|
|
|||
|
|||
![]()
Πήρα πλαστικά κουτιά από Praktiker 50 λίτρων και την έβαλα μεσα. Τα κουτιά είναι σε ζεστό μέρος μέσα στο σπίτι (ντουλάπα), δεν έχει υγρασία και αισθητικά δεν ενοχλεί τη γυναίκα γιατί είναι.... κουτιά. Το τι έχουν μέσα, δε παίζει ρόλο χαχαχαχαχα.
Πάρε τη συσκευασία και το πολυ πολύ τη μοιραζεσαι με ένα ή δύο φίλους. |
|
||||
|
||||
![]()
τακη εχεις δικιο το ειχα ξεχασει!
![]() ναι ηταν κηπουρικης αυτη που ειχα βαλει στη λιμνη αλλα την ειχα παρει απτο γιωργο (noname). μια σακουλα πηρα δεν ειχα αγορασει καινουρια συσκευασια. με ποιον να τη μοιραστω ρε πανο? εχουν λυσσαξει με τα χρυσοψαρα ολοι εδω στο αθηνα ![]() αυτο μου λειπει τωρα εδω στο σπιτι,ναχω και 200 λιτρα τυρφη ![]() αλλα αναγκαστικα θα γινει κιαυτο μαλον γιατι δε βλεπω αλλη επιλογη... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 07-01-17 στις 21:29 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και με τα χρυσόψαρα καλά κάνουμε βρε ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Την ίδια έχω αγοράσει κι εγώ. ------------------------- Παράθεση:
Έχει δοκιμάσει κανείς φίλτρο καφετιέρας;
Σταύρος ο cheap-ης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DEXFISH : 09-01-17 στις 11:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ποιο φιλτρο καφετιερας?τα χαρτινα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε καλτσόν τη βάζω Σταύρο, αλλά επειδή έχω φτιάξει ειδικό φιλτράκι , έχω μέσα και σφουγγάρι , και ενυδρειακό βαμβάκι, που τα καθαρίζω που και που
|
|||
|
|||
![]()
Τα φίλτρα καφετιέρες δε κάνουν τίποτα παρά μόνο να μειώνουν τη ροή αφάνταστα και στο τέλος να μπουκωνουν και να σκίζονται πολύ ευκολα. Στην καφετιέρα πέφτουν σταγόνες. Για δοκίμασε ένα φίλτρο κάτω από τη βρύση να δεις τι θα γίνει. Εγώ βάζω την τύρφη σε υφασμάτινες θήκες που βάζουμε τα ευαίσθητα ρούχα στο πλυντήριο. Έχει διαφορά μεγέθη και πλαστικό φερμουάρ. Με έχουν βολέψει απίστευτα σε όλα. Αυτες τις μέρες έχει στο Lidl τέτοια. Έχουν πυκνή υφανση ώστε να μη φεύγει η τύρφη αλλά η ροή δε μειώνεται καθόλου.
Βαμβάκι χρησιμοποιουσα αλλά το σταμάτησα. Αυτό που κάνω όμως για να συγκράτησω τα μικροσωματιδια για να μη πέσουν στο ενυδρείο, είναι να περνάω το νερό από μια καλτσα που χρησιμοποιούν οι θαλασσινοι στα ενυδρεία τους. Την έκοψα και την διαμόρφωσα σαν ένα τετράγωνο ταψάκι με τοιχώματα (την έραψα τις γωνίες). Αυτό το έβαλα στο καπάκι που έχει υποδοχές για τα υλικά του φίλτρου που ήταν στο καπάκι το μαγνήσιο και εκεί προσαρμωσα το λάστιχο που έρχεται από το βαρέλι. Ανοίγω την αντλία και όλα γίνονται όπως πρέπει χωρίς άλλη επέμβασή μου. Το ταψάκι αυτό το ξεπλένω κάθε δύο εβδομάδες που πιάνει μπιχλα. Κρατάει και τα νανοσωματιδια ακόμα θα έλεγα. Πέφτει το νερό κρύσταλλο μέσα στο ενυδρείο. Στην επόμενη αλλαγή θα σας βάλω και φωτογραφίες να δείτε πως το έφτιαξα. |
|
||||
|
||||
![]()
εγω παλι τη βαζω χυμα στο φιλτρο και ξεμπερδευω
![]() αν και δεν το κανω γιατι βαριεμαι,το κανω γιατι για καποια ψαρια(οπως τα δικα μου), τα μικροσωματιδια τυρφης στο νερο δημιουργουν λιγο πιο φυσικο περιβαλον. ("turbidity" αγγλιστι...) δεν ειναι κρυσταλο το νερο στο ποταμι ![]() κυριως λογω της ροης και ποσοτητας υλης δηλαδη... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 09-01-17 στις 12:51 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
που να παει? αυτη που εχω τωρα ειναι μια ποσοτητα σε πελετ και καποια ποσοτητα σε μορφη "μαλλιου".
οποτε δεν παει πουθενα.τωρα αυτη απτη χωματοτετοια θαναι πιο λεπτη βεβαια,αλλα θα κανω δουλεια με απλο καλτσον. και οση καταληξει στο βυθο δε με χαλαει. ομορφαινει το βυθο ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Την άνοιξα και με το ενιαίο κομμάτι που προέκυψε στο τέλος, τη διαμόρφωσα ώστε να φτιάξω ένα "ταψάκι", διπλώνοντας και ράβοντας τις γωνίες και βγήκε αυτό: ![]() Στο καπάκι του ενυδρείου είχε το μαμήσιο φίλτρο το οποίο ποτέ δε λειτούργησα αλλά εκμεταλλεύτηκα το χώρο του για να κάνω τις αλλαγές νερού αλλά και την τοποθέτηση των ανεμιστήρων το καλοκαίρι. ¶νοιξα μεγάλες οπές όπου μπαίνουν οι ανεμιστήρες και σε μια από αυτές βάζω το ταψάκι αυτό για αν περνάει από εκεί το νερό της αλλαγής και να φιλτράρεται από τα σωματίδια της τύρφης: ![]() ![]() ![]() ![]() Είναι σημαντικό πριν αρχίσει να ρέει το νερό μέσα από την κάλτσα, να τη μουλιάσουμε με νερό, να είναι βρεγμένη και όχι στεγνή καλά γιατί αλλιώς θα ξεχειλίσει το νερό και θα τρέχει δεξιά αριστερά. Μετά τη χρήση το "ταψάκι" μαζεύει πράμα αν και σήμερα το είδα πιο καθαρό από ποτέ: ![]() Με ενα γρήγορο ξέπλυμα κάθε δυο εβδομάδες, είναι και πάλι καινούριο. Εγώ δε το ξεπλένω, το αφήνω να στεγνώσει και τινάζω τα υπολείμματα στο μπαλκόνι. Η τύρφη από τα Praktiker ωστόσο έχει ένα σημαντικότατο μειονέκτημα για μένα προσωπικά και πρέπει να βρω τρόπο να το διορθώσω ή να καλύψω αυτή την αστοχία......δυστυχώς δε χρωματίζει το νερό τόσο πολύ όσο η προηγούμενη τύρφη η οποία όμως δε μαλάκωνε το νερό τόσο πολύ όσο αυτή εδώ. Το έκανα τόσο σκούρο παλιότερα: ![]() και τώρα μου γίνεται μόνο τόσο: ![]() άρα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να μαυρίζουμε το νερό..... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 18-01-17 στις 13:10 |
|
|||
|
|||
![]()
Εχεις δοκιμασει Πανο να βρασεις μια ποσοτητα τυρφης να δεις,νομιζω στο ειχα ξαναπει,ειναι οπως το τσαι,αν βαλεις τσαι σε κρυο νερο θα βγει κιτρινο,αν το βαλεις σε βραστο ομως θα βγει καφε σκουρο,βρασε μια κατσαρολα νερο,ριξε δυο χουφτες τυρφη μεσα,αστο κανα 10λεπτο,σουρωσε και εισαι κομπλε.
|
|
|||
|
|||
![]()
Αλεξ θέλω μέρες να το κάνω αλλά αμελώ. Θεωρώ όμως ότι όσο σκούρο και να είναι το νερό, δε θα κάνει διάφορα στο ενυδρείο. Για να έχει αποτέλεσμα μια μικρή ποσότητα σε ενυδρείο και να σκουρύνει έστω και λίγο το νερό, πρέπει να είναι συμπυκνωμένο το υλικό.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τύρφη κηπουρικής σε ενυδρείο | GIAN_NIKOLA | Αρχάριοι γλυκού νερού | 19 | 08-10-16 17:16 |
Τύρφη | kospets | Δίσκοι | 4 | 25-01-12 14:57 |
Τύρφη | poliko_selas | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 14-02-09 00:47 |
Τύρφη. | panagiotis265 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 01-07-08 13:04 |