|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!
Το dow κάτω απ' το ενυδρείο δεν θα το έβαζα. Αυτό που θα βάλεις μέσα κόψτο μπροστά και στα πλάγια 2-3 εκ. για να μη φαίνεται όταν σκάβουν τα ψάρια ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Θα εβαζες απλο φελιζόλ δηλαδή ? Εχει περιθώριο το μέσα 2 εκατοστά... Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Χάνεις και νερό!Αν μπορείς αφαίρεσε το μισό.
|
|
|||
|
|||
![]()
Δε βργα πουθενα αυτο το πλέγμα... Το βρήκα σε λαστιχένιο, κάνει ή θα βγαλει ουσιες ?
|
|||
|
|||
![]()
Οκ ευχαριστω !! Αν βάλω λοιπον μπόλι τη Δευτέρα, μπορώ να βάλω 4 κιχλίδες?
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Παράθεση:
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη repfar : 05-11-16 στις 20:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Τα ψαράκι που ΓΕΝΙΚΑ μου αρεσουν ειναι κυριως :
Cynotilapia afra Jelo Cynotilapia sp. Hara galireya Saulosi Lampidochromis caeruleus Lampidochromis Chisumulae Lombardoi Metriaclima sp. zebra chilumba maison reef Acei luwala Flavus Δεν εχω ψαξει ακομη ποια μπορουν να συνυπάρξουν και σε ποσα λιτρα ειναι καλό να ζουν.. |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ ρώτησα επειδή είπες θα βάλεις μπόλι και ψάρια τη Δευτέρα
![]() Μ' αυτά τα είδη που σ' αρέσουν γίνονται διάφοροι ωραίοι συνδυασμοί. Μπορείς να βάλεις 2 ή και 3 είδη. Μερικές επιλογές: - ένα είδος Labidochromis (1+3) + Ps.sp.acei (1+3) - L.caeruleus + Cynotilapia sp. Hara gallireya (1+3) + acei - L.caeruleus + Metriaclima sp. zebra chilumba maison reef (1+4) - Chindongo saulosi (1+3) + L.caeruleus + acei - Ps.flavus (1+3) + Ps.sp.acei Δες πρώτα διαθεσιμότητες στα είδη και το συζητάμε ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Τελικά τι έγινε με τα μεταφορικά. Δεν μας είπες.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
βάζω 1 L.caeruleus και 1 acei μόνο ε ; |
|
|||
|
|||
![]()
Κλεόβουλε αύριο πες βαζω μπολι κ τριτη τα πρωτα ψαρακια... Πόσα να βάλω maximum την Τρίτη ?
Λάμπρο οκ με τα μεταφορικά, ή μου τα κόβουν στην επόμενη παραγγελία ή μου τα καταθέτουν στην τράπεζα... Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
|||
|
|||
![]()
Οκ. Ωραία λοιπόν.
Αν βάλεις αυριο μπολι, βάλε 4 ψαράκια την Τριτη, αλλά να κάνεις μετρήσεις κάθε μέρα με υγρα τεστ. Αν δεις κάτι να σου ανεβαίνει (Αμμωνία ..ΝΙτρικά...) αμέσως αλλαγή νερού. |
|
|||
|
|||
![]()
Ακουω...
![]() Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Kαλησπερα φιλε μου! Νεος και εγω αλλα θα πω την γνωμη μου.Στην αριστερη πλευρα εχεις βαλει 4 πετρες που δεν φτιαχνουν κρυψωνες.Ασκοπες ειναι.Βγαλε μερικες απο την δεξια που εχεις αρκετες και προσθεσε.
Τις πετρες τις εβαλες μετα την αμμο ή πριν? Το φελιζολ μεταξυ ενυδρειου και βασης δεν χρειαζεται στα ετοιμα ενυδρεια |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τι σου είπα βρε να κάνεις ? Τι λέγαμε τόσο καιρό ? Τι στήσιμο πήγες και έκανες ? Γιατί δεν έβαλες μεγάλες πέτρες ? Η βίδα γιατι σου εξέχει ? Το ίδιο ενυδρείο έχουμε και δεν εξέχει τίποτε. Αχχχχχχχ........σταματάω εδώ. Δεν ακούς !!!!!!!!!!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Φιλε αμα βγαλω τις πετρες αριστερα θα σηκωθει το φελιζόλ από την άνωση. Σηκώθηκε καθώς γέμιζα το ενυδρείο και τις έβαλα άρον άρον. Επισης απο τημ κορυφη της βασης προεξεχουν λιγο 2 βίδες οπότε δεν διακινδυνεύω να το βαλω χωρίς τπτ ενδιάμεσα. Τις πέτρες τις έβαλα πριν την άμμο
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ειπα να τις βγαλεις,να προσθεσεις ωστε να ειναι και η αριστερη πλευρα λειτουργικη
|
|
|||
|
|||
![]()
Σήμερα έβαλα κιχλίδες το πρωί... Τις ταίζω δλδ την Παρασκευή ?
![]() Ποια τροφή ρίχνω κ καθε πότε ? Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
σιγά....μπόλιασες? τι κιχλίδες και πόσες έβαλες?
|
|
|||
|
|||
![]()
Μπολιασα χθες ναι...Εβαλα 8 τελικά Κλεόβουλε....
|
||||
|
||||
![]()
βάλε φωτο να δούμε τι έβαλες
|
|
|||
|
|||
![]()
Ps saulosi ps acei και lambidochromis caeruleus.
Φωτο σε 10. Μετρησα πριν με sera και βγηκε κιτρινο. Αυριο παλι μετρημα Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
|||
|
|||
![]() ![]() Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- ![]() Ρε Λάμπρο έβαλα κάτι τεράστια κοτρώνια και δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα... Λέω να ρίξω λίγες ακόμη , αλλά σκέφτομαι στην πορεία μήπως βάλω μαύρες,μετά απο 1-2 μήνες... Παιδιά ξέχασα να βάλω φόντο στο τζάμι απο πίσω, να δω τωρα πως θα βάλω.... Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη repfar : 08-11-16 στις 20:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς τα δέχτηκες λοιπόν.
Από μαγαζί τα πήρες? Τροφή δίνε βασικά την Vegi και κάθε 2-3 μέρες δίνε και απ' την άλλη. Τώρα κράτα τα ατάιστα παρακολουθώντας τις μετρήσεις. Αν κάτι ξεφύγει κάνεις αλλαγή νερού και διπλή δόση Prime. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Από την αρχή σου είπα .."βάλε μαύρες πέτρες" ΜΕΓΑΛΕΣ. εσύ είπες δεν σου αρέσουν οι μαύρες.... τώρα λες θα βάλω σε κάνα 2μηνο !!! ![]() ![]() ![]() Τα τεράστια κοτρώνια που λες τα δοκίμασες σε διάφορες θέσεις σχηματισμούς ? Δηλαδή σ' αρέσει αυτό που στήνουν κάποιοι σαν "μάντρα" με πέτρες ή ο λόφος με πέτρες που στήνουν κάποιοι άλλοι λες και έχει πεθανει κάποιος και τον σκεπάσανε ? Είπαμε έχεις πολλές δυνατότητες αλλά να ακούς.... Την πλάτη σου είπα από την αρχή να την βάψεις μαύρη !! Πάλι δεν με άκουσες ... Τώρα που το γέμισες και το έστησες πως θα τα κάνεις όλα αυτά ??? τα έχεις για εύκολα ??? Για αυτό στα έλεγα τόσο καιρό.... επειδή έχω κανει κάποια σφάλματα εγώ, για να μην τα κάνεις εσύ. Τα ψάρια δεν σου είπα να τα βάλεις λίγα λίγα ??? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Δεν σε μαλώνω βρε. ![]() Απλά σου δείχνω τα λάθη που κάνεις για να αρχίσεις να "ακούς"....χαχαχαχαχα... και να μην κάνεις τη ζωή σου δύσκολη. Αγχος για τα ψάρια δεν χρειάζεται να έχεις. Στο είπα και πολύ καιρό πριν. Αν μετράς καθημερινά και είναι καλές οι μετρήσεις τότε όλα θα είναι οκ. Αν πάλι δεις κάποια τιμή να ανεβαίνει κάνε μια "μεγάλη" αλλαγή νερού και το βλέπουμε. Η άμμος που έβαλες είναι πολύ ωραία !!! Για την πλάτη αν θα μ'ακούσεις και την βάψεις, τότε δες αν από πίσω χωράει άνετα το χέρι σου. Αν χωράει πάρε ενα ρολάκι μικρό με μακρί χερούλι, πάρε ενα "σκαφάκι" να βάζεις το χρώμα. Πάρε και ένα μικρό κουτάκι μαύρο πλαστικό νερού και είσαι κουφέτο. Το μονωνεις γυρω γυρω με χαρτοταινία και χαρτιά (βάλε και στο πάτωμα) και ξεκίνα το βάψιμο. Το περνας 3 χέρια (το αφήνεις να στεγνωσει μετά από κάθε χερι) και θα γίνει όνειρο. Οι πέτρες μου αρέσουν το σχήμα τους. Απλά τις ήθελα μεγαλύτερες και να τις στήσεις "φυσικά". Δεν θέλει αγχος !!!!!!!!!!!! Το ενυδρειο είναι για να χαλαρώνεις .... αφού έχεις ακουσει τα γκάζια απο τη γυναίκα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν νομίζω πως χωράει το χέρι απο πίσω για να μπει το ρολάκι.
Υπάρχουν και έτοιμες άφησες που απο τη μια ειναι σκούρο μπλε και απο την άλλη μαύρο. Με λίγη προσπάθεια περνάει και κολλάς τις άκρες με ταινία. Αν δεν μπορέσεις να βρεις πάρε το χαρτόνι που βάζουμε κάτω για να μην λερώσουμε όταν βάφουμε, βάψε το μαύρο, πέρασε το απο πίσω και κόλλα το με τον ίδιο τροπο. Εμενα μου αρέσει το στήσιμο που έκανες αλλα βάλε μερικές πετρες και απο αριστερά για να εχεις και εκεί κρυψώνες. |
|
|||
|
|||
![]()
Κλεόβουλε όταν λες δίνε πόση ποσότητα και κάθε πότε ?Απο μαγαζί ναι. Ατάιστα για πόσο διάστημα ?
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Nέος με φυτά | Lightt | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 25-01-16 20:37 |
Ερωτήσεις-Απορίες πριν το ξεκίνημα του malawi!! | \/ag | Malawi | 7 | 22-03-11 15:46 |
Ξεκίνημα 450 Ltr Malawi | Maax | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 44 | 09-05-09 07:30 |