|
Ενυδρεία με χρυσόψαρα Συστήσετε μας τα χρυσόψαρά σας ή και τον χώρο που τα φιλοξενείτε. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Οπότε ο Γκάρι το σαλιγκάρι βγαίνει για λίγες μέρες
![]() Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα
![]() Δύο απορίες: 1. τί πάχος να έχει το κόντρα πλακέ; 2. τί χρώμα να είναι η λεντοταινία; ψυχρό λευκό ή θερμό λευκό; |
|
||||
|
||||
![]()
όσο πιο χοντρό, τόσο πιο εύκολα θα γίνει ανθεκτικό τελάρο,
θα έλεγα από 10αρι και πάνω, μάστορας βέβαια μπορεί να το κάνει και με 8αρι. Πιο πολύ είναι θέμα του μάστορα. Το ψυχρό λευκό μου αρέσει περισσότερο, έχει πιο ζωντανά χρώματα, από και πέρα είναι θέμα προσωπικού γούστου ![]()
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Τάκης;954044]όσο πιο χοντρό, τόσο πιο εύκολα θα γίνει ανθεκτικό τελάρο,
θα έλεγα από 10αρι και πάνω, μάστορας βέβαια μπορεί να το κάνει και με 8αρι. Πιο πολύ είναι θέμα του μάστορα. Το ψυχρό λευκό μου αρέσει περισσότερο, έχει πιο ζωντανά χρώματα, από και πέρα είναι θέμα προσωπικού γούστου ![]() Θέλει τόσο χοντρό ε; νόμιζα για πεντάρι,ευτυχώς δεν πήγα σήμερα.. ωραία μέχρι εδώ. αυτό με το χρώμα δεν ξέρω.. το θερμό λευκό είναι αυτό που κιτρινίζει λίγο; οπότε πιο καλό το ψυχρό; |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, το θερμό κιτρινίζει
Το 5αρι δεν μπορείς να το κολλήσεις στα σόκορα, και θα κάνει και κούρμπα
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν.. 5η μέρα θεραπείας σήμερα. Θα ρίξω κ αύριο σταγόνες, έξι μέρες δηλαδή σύνολο. Από μεθαύριο πώς να κινηθώ; να κάνω μια αλλαγή νερού 50-60 λίτρα; μέχρι τώρα έκανα μικρές αλλαγές περίπου 20 λίτρα την ημέρα.. Επίσης, θα χρειαστεί να κάνω κάτι άλλο; το σαλιγκάρι πότε θα μπορεί να επιστρέψει στο ενυδρείο; πολλές οι ερωτήσεις πάλι
|
||||
|
||||
![]()
Αν έχεις αλάτι μέσα , μικρές καθημερινές αλλαγές 10%-20% για καμια εβδομάδα ή και παραπάνω, αν δεν έχεις κάνε 40%-50% και βαλε και το σαλιγκάρι.
Το ψάρι βελτιώθηκε ;
|
||||
|
||||
![]()
Οπως στα πε ο Τακης.
Πως ειναι η ουρα; |
|
||||
|
||||
![]()
Στο ψάρι δεν βλέπω κάποια διαφορά κ έχω στενοχωρηθεί ρε παιδιά, δεν θα γίνει ποτέ καλά;
|
||||
|
||||
![]()
Βαλε μια φωτο παλι να δουμε πως ειναι..
|
|
||||
|
||||
![]()
Πίστεψέ με προσπαθώ,δεν φαίνεται τίποτα στις φωτό έτσι όπως βγαίνουν, δεν φαίνεται αυτό που βλέπω εγώ, η ουρά είναι πραγματικά σαν φαγωμένη
------------------------- ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Gyristroula : 17-07-16 στις 12:55 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Φαινεται αυτο που λες καταρχας....η συμπεριφορα των ψαριων ποια ειναι???
Ποια ειναι η μεχρι τωρα θεραπεια που ακολουθησες?Και απο ποτε???Θερμοκρασια ενυδρειου? Ποσα ψαρια ειναι πλεον μεσα? Ρουτινες και ολα τα σχετικα που ακολουθεις? Φαγητο ανα ποσα τακτα χρονικα διαστηματα?Και τι ποσα πρωτεινης? Παιζει να τα εχεις γραψει αλλα δεν ειχα τον χρονο να κοιταξω ολο το θεμα σου
|
||||
|
||||
![]()
σιγά μην έκανε τίποτα το esha 2000. Αυτά ρε παιδιά με βάση τα συστατικά είναι ήπια αντισηπτικά.
Εάν αυτό έχει μόλυνση ( δε τα διάβασα όλα) που του έφαγε την ουρά μόνο με baktopur direkt ή κάτι αντίστοιχο θα περάσει. Παράλληλα βάζεις esha 2000 στο ενυδρείο μήπως και το "αποστειρώσεις" σαν πιο ήπιο μέτρο από το να βάλεις το αντιβιοτικό στο κύριο ενυδρείο και σου καταστρέψει τη βιολογία. Εάν μετά όλα αυτά έχεις καθαρό νερό ( συχνές αλλαγές) και καλή τροφή πιστεύω θα βγει η ουρά ξανά. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Bactopur ή Bactopur direct να παραγγείλω; συγνώμη παιδιά, αλλά δεν τα πάω καλά με τα φάρμακα, δεν ξέρω τις διαφορές τους
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Δεν του εκανε τιποτα το esha και σε εκεινο;
Αν εχει θεμα η ουρα ,βαλτο κι εκεινο μαζι. Ναι ,οχι στο ενυδρειο, σε καραντινα. Τα βαζεις με αεραντλια μονο και κατα την διαρκεια της θεραπειας μην ταισεις |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα επιτέλους ήρθε το φάρμακο αλλά δεν το έχω ακόμα στα χέρια μου, το έχει ο κουριερ
![]() Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Μόλις παρέλαβα το bactopur direct,ετοιμάζω την καραντίνα. Για τα 25 λίτρα θέλω τη μισή ταμπλέτα,σωστά; αυτή διαλύεται μόνη της στο νερό ή να την λιώσω πρώτα κ μετά να την ρίξω; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Gyristroula : 23-07-16 στις 09:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι μιση , οχι πετα την κατευθειαν στο νερο ,θα διαλυθει σιγα σιγα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν,για να μη μπερδεύομαι κ εγώ.. στήθηκε καραντίνα 25λ, με μισή ταμπλέτα bactopur direct, κ οξυγόνο (χρησιμοποίησα την αντλία του εσωτερικού φίλτρου). Τα ψάρια θα μείνουν εκεί 3 μέρες. Νηστικά. Μετά τις 3 μέρες θα κάνω 50% αλλαγή νερού. Και από κει και πέρα βλέπουμε αν θα χρειαστεί επανάληψη,σωστά;
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σωστα.
Αντε και καλη επιτυχια. |
|
||||
|
||||
![]()
¶ντε, να δούμε
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν συμφωνω με την ολη κατασταση και με το πως θα γινει η θεραπεια....
Κατα την δικη μου αποψη θα επρεπε να γινει σε ολο το ενυδρειο και οχι σε καραντινα 25 λιτρων που σιγορα θα υπαρξει αμμωνια και ολα τα σχετικα.... Φιλικα παντα... Υ.Γ + οτι δεν ξερεις αν υπαρξει ενδεχομενη μελλοντικη ασθενεια στα υπολοιπα ψαρακια σου...
|
||||
|
||||
![]()
Συνεχίζω αυτό που άρχισα έτσι όπως το άρχισα και ελπίζω να πάνε όλα καλά
|
||||
|
||||
![]()
Ναι καπου πηρε το ματι μου κατι...δεν ειχα τον χρονο βλεπεις να διαβασω γτ κανω μια μελετη...
Αλλα και παλι ετσι ναα εγινε οπως λες..πιστευεις οτι με μια εβδομαδα θα εβλεπε κατι?Η ακομα καλυτερα,σταματαμε την θεραπεια αν δεν δουμε κατι?? Εστω ενα σημαδι επουλωσης διοτι πιστευω σε τετοια βλαβη δεν θα παρει μια εβδομαδα μονο ουτε με ενα αλλα ουτε με αλλο φαρμακο... Φιλικα παντα γιαννη μην με παρεξηγησεις... Βεβαια θα μου πεις οτι στο ιδιο προβλημα συνχομπιστα το φαρμακο που προτεινες πηρε θεση και εδρασε και τωρα το ψαρακι ειναι μια χαρα... Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Εγω θεωρησα πως το προβλημα απο την αρχη ηταν σοβαρο και τα μελαφιξ,esha, δεν θα εκαναν κατι..
Ακομα και με 1 μηνα θεραπεια. Γνωμη μου,μπορει να κανω λαθος... Απλα ξεκινησε θεραπεια απ τα "ελαφρια" ,για να δουμε τι θα γινει. Με esha2000 ,εχω κανει θεραπεια σε χρυσοψαρο με μιση ουρα (το μαζεψα πετσοπ ,που το ειχε βαλει με κοι και το εκαναν καλοκαιρινο) απο την 2η μερα αρχισε να πεταει ουρα. Πιστευω πως μια αρχη εκφυσης θα επρεπε να δειξει στις 3 μερες του esha2000. Ετσι (για μενα) το bactopur πλεον ειναι η τελευταια λυση και επρεπε να παει σε αυτο. Υ.Γ: Τι να σε παρεξηγησω ρε , κουβεντα κανουμε ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κάτι δεν πάει καλά.. το πολύχρωμο ψαράκι έχει χάσει αρκετά λέπια.. λίγα λέπια έχει χάσει και το ένα από τα δύο ψαράκια που έμειναν στο ενυδρείο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Στα ψάρια που είναι στη καραντίνα και έβαλες βακτοπουρ ή
τα άλλα που έμειναν στο ενυδρείο ;
|
|