Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-02-17, 12:13
KostasGR Ο χρήστης KostasGR δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαΐδάρι
Προεπιλογή

Κανονικά μετά την 3η ημερα αλλά κράτα το εβδομάδα αν δεν δεις βελτίωση.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-02-17, 12:17
nikhatzi Ο χρήστης nikhatzi δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από KostasGR Εμφάνιση μηνυμάτων
Κανονικά μετά την 3η ημερα αλλά κράτα το εβδομάδα αν δεν δεις βελτίωση.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Θα σας κρατώ ενήμερους μόλις αλλάξει η κατάσταση. Καλή συνέχεια!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-02-17, 08:46
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Προχώρα έτσι όπως σου είπε ο Κώστας,
αλλά πολύ φοβάμαι πως ίσως να έχεις συνέχεια ασθένειες στα Neon.
Και ο λόγος είναι πως στο ενυδρείο σου έχεις ασύμβατα είδη ψαριών ως προς της παραμέτρους του νερού.
Τα Guppy θέλουν σκληρό και αλκαλικό νερό , ενώ τα υπόλοιπα μαλακό και όξινο,
και όταν τα ψάρια δεν ζουν στις παραμέτρους νερού που θέλουν στρεσάρονται και αρρωσταίνουν εύκολα.
Θα πρέπει να αποφασίσεις ποια ψάρια θα κρατήσεις που θα έχουν όμοιες παράμετρες νερού.
Επίσης , αν οι "γλυφτες" είναι pleco, το πιθανότερο είναι να μη χωράνε στο ενυδρείο σου.
Μόλις ησυχάσεις με την ασθένεια , κάνε μια παρουσίαση του ενυδρείου σου να τα πούμε αναλυτικά

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-17, 09:21
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Τάκης Εμφάνιση μηνυμάτων
Προχώρα έτσι όπως σου είπε ο Κώστας,
αλλά πολύ φοβάμαι πως ίσως να έχεις συνέχεια ασθένειες στα Neon.
Και ο λόγος είναι πως στο ενυδρείο σου έχεις ασύμβατα είδη ψαριών ως προς της παραμέτρους του νερού.
Τα Guppy θέλουν σκληρό και αλκαλικό νερό , ενώ τα υπόλοιπα μαλακό και όξινο,
και όταν τα ψάρια δεν ζουν στις παραμέτρους νερού που θέλουν στρεσάρονται και αρρωσταίνουν εύκολα.
Θα πρέπει να αποφασίσεις ποια ψάρια θα κρατήσεις που θα έχουν όμοιες παράμετρες νερού.
Επίσης , αν οι "γλυφτες" είναι pleco, το πιθανότερο είναι να μη χωράνε στο ενυδρείο σου.
Μόλις ησυχάσεις με την ασθένεια , κάνε μια παρουσίαση του ενυδρείου σου να τα πούμε αναλυτικά
Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Ακολουθώ πιστά τις οδηγίες του φίλου Κώστα, αλλά μέχρι στιγμής δεν βλέπω κάποια διαφορά στα 3 Neon... Ίσως είναι νωρίς ακόμα δεδομένης της άσχημης κατάστασης στην οποία βρίσκονται. Όσον αφορά στους γλύφτες, δεν είναι pleco, είναι μικροί σχετικά με κόκκινα μάτια (θα ανεβάσω μόλις προλάβω φωτογραφίες). Μπορώ να δοκιμάσω κάποιο άλλο φάρμακο εκτός από το esha2000 ή να συνεχίσω στο νοσοκομειακό ενυδρείο τη θεραπεία με το esha?

Τέλος, υπάρχει κάποια "μέση" λύση ώστε να κρατήσω και τα δύο είδη ψαριών; Προφανώς μου αρέσουν και τα guppy και τα Neon, αλλά σίγουρα θέλω πρώτα απ' όλα να είναι καλά τα ψαράκια μου και ας πρέπει να "θυσιάσω" ένα είδος από τα δύο. Στο pet shop που είχα πάει μου είπανε ότι όλα θα είναι οκ και γι' αυτό πήρα guppy και Neon, και με εξοργίζει που δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα για τα ψάρια και το νερό που χρειάζονται σε επίπεδο χημείας.

Θα επανέλθω με νεότερες πληροφορίες και φωτογραφίες,

Καλό μήνα σε όλους/ες
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-17, 09:50
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Αν δεν δεις αποτέλεσμα με ESHA-2000 ίσως θα πρέπει να κάνεις θεραπεία omnipur
https://www.sera.de/us/product/sera-omnipur/
Τωρα για τη συμβατότητα Neon & Guppy ,
να πας να πεις του πετσοπα να πάει να κουρεύετε,
είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.
Μη τους εμπιστεύεσαι, μόνο να πουλάνε θέλουν,
δες εδώ
http://www.seriouslyfish.com/species...ia-reticulata/
http://www.seriouslyfish.com/species...irodon-innesi/
και πάντα να συμβουλεύεσαι αξιόπιστες ιστοσελίδες που αναφέρουν τις παράμετρες και τις ιδιαιτερότητες που έχει το κάθε είδος ψαριού

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-17, 10:06
KostasGR Ο χρήστης KostasGR δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαΐδάρι
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikhatzi Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Ακολουθώ πιστά τις οδηγίες του φίλου Κώστα, αλλά μέχρι στιγμής δεν βλέπω κάποια διαφορά στα 3 Neon... Ίσως είναι νωρίς ακόμα δεδομένης της άσχημης κατάστασης στην οποία βρίσκονται. Όσον αφορά στους γλύφτες, δεν είναι pleco, είναι μικροί σχετικά με κόκκινα μάτια (θα ανεβάσω μόλις προλάβω φωτογραφίες). Μπορώ να δοκιμάσω κάποιο άλλο φάρμακο εκτός από το esha2000 ή να συνεχίσω στο νοσοκομειακό ενυδρείο τη θεραπεία με το esha?

Τέλος, υπάρχει κάποια "μέση" λύση ώστε να κρατήσω και τα δύο είδη ψαριών; Προφανώς μου αρέσουν και τα guppy και τα Neon, αλλά σίγουρα θέλω πρώτα απ' όλα να είναι καλά τα ψαράκια μου και ας πρέπει να "θυσιάσω" ένα είδος από τα δύο. Στο pet shop που είχα πάει μου είπανε ότι όλα θα είναι οκ και γι' αυτό πήρα guppy και Neon, και με εξοργίζει που δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα για τα ψάρια και το νερό που χρειάζονται σε επίπεδο χημείας.

Θα επανέλθω με νεότερες πληροφορίες και φωτογραφίες,

Καλό μήνα σε όλους/ες
Ό,τι σου είπε και ο Τάκης. Θα προσθέσω ότι θα ζήσουν και μαζί τα 2 είδη αλλά δεν θα είναι η καλύτερή τους.

Διάλεξε ποιο σου αρέσει καλύτερα και κυρίως δες με τι άλλο συνδυάζεται το κάθε είδος ώστε να φτάσεις σε μια σύνθεση που σε ικανοποιεί και προχώρα έτσι.

Το Omnipur ή το άλλο που σου είπα, θεωρώ ότι θα κάνουν δουλειά, όπως είπα από την αρχή, με esha 2000 ούτε κι εγώ έχω δει θεραπεία σε neon tetra.

Πλέον το χρησιμοποιώ μόνο προληπτικά για να μην πιάνουν fungus τα αυγά των ραμιρεζι.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-17, 13:29
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Εγω θα είμαι λίγο πιο απόλυτος,
δεν θα ζήσουν μαζί, απλά μπορεί να επιζήσουν,
και ίσως η αιτία πως έχουν προβλήματα να είναι οι παράμετροι νερού.
Δεν είπε κανείς πως τα ψάρια που θέλουν μαλακό νερό πεθαίνουν αμέσως ,
στρεσάρονται , πέφτει το ανοσοποιητικό τους , και στο τέλος πεθαίνουν από κάποια ασθένεια.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-03-17, 21:10
Junior Member

Προεπιλογή

Καλησπέρα ξανά, και καλό Σ/Κ σε όλους/ες!

Λοιπόν, δεν είχα καλή τύχη με τη φωτογράφηση των ψαριών μου, αλλά βρήκα εδώ πέρα [1] φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται ΑΚΡΙΒΩΣ η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ψαράκια μου. Με την προσθήκη ότι στο στόμα τα δικά μου έχουν και ένα άσπρο σαν μικρή μπάλα από βαμβάκι.

Αφού λοιπόν με το esha2000 και τις συμβουλές σας δεν είδα καμία βελτίωση στα Neon (αλλά δεν έγιναν και χειρότερα), ξεκίνησα σήμερα ένα tour εδώ στην περιοχή μήπως βρω το waterlife protozin που πρότεινε ο φίλος Κώστας. Δυστυχώς και στα δύο πετ σοπ που έχουμε εδώ, το συγκεκριμένο φάρμακο δεν το έχει κανείς (ο ένας μάλιστα "το φέρνει" εδώ και μια βδομάδα, αλλά ακόμα τίποτα). Τελικά στο δεύτερο πετ σοπ που πήγα, είχανε αντιβιωτικά (το πρώτο που επισκέφτηκα είχε μόνο 2-3 φάρμακα, άσχετα με το πρόβλημά μου), στο οποίο τους έδειξα τις παραπάνω φωτογραφίες, και μου είπανε ότι το κατάλληλο φάρμακο που χρειάζομαι είναι το Baktopur της Sera. Το πήρα λοιπόν το φάρμακο, αλλά περιμένω το πράσινο φως από εσάς για το πως να προχωρήσω. Θα κάνει αυτό το φάρμακο για την συγκεκριμένη πάθηση των ψαριών όπως φαίνεται και στο παρακάτω λινκ; Να το δοκιμάσω, ή να ψάξω να βρω κάποιο άλλο φάρμακο διαδικτυακά; Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας,

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Νίκος

[1] Φωτογραφίες με πρόβλημα Neon
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές