|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Ευχαριστώ παίδες. Να δούμε αν αυτή τη φορά θα μου "πάει" το φυτεμένο.
|
|
||||
|
||||
¶ριστο
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
Μπράβο φίλε! Όμορφο έγινε.
|
|
|||
|
|||
Πολύ όμορφο Πάνο.
Πας και εσύ.....εγινες αγρότης !!! |
|
|||
|
|||
Έχω μικρό κήπο. Το μεγάλο είναι με κουτσουρα......όπως το δικό σου που έχει ξερολιθιές.
|
|
||||
|
||||
Μπράβο βρε Πανο, πανέμορφο,
τα φυτά όντως πάνε με 1000
|
||||
|
||||
Πολύ ωραίο μπράβο!
|
|||
|
|||
Η κατάρα των φυτεμένων ενυδρείων με κυνηγάει ακόμα όπως φαίνεται. Σε αυτή την απόπειρα (τρομάρα μου) έβαλα και καλύτερο φωτισμό και διοξειδιο και λίπανση και απ' όλα αλλά τα αποτελέσματα ενώ ξεκίνησαν ενθαρρυντικά, μάλλον τραγικά τελειώνουν. Τα φυτα χαλάνε, δεν αναπτύσσονται, τα φύλλα πεφτουν, τα κόκκινα φυτά αν και εύκολα,χάνουν το χρώμα τους και χάνουν τα φύλλα, η μόντε κάρλο ενώ ξεκίνησε θαυμάσια να αναπτύσσεται και έδειχνε ότι θα έκανε ένα όμορφο χαλί, ξεφυτευεται και φεύγει στην επιφάνεια και σκορπιζεται σε χίλια κομματάκια........ Έχω απογοητευτεί. Δε ξέρω γιατί συνέβη όλο αυτό. Η εικόνα του ενυδρείου είναι απαίσια.
|
|
||||
|
||||
Πάνο θα έλεγα να μη το πειράζεις,
όσο το σκαλίζεις τόσο χειρότερα γίνεται, τα φυτά πρέπει να προσαρμοστούν και αυτά
|
||||
|
||||
Εχεις υποστρωμα καλο,εχεις co2,εχεις καλο φωτισμο παραξενο οντως..Μπορει ομως να ειναι κι αυτο που λεει ο Τακης περι προσαρμογης φυτων..
Απο σκληροτητες πως πας;Για δωσε τιμες kh-gh Aπ οτι βλεπω στην παρουσιαση,αρχισες τα λιπασματα εξ αρχης;συνηθως δεν ριχνουμε λιπασματα τον πρωτο μηνα,ειδικα αν εχουμε ενεργο υποστρωμα.. Για το monte carlo που λες,ειναι πολυ ιδιοτροπο γρασιδι,κι εμενα με παιδεψε,αλλα να χαλανε ολα τα φυτα δεν εξηγειται.. κατι αλλο..αλγες εχεις καθολου;
|
||||
|
||||
Βαλε μια φωτογραφια να δουμε τι συμβαινει.
Ph,Kh τιμες και ποσα ππμ διοξειδιου καθως και ρουτινες(αλλαγες,λιπανση,φωτισμος).
|
|||
|
|||
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
------------------------- Ρε παιδιά. Για βοηθειστε λίγο να κάνω κάτι με τον φωτισμό. Έχω πλακετες λεντ (14 πλακετες των 24 λευκων λεντ, 3 των 18 μπλε και 3 πλακετες των 24 κόκκινων) πολύ πιθανό ο φωτισμός να μην είναι ικανός να κάνει σωστά τη δουλειά του με τα φυτά. Έχω ακόμα καβαντζα άλλες 6 λευκές πλακετες αχρησιμοποιητες. Σκέφτηκα να βαλω Τ5 αλλά το καπάκι είναι μικρό και παίρνει μόνο λάμπες 8W. Δεν αξίζει ούτε για πλάκα. Είμαι διατεθημενος να προσπαθήσω τουλάχιστον να φτιάξω ένα φωτιστικό. Τι να βαλω όμως από φωτισμό που το ενυδρείο εχει επιφάνεια 43χ43 εκατοστά περίπου; Τ5 αν θα μπουν θα είναι λίγα βατ. Λεντ; Τι λεντ; Θέλω να πετύχω ένα σχετικά δυνατό φωτισμό. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Undertaker : 06-06-17 στις 20:50 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Τι σκεφτεσαι??
|
|||
|
|||
Αν το είχα σκεφτεί θα το έκανα ρε Λούκα! Γιατί να ρωτάω;
|
|
||||
|
||||
Εχω να σου προτεινω κατι...απλα δεν ξερω ποση αντοχη εχεις πλεον αλλα και ποση υπομονη καθως επισης ποσο πιάνουν τα χερια σου...
