|
|
||||
|
||||
![]()
Γιώργο πάρε τηλ. τη water waves να ρωτήσεις
|
|||
|
|||
![]()
μίλησα το πρωί μαζί τους κ πρότειναν ΑΟ για την βρύση αλλά τα λεφτά είναι πολλά για να τα δώσω από τη μια στιγμή στην άλλη.
για την ρητίνη ξέχασα να τους ρωτήσω οπότε θα ξαναπάρω αύριο ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
όλη τη βδομάδα, κάθε μέρα αλλαγή, 10 κ 20 λίτρα εναλλάξ κ σήμερα 30 λίτρα.
τα νιτρικά παραμένουν σταθερά στα 20-40 ενώ η ΔΕΥΑΛ δίνει 12 νιτρικά στην περιοχή μου. σήμερα από λάθος έπεσε παραπανίσια τροφή (πριν την αλλαγή) οπότε θα τα αφήσω ατάιστα κανα δυο μέρες. το φίλτρο για την βρύση θα το έχω εντός της εβδομάδος. κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι τους τελευταίους 2-3 μήνες είχα βάλει μερικά helena κ ελαχιστοποίησα τον πληθυσμό των ramshorn/mts. αν κ σε κάθε αλλαγή καθάριζα κ τον βυθό όσο μπορούσα υπάρχει περίπτωση η έλλειψη σαλιγκαριών να επηρέασε την αύξηση των νιτρικών ? |
|
|||
|
|||
![]()
μάλλον πάμε για όσμωση τελικά αλλά προς το παρόν χρησιμοποιώ μια ρητίνη νιτρικών.
σε 6-7 ώρες μου καθαρίζει 15 λίτρα κ μετά τα χρησιμοποιώ για αλλαγή. υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα ? επίσης σκέφτομαι να βάλω το φιλτράκι με την ρητίνη κατευθείαν στο ενυδρείο να τραβήξει κ από εκεί ότι μπορεί. να το βάλω ή να βάλω το φιλτράκι με άνθρακα ? |
|
||||
|
||||
![]()
ποι ρητινη πηρες τελικα?
φιλτρο ανθρακα εχεις? αν ναι ποιο? πια θηκη ρητινης κλπ |
|
|||
|
|||
![]()
Γιάννη η ρητίνη είναι μια made in USA αλλά δεν θυμάμαι μάρκα.
μας έκανε δώρο ένα φίλτρο με ρητίνη (~700ml) το κατάστημα που θα πάρουμε τις οσμώσεις. το νερό της αλλαγής σε ένα κουτί ΙΚΕΑ με αντιχλώριο κ την ρητίνη σε τούλι κ στο φιλτράκι μου για 24 ώρες. δεν χρησιμοποιώ καθόλου άνθρακα. σε ένα 24ωρο μου έριξε τα νιτρικά στα 5. στην επόμενη αλλαγή θα είμαι πιο οργανωμένος κ θα έχω παραπάνω λεπτομέρειες. (όγκο, βάρος, νιτρικά πριν κ μετά κλπ) |
|
|||
|
|||
![]()
30% αλλαγή σήμερα με νερό που περνούσε από την ρητίνη για 24 ώρες.
το νερό της αλλαγής είχε 0-5 νιτρικά όταν ξεκίνησα την αλλαγή κ το ενυδρείο είχε 10-20 δύο ώρες μετά την αλλαγή. μέσα στη βδομάδα θα έχω έτοιμη την όσμωση. να χρησιμοποιώ το νερό της όσμωσης για αλλαγές ή να συνεχίσω με την ρητίνη ? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναγνώριση προβλήματος | mobar78 | Αλγες (Φύκη) και προβλήματα φυτών | 12 | 09-07-16 11:07 |
sos υποψία ick | CHRIS4204 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 09-12-08 13:22 |
Εκτίμηση προβλήματος | Juan | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 31-10-05 19:00 |
υποψία ασθένιας | gemini_str | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 12-07-04 15:51 |