|
|
||||
|
||||
![]()
Αν θέλεις να γεμίσει ο βράχος σου βάλτα πάνω στο βράχο σου και όχι στα πλαγκάκια που είναι. Θα γεμίσουν τα πλαγκακια και μετα δεν θα έχουν που να πάνε.
|
|
||||
|
||||
![]()
μονο το ζωανθους ειναι σε πλαγκ το σταρ ειναι αραγωνητη κ μου ειπαν να το αφησω εκει γτ αλλιως θα γεμισει οπου το βαλω και το button ειναι σε ενα κομματακι βραχο και ειναι κολλητα σε αλλο βραχο!Το ζωανθους πως θα γινει να πολλαπλαιαστει??
|
|
||||
|
||||
![]()
αν σε παιρνει με πατεντα βαλε μια ακομη ασπρη και θα εισαι κομπλε!
Το τριτο ειναι xenia, αν μεγαλωσει λιγο θα το δεις. ![]() Τους ζωανθους βαλτους πανω στον Ζωντανο βραχο για να πεταξουν νεα κεφαλια πανω σε αυτα! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
http://www.google.gr/search?hl=el&si...mg.7jpNv4E5NBA Καμία σχέση με ξένια. |
|
||||
|
||||
![]()
οντως ειναι σταρ πολυπς...το ξερω δλδ!οκ δεν διαφωνω για τοτ οτι θα πολλαπλασιαστουν οταν νιωσουν ανετα απλα επειδη ειναι στο αραγωνητη το λεω!η πολλαπλασιαζονται και εκει?
|
|
||||
|
||||
![]()
Στον αραφωνίτη δεν πάει τίποτα. Ή σχεδόν τίποτα. Είχα δει ξένια να φυτρώνει στον αραγωνίτη.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
Reef-ακιας και Disk-ακιας Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikolaosbouk : 23-04-13 στις 01:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
σημερα αγορασα tds meter και μου ειπαν οτι πρεπει η Α/Ο να μου δειχνει εως 12 αυτο μου δειχνει 23!χρειαζεται ν αλλαξω καποιο απο τα φιλτρα?επισης εκτος απο tds μετραει και θερμοκρασια την οποια μου δειχνει να ανεβηκε κανα δυο βαθμους,δλδ 29 ενω το θερμομετρο μου (κλασικο γυαλινο ενυδρειου) μου δειχνει 28!σε αυτο το σημειο ειναι που θελω να μου δωσεται τα φωτα σας για ψυξη,κατι οικονομικο αλλα παραληλα να μην με βγαλει μονο για αυτο το καλοκαιρι!αυτο που ειχα στο μυαλο μου ειναι για μια τετραδα ανεμηστηρακια!ειμαι ανοιχτος σε προτασεις απλα θελω να μου πειτε φνωμες και να με μορφοσεται!
|
|
||||
|
||||
![]()
4άρα ανεμιστήρακια να βάλεις με κοντρολερ. Μάλλον καμία μεμβράνη θέλει αλλαγή αλλα ξαναμετρα για καλό βάζοντας το σε ένα ποτήρι και κάνοντας ελαφριά αναδευση
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον λοιπον 1-1!
![]() ------------------------- αν μπορεις πες τιποτα για το κοντρολερ! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tsipourinos : 29-05-13 στις 21:33 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Το stc1000 να πάρεις
Για την όλη κατασκευή δες εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=25558 Η οσμωση για να δουλεύειπρέπει να έχει πολύ χαμηλό tds. Μέχρι 20 το πολύ, αλλιώς άλλη μεμβράνη από την waterwaves.gr που τις δίνει πολύ φτηνά ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δηλαδή αν η βρύση σου σου βγάζει 250 ppm και η όσμωση στο κατεβάζει κατα 90% τότε το tds θα σου δείξει 25 ppm. Να σου δώσω να καταλάβεις, εμένα η δική μου το νερό της βρύσης το βγάζω 260, και η όσμωση το καθαρίζει κατα 98-99% και μου το βγάζει 3 το tds. Αν δεν μετρήσεις πρώτα της βρ'υσης δεν θα καταλάβεις. Επίσης έχει να κάνει και με την όμσωση που θα πάρεις, την μεμβράνη και το νερό του δυκτίου σου. Για ψύξη εγώ σου προτείνω 3 τέτοια: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.809151 Φθηνά και με καλή απόδοση. Αν δεις ότι κάνουν θόρυβο τα βάζεις στα 9 βολτ και δουέύουν σε χαμηλότερες στροφές σαν silent. Παίρνεις και ένα τροφοδοτικό πολλαπλής τάσης και είσαι μια χαρά. |
|
||||
|
||||
![]()
Ή πάρε από δω...στην μισή τιμή!
