|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
ρωτας κιεσυ κατι πραγματα...
λες και ταχω σκεφτει ![]() ποτε να προλαβω,με 15 μερες περιθωριο να στησω,να στρωσω,να βρω εξοπλισμο και να παρω τα ψαρια? ![]() ειναι θαυμα που εφτασα ως εδω ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
15 μερες ειναι πολλες, κανονικα επρεπε να εχεις και γεννα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μαρεσει που εισαι αισιοδοξος
![]() χαχαχαχα! ![]() περα απο την πλακα,εχω ακουσει παρα πολλους,που βαζουν σκετο ΑΟ χωρις να προσθετουν κατι στο νερο. ακομα και δισκαδες. δεν ξερω αν ισχυει και αν υπαρχουν προβληματα μακροπροθεσμα.(φανταζομαι υπαρχουν,ομως αλλα εχω ακουσει...) θα περιμενω να πει ο φαν γνωμη αν το δει... παντως για την αλλαγη,ναι αυτη θα γινεται αργα. καλο ειναι αυτο δεν ειναι κακο. ετσι κιαλλιως δεν προκειται να μπλεξω με αυτοματες αλλαγες προς το παρον. ουτε θελω ουτε μπορω. θα τις κανω εγω τις αλλαγες για κανα δυο μηνες τουλαχιστον,και μετα βλεπουμε. |
|
||||
|
||||
![]()
κι εγω το εχω δει, δεν νομιζω ομως οτι ειναι σωστο.
σ εμενα η α/ο (οταν ειχα) εβγαζε 0 kh ή πες το και 1 γιατι αλλαζε χρωμα το τεστ με την πρωτη σταγονα... η gh το ιδιο και το ph πλασματικο φυσικα. ας θεωρησουμε οτι αρεσκονται τα ψαρια σε μηδενικες σκληροτητες κι ας τις αφησουμε απ εξω. πως θα οριζεται ομως η τιμη του ph? Στο ενυδρειο , ισως βρει καποιο ph το νερο απο τα υλικα , κυκλοφορια νερου κλπ. θα ειναι σταθερο ομως σε καθε αλλαγη? κυνδυνευεις απο ph crash? το νεκρο νερο της α/ο εχει τα απαραιτητα στοιχεια που χρειαζονται? αποριες για σκεψη και συζητηση...... θα μας πουν καλυτερα και οι οξινοι ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τα ψαρια παιρνουν οτι χρειαζονται απο τη τροφη τους ... Μια χαρα ειναι το απλο νερο απο την οσμωση ... Δεν υπαρχει κανενα προβλημα! Εχω μεγαλωσει δισκακια σε σκετο νερο οσμωσης με πολυ καλη αναπτυξη και χωρις να εχουν ελλείψεις οποτε ειναι δοκιμασμενο
![]() ![]() Προτεινω και σε αυτη τη περιπτωση νεκρο νερο τελειας ποιοτητας και πολυ καλο φαγητο! Ουτε καν ιχνοστοιχεια! (Γιωργη αν θελεις εχω και απο αυτα .... ) ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Γιωργο απο τις αλλες αποριες , εχεις να προσθεσεις κατι(αν παρατηρησες)?
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ph δεν πεφτει τοσο ευκολα οσο θεωρητικα λεγεται .... Εγω με σκετο νερο οσμωσης στους δισκους επεφτε πααααρα πολυ αργα (δεν ειδα ποτε ph crash)
απο την αλλη μιλαμε για ψαρια αμαζωνιου ... πολλες φορες οταν μετακινούνται μπορει η μεταβολη των παραμετρων στο νερο να εχουν θεαματικη αλλαγη (blackwater-whitewater) οποτε ο οργανισμος τους ειναι θωρακισμενος καταλληλα (τα ψαρια Αμαζωνιου εχουν προσαρμοστεί καταλληλα για ολα αυτα). Σε μενα μετα απο μηνες εφτασε σε ph 4,5 και καρφωθηκε εκει... Τα δε ψαρια ηταν στα καλυτερα τους!!
|
||||
|
||||
![]()
το πεχα θα σταθεροποιηθει,εκει που υπαρχει δυνατοτητα.(απτην Kh)
αν ειναι οξινο το περιβαλον,θα ειναι οξινο και αυτο. οσον αφορα το Ph crash,δεν εχω δει η διαβασει ποτε για επιβεβαιωμενη περιπτωση. τα ιχνοστοιχεια κλπ,δεν προσθετονται για να σταθεροποιηθει το πεχα. (αυτο ειναι παρενεργεια). τα βαζουμε για να μη ζουν τα ψαρια σε νερο τελειως γυμνο απο οτιδηποτε. τουλαχιστον αυτο γνωριζω εγω.μπορει να κανω και λαθος. παντως δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα ph crash σε ενυδρειο με διακοσμηση και στοιχεια που ολα επηρεαζουν το ph. αν ηταν bare bottom,ισως θα ηταν πιο ευκολο να συμβει. αλλα ετσι κιαλλιως,η αλλαγη στο Ph θα γινει σταδιακα. γιωργο αστο γιατι ετσι οπως παμε,θα σου παρω και τα σωβρακα. καλα ειπε ο ντιμης ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ναι σωστα Γιωργο.
απλα υπαρχουν minerals που χρησιμοποιουνται και για να αυξησεις της σκληροτητες , πχ GH+ κλπ. οπως και αλλα που αυξανουν κατα πολυ και σταθεροποιουν το ph και σκληροτητες , οπως το Sulawesi Mineral 8,5 |
|
||||
|
||||
![]()
α πα-πα-πα μακρια απο δαυτα
![]() ειναι για αυτους που νομιζουν οτι θα παρουν νερο βρυσης αθηνας και θα το κανουν νερο αμαζονιου σε μια μερα ![]() το ριχνουν το πρωι και χαιρονται, μεχρι το βραδι ξανανεβαινει η σκληροτητα,την ακουν και τα ψαρια και ψαχνουν να βρουν τι εφταιξε. τα Minerals Που λες για sulawesi κλπ ειναι αλλη περιπτωση γιατι θελουν πολυ παραξενες συνθηκες.χαμηλες σκληροτητες με μεγαλο πεχα η το αντιστροφο.(δεν θυμαμαι ακριβως). εκει αλλαζει το θεμα,γιατι ειναι πολυ ιδιαιτερη κατασταση. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 28-10-16 στις 00:10 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Αυτό με την μείωση της ροής στην Α. Ο. πάντως... ΔΕΝ το κατάλαβα... για πάμε πάλι.- ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εννοω οτι μπορεις να μειωσεις λιγο τη ροη στην εξοδο της αο ωστε να προλαβαινει το νερο να ζεστενεται στο ενυδρειο.
αν και δε νομιζω οτι χρειαζεται γιατι ετσι κιαλλιως θα παιρνει ωρες η αλλαγη. αν μπουνε δυο θερμαντηρες πιστευω θα το παλευουν ανετα. ε?... ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
"Αλληλοπάθεια" ή "Μπορούμε να απαλλαγούμε από τις άλγες?" | Κλεόβουλος | Βιβλιογραφία Γλυκού Νερού | 2 | 04-06-15 18:34 |
Τάισμα "γρήγορων" και "αργών" ψαριών | filebox | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 25-11-11 21:39 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |