|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
χμμμ αλλα... Δεν καταλαβες καλα ![]() ![]() Οι λεντ ειναι η εξελιξη της τεχνολογιας πανω στον φωτισμο,με λιγη καταναλωση (watt)εχεις τα ιδια αποτελεσμα ισως και καλυτερα απο οτι μια φθοριου την προκειμενη στιγμη..περισσοτερες ωρες λειτουργιας σε συγκριση με τις φθοριου... Τα χρωματα πανω κατω στα ειπε ο κ.τακης... Σε ενα φυτεμενο αν διαβασα καλα και χωρις να θελω να σε μπερδεψω Καλα ειναι τα χρωματα το pure white,red και blue σε αυτα τα χρωματα αν θυμαμαι καλα χωρις να κανω καποιο λαθος τα φυτα μας φωτοσυνθετουν καλυτερα...
|
||||
|
||||
![]()
Λουκα,αν διαβασα σωστα το μπλε ειδα το βαζουν στα θαλασσινα.Διορθωστε με αν κανω λαθος.
Μαλιστα.Κι αν πω οπως ειοα πιο πανω να βαλω δυο λαμπες.Φανταζομαι η μια θα διναι στα 6500κδλβιν περιπου κ η κοκκινη...στα ποσα;;;Επισης πρεπει να χουν ισα λουμεν μδταξυ τους ή να υπερισχυει καποια;;;Για να ναι φανταζομαι κ το φως ασπρο παρα ροζ... |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι στα θαλασσινά το βαζουν περισσοτερο μπορω να πω...
Στην δικη σου περιπτωση αν βαλεις 2 λαμπες η μια στα 6500 και η αλλη στα 4000 ασπρο και κιτρινο θα εισαι μια χαρα...με τα ιδια λουμεν η χωρις...συνηθως απο οσο εχω δει οι 6500 εχουν τα περισσοτερα λουμεν...
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε Πάνο,
τα φώτα κανα ένα μέρος είναι ποια απόχρωση είναι καλύτερη για τα φυτά, κατά άλλο μέρος ποια απόχρωση δεν τρομάζει τα ψάρια ή τα κάνει να αισθάνονται πιο άνετα, και τελευταίο είναι το αισθητικό, τι αρέσει σε εμάς. Για τα φυτά το καλύτερο είναι να βάλεις ροζ, μόνο ροζ. Αν δεις συστήματα υδροπονίας έχουν ροζ απόχρωση, αυτό όμως ούτε όμορφο είναι για εμάς αλλά ούτε και τα ψάρια θα αισθάνονται καλύτερα. Το θερμό λευκό δεν αρέσει σε πολλούς, και προσωπικά η έντονη κιτρινίλα δεν μου αρέσει. Το καλύτερο είναι να δείχνει πιο φυσικό. Προσωπικά προτιμώ το ψυχρό λευκό, αλλά με μερικά κόκκινα και μπλε , που και τα φυτά βοηθάει αλλά σπάει και την έντονη ασπρίλα/γαλατιλα που βγάζει το ψυχρό λευκό. Και το κόκκινο/μπλε καλό είναι τα κόκκινα να είναι περισσότερα , 2/1 , 3/1 , ακόμα και 5/1. Και όλα αυτά μαζί, αθροιστικά, να φτάνουν τα επιθυμητά λουμεν
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια.Μπορειτε να μου προτεινετε δυο λαμπες σαν αρχη,για ευκολα κ λιγο μετρια φυτα,ωστε να χω μια αρχη να ξεκινησω κι αναλογως να προσαρμοσω τι θελω κ τι χρειαζομαι,αλλα να χω καπου να ξεκινησω;
|
|
||||
|
||||
![]()
Καμμια προταση;;;επισης ποια η διαφορα τ8 κ τ5;;;το λεω γτ τ5 δε βρηκα στο μαγαζι κοντα μ κ θελω αν το κανω να βρω σε μαγαζι που να ναι κοντα και να μη χρειαζεται να τρεχω χιλιομετρα(χαλασε;τσουπ,πεταγομαι και παιρνω και δε μενω χωρις λαμπα).
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
επιλογη για φωτα σε reef 280 λιτρα !! τα φωτα σας | harris samos | Φωτισμός | 13 | 13-06-15 19:47 |
Προβλημα με φωτα...τα φωτα σας.. | sonic | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 26-02-13 21:08 |
Τα φωτα σας... | stavrospraf | Ψάρια Υφάλμυρου νερού | 10 | 03-06-10 01:25 |
Παρακαλώ τα φωτα σας για τα φωτα μου | StamatisK | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 30-11-09 14:34 |
τα φωτα σας για τα φωτα παιδια...!!! | Πάνος | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 12-02-08 18:29 |