![]() http://www.futurestore.com.gr/p.Case...mm.819624.html Edit : Ένα σχόλιο που μεχρι χθες δεν το ειχα προσεξει. Η ροή αέρα στα 120αρια ανεμιστηράκια ειναι 3 φορές περισσότερη απ ότι στα 80αρια!!!
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
παιδια ειδα τιμες απο ανεμηστηρακια και γενικα ειναι πολυ φθηνα!νικολα παρακολουθησα το θεμα που μου εστειλες το οποιο ηταν πολυ ενδιαφερον και μακαρι να μας παρουσιαζουν ολοι τοσο καλα τις διμιουργιες τους,αλλα η τιμη που εβγαινε στο τελος ηταν στα 100 ευρωολα μαζι πλην του θερμοστατη που οκ εχω εξαλου,απο κει και περα 45 περιπου κανει το κντρολερ οπου το stc ειδα στο ebay στα 25 και 55 κανουν τα ανεμηστηρακια μαζι ομως με καλωδια τρυπες κ.α τα οποια εγω βρηκα ετοιμα με 41 ευρω τα 4,χθες που ειπα για 69 ευρω ειχα κανει λαθος και ηταν τα 6,οποτε μαλλον θα καταληξω στην 4αδα τωρα για να κανω τη δουλεια μου μες το μηνα θα παρω κ το κοντρολερ το οποιο μπορω και παλι να συνδεσω!συνολικα 65 ευρω!αν μου διαφευγει κατι παρακληση ενημερωστε με!
------------------------- παναγιωτη συγνωμη αλλα τωρα ειδα το μηνυμα σου το ειχα μετρησει το νερο της βρυσης μου και μου το εβγαλε 130 το οποιο μου φαινεται και καλο,απο κει και περα λεω να αφησω ακομα την οσμωση μου ως εχει και οταν κοντευει στι 50αρι να αλλαξω και τα προφιλτρα και τη μεμβρανη!μηπως ξερουμε περιπου κατα ποσο θ ανεβει η εξατμιση με τους ανεμιστηρες?? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tsipourinos : 30-05-13 στις 14:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
γυρω στο 5% παραπανω.
|
||||
|
||||
![]()
Αν αλλάξεις και προφίλτρα και μεμβράνη στην ουσία αλλάζεις όλη την όσμωση!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πρώτα απ όλα να ξέρεις πως το 99% είναι κινέζικα Δευτερον, αν θες μαθε πόση ροή έχει το κάθε ανεμιστηράκι από αυτα που σκέφτεσαι να αγοράσεις. Ο αριθμός 4 ή 6 δεν σημαίνει κάτι, αν δεν έχουν καλή ροή Η διαφορές είναι τεράστιες, ανάμεσα σ αυτά που κυκλοφορούν Μια 3αδα 80αρια και ενα καλο τροφοδοτικό κάνουν περίπου 6-7 ευρώ Ο STC είναι σχεδόν παντού ο ίδιος, λιγάκι πιο ακριβός αν έρθει από Μ. Βρετανία Ασε που αν φτιάξεις κάτι μόνος σου, το κάνεις όπως ακριβώς θέλεις ![]() Edit : Άκυρο το ποστ! Μόλις είδα ότι τελικά τους αγόρασες!!!! ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Οκ πανω ευχαριστω κ παλι!οι ανεμηστηρες ειναι 4 σε μπερδεψε το κουτι το ξερω!!!οντως το πρωι το θερμομετρο μου εδειχνε 25-26 κ τους εχω κλεισει για λιγο!μεχρι να δω τι θα κανω με κοντρολλερ!οκ ναι θα την αφησω λιγο την Α/Ο αλλα θα την παρακολουθω!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Μην αφήνεις να γίνονται μεγάλες διακυμάνσεις στην θερμοκρασία.
Δηλαδή μην το αφήνεις να πάει 28 και μετά το ρίχνεις 25. |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι ναι οκ θα προσπαθησω να το κρατησω κοντα 25!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Κάντο 26, 26,5 καλύτερα τώρα που είναι και καλοκαίρι Ώστε να έχεις και ανοχές αν πάει 25 ή 27
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τσιπουρινε μου κανονισε να εχεις 26 βαθμους χειμωνα καλοκαιρι.
Αλλα μην ανχωνεσαι το καλοκαιρι αν ανεβει μεχρι και 28 βαθμους, παραπανω μην παει γιατι θα λιωσουν τα soft και πρωτα απο ολα η xenia elongata (εαν εχεις).
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον μετραω θερμοκρασια με το tds meter μιας κ απο οτι ειδα παει καλα συμφωνα με ενα θερμομετρο δωματιου π εχω,ενω το γιαλινο θερμομετρο μ χανει ενα βαθμο!λοιπον τωρα μετρουσα κ μ δειχνει ακριβως 26,επεσε μεχρι 25,9 σε μια στιγμη οπου αναψε το φωτακι του θερμοστατη κ με το π εσβησε το φωτακι ξαναμετρησα 26!!!!οποτε πιστευω μεχρι να μ ερθει το κοντρολερ θα τη βγαλω κ ετσι καθαρη!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Μην αγχώνεσαι , εδω chiller έχουμε και δεν πέφτει κάτω από 23 με τίποτα!!
|
||||
|
||||
![]()
Πηρα το eliwell και για να μη χαλαω τα καλλωδια του θερμοστατη κ των ανεμηστηρων εφτιαξα αλλα με φις!το βραδακι θα μπει σε λειτουργεια!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Άντε με καλό
![]()
|
||||
|
||||
![]()
σ ευχαριστω νικολα το συνδεσα αν κ επειδη ειμαι λιγο ασχετος με τετοια μου πηρε λιγη ωρα αλλα τελικα ειναι οκ,το δοκιμασα τρυβοντας λιγο τον αισθητηρα για να ζεσταθει μεχρι που ανοιξσν οι ανεμηστηρες!!το ρυθμισα να δουλευει απο 24,5 εως 26,5!πρωτη απορια:το eliwell μου λεει τωρα 26,3 βαθμους,οσο και το γυαλινο, ενω το tds meter 27,1 δεν ειναι κ μικρη η διαφορα!υπαρχει καποιος τροπος να δω ποιο λεει αληθεια??καμια ιδεα?σημερα εγινε αλλαγη νερου,ανθρακα και αντιφοσφωρου απλα βρηκα πανω στο βραχο που ηταν οι μπαλιτσες λιγη αλγη απο αυτη που μου ειπε ο παναγιωτης με τις μπαλιτσες!θα φυγει μονη της απο πεινα αυτη η πρεπει να βοηθησω κ εγω καπως??
|
|
||||
|
||||
![]()
Του tds η δουλεια δεν είναι να μετράει τέλεια την θερμοκρασία, το κοντρολερ όμως είναι φοβερά αξιόπιστο οπότε Καταλαβαίνεις. Την άλγη αστην να πεινάσει και βλέπεις
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Οκ κατανοητοτατο!στην προσπαθεια μ να καλιμπραρω το θερμομετρο λοιπον του tds χαλασα τη μετρηση του!εψαξα γενικα στο ιντερνετ για καλομπραρισμα αλλα δεν βρηκα κατι ιδιαιτερο!στις οδηγιες λεει για nacl (αλατι) κ καποιοι μιλουν για φυσιολογικο ορο αλλα στον φυσιολογικο ορο ποσα ppm πρεπει να δω ξερουμε;;
|
|
||||
|
||||
![]()
Λογικά μέχρι 002 ppm
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
30 Λιτρα θαλασσα!! Οποιος πιστος βοηθησει!! | Tsipourinos | Nano Reef | 38 | 20-01-13 03:10 |
αντε αλλη μια απο τα ιδια...λιτρα..λιτρα..και ξανα-λιτρα. | nOmOreAbuse | Γλυκό νερό - Γενικά | 83 | 07-10-11 12:35 |
Θελω τα φωτα σας για τη βαση του ενυδρειου 455 λιτρα. | ntak | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 38 | 28-03-11 00:15 |
Παρακαλώ τα φωτα σας για τα φωτα μου | StamatisK | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 30-11-09 14:34 |
τα φωτα σας για τα φωτα παιδια...!!! | Πάνος | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 12-02-08 18:29 |