν στο σκοταδι τα ψαρια για αρχη μεχρι να συνηθησουν, και σιγα σιγα θα τα ξεκινησω με φυσικο φωτισμο,μεχρι να ηρεμησουν τελειως και τοτε πιστευω θα εχω τελειωσει με τον τακη το φωτιστικο με τις λεντοταινιες το συστημα με τα φλοτερακια το βλεπουμε αργοτερα. για αρχη με εχετε υπερκαλυψει ολοι σας |
|
||||
|
||||
George άσε μας ήσυχους... αν ποτέ φτιάξω μεγάλο ενυδρείο μου το δίνεις πίσω... μέχρι τότε είναι ΔΙΚΟ σου!!!
|
||||
|
||||
Φοβερά τα videos που έβαλες εδώ Γιώργη με τα αλτουμ. Κάτι παρόμοιο δεν έπαιζε και στην τηλεόραση που είχαμε στην έκθεση?
Νίκο μπορεί και να υπάρχουν εδώ, δεν είμαι σίγουρος όμως. Βρίσκεις σίγουρα διάφορα προϊόντα της Boyu στην ελληνική αγορά πάντως. Τώρα για την τιμή δεν γνωρίζω καθόλου. Μπορείς να ρωτήσεις τους dinos99 και ChocolatePuma από που τα πήραν. |
|
||||
|
||||
βρεθηκε η δευτερη εισαγωγη του φιλτρου.
απτα χερια του Δημητρη(rottbea) μη σας πω μου αρεσει περισσοτερο απτις ετοιμες Δημητρη νασαι καλα,ευχαριστω πολυ! αντε σιγα σιγα ετοιμαζομαστε |
|
||||
|
||||
Μια χαρουλα πολυ ωραια ειναι....Τα ψαρια???Ποτε και απο που?
|
||||
|
||||
Εσυ να σαι καλα και καλα τελειωματα με τις δουλειες που εχει ανοιξει!
|
||||
|
||||
ελειψα μια μερα,γυρισα και βλεπω το νερο καταμαυρο και θολουρα φουλ.
μιλαμε για πολυ πραμα...οταν λεω πολυ,εννοω δεν εχω ξαναδει τοσο πραμα ασε τη βρωμα... δεν εχω τεστ να μετρησω αμμωνια ακομα,αλλα πρεπει ναχει σηκωσει ποσοτητα. το φιλτρο δουλευει κανονικα. αν ειχε μεινει στασιμο το νερο δεν θα μπορουσε να μπει ανθρωπος στο σπιτι εβγαλα τη μεγαλη ριζα τωρα γιατι πιο πολυ φασαρια θα ηταν παρα κατι αλλο και δεν εξυπηρετει κατι με τα αγγελοψαρα. θα ηθελε κιαλλο κοψιμο και να περιμενω και να βαρυνει για να κατσει. θα την κρατησω ομως για οταν θαρθει η ωρα της. το καλο,ειναι πως μαλον βοηθησε κιαυτη να σηκωσει αμμωνια. μιλαμε για πολυ βρωμα... μαζεψα κλαδια πλατανου στο χτεσινο ταξιδι στη βυτινα(πιο πολυ απολα γιαυτο πηγα-αν και ηθελε και η γυναικα) και αν χρειαστω αλλο ξυλο μπορει να παρω και κανα ετοιμο απο μαγαζι. θα δουμε. σκεφτομουν να κανω μια ακομη αλλαγη σημερα,αλλα μαλον ειναι καλυτερα να το αφησω ετσι και να γινει αλλαγη αφου μπολιαστει. και μετα απο κανα δυο μερες,παλι αλλαγη με ΑΟ αυτη τη φορα. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ακόμα ΔΕΝ έφτιαξα και το κινέζικο, που παρέλαβα πριν λίγες μέρες και είναι για λεντοταινίες.- ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diskus fan : 25-10-16 στις 23:44 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
νικο οταν λεω σκοταδι,εννοω χωρις φωτιστικο
οχι στο μαυρο σκοταδι.υπαρχει φυσικος φωτισμος στο δωματιο. |
|
||||
|
||||
Προτείνω να ΜΗΝ το κάνεις... φυσικά ΔΕΝ λέω να δουλέψεις το φωτιστικό του ενυδρείου χωρίς κάποιο ντιμαριζόμενο ή "ντιμαριζόμενο" σύστημα φωτισμού.... που θα βοηθήσει πάρα πολύ, στην προσαρμογή των ψαριών.
Πάντως οι δικοί μου "άγριοι" με μια υποτυπώδη ανατολή-δύση (επειδή χάλασε το σύστημα μου)... ΔΕΝ είδα να προβληματίζονται (είχαν όμως ήδη προσαρμοσθεί). Έχουν φως από τα παράθυρα (χωρίς εξωτερικά φύλλα)... οπότε βλέπουν το χάραμα... και το βράδυ σβήνουν σταδιακά... 3 διαφορετικά (σε ένταση) φωτιστικά. Αυτό μέχρι να φτιάξω το σύστημα τους αλλά και το σύστημα, που μου ήρθε πριν λίγες μέρες.- |
|
||||
|
||||
το θεμα ειναι πως ακομα δεν εχει καθολου φωτιστικο το ενυδρειο
περιμενω ναρθουν οι ρημαδες οι λεντοταινιες μπας και κανω κατι επιτελους... |
|
||||
|
||||
εχω αρχισει και το βλεπω στον υπνο μου
εκανα ενα ψιλοανακατεμα χτες με τα κλαδια και ακομα δεν εχει κατσει η σκονη. δεν τελειωσα,απλα τα εβαλα να βραχουν και ισως καποια να τα δεσω στις κοντρες. το κενο στη σταθμη,ειναι επειδη βγηκε η μεγαλη ριζα. θα συμπληρωθει με ΑΟ σημερα μαλον. οταν εισαι ψαροκαμενος σηκωνεσαι στις 5 το πρωι, για να προλαβεις πριν τη δουλεια να δεις φωτογραφιες και βιντεακια απο ποταμια και ενυδρεια edit συνδεσα την ΑΟ τωρα και της εκανα flush. μολις την εβαλα μπροστα,καταλαβα τι μου εδωσε αυτος ο γιωργος. ρε γιωργη,πως να σευχαριστησω δεν ξερω... τριπλη μεμβρανη λεει εχει αναλογια 1:1. εμενα μου φαινεται να βγαζει περισσοτερο καθαρο αποτι βρωμικο. το booster δεν ακουγεται καθολου το ρημαδι,αλλα κανει τρελλη δουλεια οι αλλαγες θα γινονται με το σωληνακι της ΑΟ κατευθειαν στο ενυδρειο. και εδω παλι καθαρισε ο γιωργοςΚ, που εχει ενα χιλιομετρο σωληνακι μαζι με την ΑΟ η αποχετευση για το βρωμικο θα ειναι στη μπανιερα,η θα το μαζευω οταν χρειαζομαι για ποτισμα κλπ. οποιος χρησιμοποιει ΑΟ,ξεχαστε τη μονη μεμβρανη.πατε για τριπλη με Booster. δεν υπαρχει αυτο το πραγμα. ενταξει... εχω παθει πλακα... οταν στηθει και μπουνε ψαρια θα βαλω φωτογραφιες απο ολα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 27-10-16 στις 07:37 |
|
||||
|
||||
Ποση τυρφη εχεις βαλει ειπαμε? ή οτιδηποτε μαυριζει το νερο?
|
||||
|
||||
τυρφη ακομα μηδεν σπυρο.οτι βλεπεις ειναι απο τη ριζα που ειχα μεσα και την εβγαλα,(τα κλαδια που εβαλα δεν εχουν προλαβει να βγαλουν ακομα) δυο φυλλα καταπα και καμια δεκαρια φυλλα βελανιδιας.
και ακομα δεν εχω βαλει απτα "καλα" αυτα τα ρημαδια τα ακουμπησα στην αυλη ενα απογευμα μετα απο βροχη και μου βαψαν τα σκαλια |
|
||||
|
||||
Ωχ
|
||||
|
||||
οταν λες οι αλλαγες κατευθειαν με σωληνακι απο α/ο , εννοεις κι οταν ερθουν τα ψαρια?
πως θα ρυθμιζεις θερμοκρασια? πως θα ρυθμιζεις σκληροτες (μπερδεμα με νερο βρυσης)? |
|
||||
|
||||
η θερμοκρασια θα ρυθμιζεται ειτε ρυθμιζοντας τη ροη της αο(για αρχη) ειτε με inline θερμαντηρα αργοτερα.
δεν θα γινεται μιξη με νερο βρυσης. το νερο θα αλλαχτει σταδιακα με 100% αο και μαλον θα κανω χρηση ιχνοστοιχειων. σκληροτητα? τι ειναι αυτο? |
|
||||
|
||||
αρα θα περιμενεις ωρες για την αλλαγη (αν ειναι μεγαλη) , σωστα?
θα βαλεις φλοτερακια κλπ φανταζομαι.. ρε παιδι μου σκληροτητες εννοω , εστω λιγο αν δεν βαλεις minerals πως θα βαλεις καθαρο α/ο? αυτο ηθελα να πω. και τα ιχνοστοιχεια δεν θελουν ανακατεμα πριν μπουν? και σε αναλογια με το φρεσκο νερο? Δεν ξερω...πολυεξοδος μας βγηκες |
|
||||
|
||||
ρωτας κιεσυ κατι πραγματα...
λες και ταχω σκεφτει ποτε να προλαβω,με 15 μερες περιθωριο να στησω,να στρωσω,να βρω εξοπλισμο και να παρω τα ψαρια? ειναι θαυμα που εφτασα ως εδω |
|
||||
|
||||
Θα κερδίσεις μία ώρα την Κυριακή
|
|
||||
|
||||
15 μερες ειναι πολλες, κανονικα επρεπε να εχεις και γεννα
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
"Αλληλοπάθεια" ή "Μπορούμε να απαλλαγούμε από τις άλγες?" | Κλεόβουλος | Βιβλιογραφία Γλυκού Νερού | 2 | 04-06-15 18:34 |
Τάισμα "γρήγορων" και "αργών" ψαριών | filebox | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 25-11-11 21:39 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |