|
|
||||
|
||||
![]()
τακη εγω δεν εχω τετοιο θεμα με τη θερμοκρασια.κανω 200-250 λιτρα αλλαγη σε 3-3.30 ωρες απευθειας απτην ΑΟ, και η θερμοκρασια πεφτει μεχρι 2 βαθμους το πολυ και μονο στα πολυ χοντρα κρυα.
συνηθως ειναι ενας βαθμος η διαφορα. οι θερμαντηρες τι να παθουν?αν δεν ξενερισουν κατω απτο σημειο που ξεκιναει η αντισταση δεν εχουν θεμα. δεκα εκατοστα εξατμιση ποτε θα την εχεις? στη σαχαρα θα το στησεις? ![]() οτι σε βολευει εσενα βεβαια περισσοτερο,αλλα εμενα μου φαινεται πιο απλο ετσι. το μονο κακο ειναι πως δεν εχω νερο ετοιμο για την περιπτωση εκτακτης αναγκης, αν πρεπει να γινει πολυ γρηγορη αλλαγη. αλλα αυτο λυνεται με ενα βαρελι καπου εξω η στο παταρι γεματο με ΑΟ, και καποια στιγμη θα το κανω μαλον. |
|
||||
|
||||
![]()
απο την εξάτμιση δεν πέφτει τόσο χαμηλά η σταθμη,
στην αλλαγή όμως κλείνω θερμαντηρα γιατι βγαινει εξω η αντισταση. Αρα αλλαγή με κρύο νερό και θερμαντήρα κλειστό δεν γίνεται. Επίσης αυτό με απλή Α/Ο δεν γίνεται, μη κοιτας η δικιά σου που βγάζει πολλά λίτρα την ώρα, σε μία ώρα που κάνω εγω αλλαγή δεν γίνεται
|
||||
|
||||
![]()
Τακη αυτο που λες με το βαρελι μεσα στο σπιτι ενα 24ωρο ειναι οντως τεραστιο θεμα..Μπορεις να εχεις την οσμωση στην ταρατσα,μαζευεις εκει τα λιτρα που θες(που δεν θα ναι πανω απο 25-30) και την ημερα της αλλαγης τα κατεβαζεις κατω,κανεις την αναμιξη στο μεγαλο βαρελι με βρυσης το περνας κανα 2-3 ωρες απο ανθρακα για να μη βαλεις αντιχλωριο κ κανεις την αλλαγη.Θα το εκτιμησει κι η γυναικα
![]() Εσυ που χεις κι ενα σωρο αυτοματοποιημενα συστηματα πανω κι αρκετες γλαστρες,το βρωμικο νερο της οσμωσης δε χρειαζεται να το πετας,το χρησιμοποιεις αναλογα.. Εγω τωρα για αρχη εχω την οσμωση και το βαρελι μεσα στη μπανιερα,εκει γεμιζω,το καλοκαιρι στη βεραντα.
|
||||
|
||||
![]()
Κάτι τέτοιο σκέπτομαι Θέμη
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Για απευθειας αλλαγη ....
Αν ειναι eheim ο θερμαντηρας, το μονο που χρειαζεται ειναι να βρισκεται το μερος που φαινεται το ελατηριο μεσα στο νερο. Εγω πχ δεν βγαζω ποτε το θερμαντηρα και κανω 50% αλλαγη. Αυτο γινεται χρονια τωρα και δεν εχει σπασει θερμαντηρας. (Πολλες φορες εχω κανει και μεγαλυτερη απο 50% και εχω αφησει εκτεθιμενο και μερος του θερμαντηρα με το ελατηριο εξω απο το νερο, αλλα δεν το συνιστω ανεπιφυλακτα) Τα λιτρα σου ειναι λιγα (για το μικρο με τα τετρας υποθετω θελεις την ΑΟ) και μια μικρη ΑΟ 50αρα ειναι μαλλον καταλληλη για την αλλαγη απευθειας. Γιατι σκεψου επισης οτι δεν θα κανεις αλλαγη με 100% ΑΟ. 50%-50% περιπου ειναι ΟΚ. Θα μπαινει δλδ μαζι της ΑΟ και νερο απο τα προφιλτρα. Οποτε χρειαζεται μια βαλβιδα ρυθμισης της μιξης του νερου που θα βγαινει απο την ΑΟ και του νερου που θα βγαινει απο τα προφιλτρα οπου θα τοποθετηθει "κλεφτης".
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αντίστροφη όσμωση ή τύρφη; | magman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 21 | 17-12-10 02:48 |
Αντίστροφη όσμωση | evi_ch | Λοιπός εξοπλισμός | 7 | 30-05-09 13:33 |
Αντίστροφη όσμωση | poliko_selas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 18-07-08 22:38 |
Αντίστροφη όσμωση | geokary | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 29-01-08 09:34 |
Αντίστροφη όσμωση | Λιβέρης Σταύρος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 10-12-07 17:57 |