Οποτε προχωρώ στο σκοταδι Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
Ρητορικά ερωτήματα όλα αυτά ε;
|
||||
|
||||
Δεν με έχεις μαθει τοσο καιρο αγαπητε??
|
|||
|
|||
Λουκά πες
|
|
||||
|
||||
Αν ειδα καλα το καπακι και υπεθεσα τον χωρο σωστα,αφου και σε πηρε για τα προφιλ τοτε κανεις το εξης..
High power led...αλλα θα χρειαστεις οσα τα προφιλ τοσες τρυπες για αναλογα φανακια Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
Λουκά πες ρε, τι λύση σκεφτηκες;
|
|
||||
|
||||
Σου απαντησα βρε....high power led... απλα οι πλακετες θα πρεπει να αντικατασταθουν...θα πρεπει να αγορασεις ενα τροφοδοτικο..καθως επισης φανακια...
Κολητηρι και ξεκινας τα μαγικα σου...αν σε ψηνει φτιαχνεις εναν παρα πολυ καλο φωτισμο..με 3 βαττ λεντ Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
A είδα την απάντηση αλλά υπέθεσα ότι έλεγες μ@@@κιες για να περάσει η ώρα.
|
|
||||
|
||||
Εμ δεν ελεγα...αλλα μαλλον δεν σε ψηνει οποτε
|
||||
|
||||
Δεν νομίζω πως φταίνε τα φώτα
|
||||
|
||||
Κι εγω δε νομιζω πως φταινε τα φωτα..κι εγω πατεντα με τις ιδιες περιπου πλακετες ειχα κανει στο 60 λιτρο (48 smd 3528 και τα φυτα τα πηγαιναν περιφημα.Eπισης θεωρω περιττα τα μπλε-κοκκινα.αντε να βαζες 1+1.Σημασια δεν εχει το χρωμα,αλλα το φασμα
κατι αλλο, pearling ειχες απ τη στιγμη που εβαλες διοξειδιο; αυτο που λες οτι δεν πρασινιζει ο d.checker σημαινει πως δεν εχεις καλη διαχυση. κι αν υποθεσουμε πως εχεις φως 20-40 lumen/lt πιθανον τα φυτα να λιωνουν απο ελλειψη διοξειδιου,απ τη στιγμη που τα μπουσταρεις με το φως..
|
|||
|
|||
Η αλήθεια είναι ότι είχα αλλάξει το σπρέι μπαρ με κάτι άλλο και από τη στιγμή που προχθές έβαλα πάλι το σπρέι μπαρ η διάχυση γίνεται καλύτερα και το χρώμα έγινε πάλι πράσινο. Το συντομότερο θα αλλάξω και τα χρωματιστά λεντ. Θα βάλω τα λευκά που έχω καβαντζα και μόλις πάρω καινούρια θα προσθέσω κι αλλα.
|
|
|||
|
|||
Απορώ με την υπομονή σου..... !!!
Τι θες και μπλέκεις ρε πουλάκι μου ??? |
|
|||
|
|||
Τι να κάνω ρε Λάμπρο; Η θα το πετάξω από το μπαλκόνι ή θα το παλεύω λίγο με όσα μεσα μπορώ να διαθεσω.
|
|
|||
|
|||
ρε μάστορα θα σου πω εγώ ο άσχετος τι θα έκανα στη θέση σου.
καταρχήν αφου θες να ασχοληθείς, βάλε αρχικά σχετικά εύκολα φυτά και ξεκίνα... άσε τα χαλιά και τα περίεργα... Δες πως θα πάει το πράγμα... ρώτα για το CO2 και δες αν και πως πρέπει να είναι, δες τα φώτα (όχι υπερβολες), άστο κάνα μήνα να τρέχει έτσι και βλέπεις... αν όλα πάνε καλά μετά προσπάθησε να βάλεις όχι απλά χαλί αλλά και μοκέτα. |
|
|||
|
|||
Λάμπρο, δεν έβαλα υποστρωμα και διοξειδιο για να βαλω ανούμπιες και engeria densa. Κατ' αρχήν δεν έχω δύσκολα φυτά μέσα αλλά μέτρια και εύκολα. Το ενυδρείο τρέχει 3 μήνες τώρα. Δεν είναι δέκα μέρες να πεις ότι θέλει να έρθει στα ίσα του. Τα φυτα υποτίθεται έχουν προσαρμοστεί.
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τάισμα "γρήγορων" και "αργών" ψαριών | filebox | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 25-11-11 21:39 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |