|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πως ? Τι ? Αααα, Ναι και τα 2. |
|
|||
|
|||
![]()
Ο λόγος για τον οποίο φαγώνονται τα αυγά σε κάθε περίπτωση δεν ειναι μονοσήμαντος. Αυτο που πρέπει εμεις να κάνουμε ειναι να δημιουργούμε όσο το δυνατον καλύτερες συνθηκες αναπαράγωγής όπως π.χ. μεγάλο ενυδρειο, αρκετές αλλαγές νερου, σκληρότητες, PH κτλ. .........και μετά να περιμένουμε......
Υπάρχουν μερικά "τρικ" που εφαρμόζονται για να αυξήσουν ις πιθανότητες εκκόλαψης αυγών αλλα καμία δεν εγγυαται το μυστικό της επιτυχίας. Καλό παντως ειναι από όλους που αναμιγνύονται με αναπαραγωγές δίσκων να καταγράφουν κάπου τις ενέργειές τους έτσι ωστε να μεταφέρεται αυτούσια η γνώση και η εμπειριά τους........όπως ο φιλος μου ο Γιαννης(acct). Καλή τύχη σε όλους......
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες σας.Στο ενυδρειο μου αν και μεγαλο τις πρωτες δυο φορες τα αυγα φαγωθηκαν. Αυτην την φορα τα αυγα εχουν μεινει περισσοτερο απο καθε αλλη φορα.Αν ειμαι τυχερος και βγει κανενα δισκακι θα σας ενημερωσω για τις μεθοδους που ακολουθησα
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα σας.Δυστηχως τα αυγα ειχανε ασχημη καταληξη για αλλη μια φορα.Σημερα το απογευμα (2 μερες μετα την γεννα ) αρχισαν να σκανε τα πρωτα αυγουλακια,να κουνιουνται σαν τρελα και η θηλυκια τα μετεφερε μεσα στο στομα της σε αλλο φυλλο του φυτου. Η ολη κατασταση ητανε φανταστικη μεχρι που αποφασισα να ξαναβαλω την σιτα να απομονωσω το ζευγαρι απο τους αλλους δισκους.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Tι ηθελες και εσυ να βαλεις το χερι σου μεσα...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πραγματι εκανα μεγαλη βλακεια.Απο τα λαθη σου ομως μαθαινεις. Απο οτι βλεπω ομως σημερα οι δισκοι ετοιμαζονται να ξαναγεννησουν.Αν ολα πανε καλα θα σας πω νεα μου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Εισαι τυχερος τελικα..
Τι δισκοι ειναι ?Λιτρα, παραμετροι νερου, αλλαγες ? Βαλε μια φωτο να τους δουμε . |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Π.χ. μεγάλες αλλαγές νερού, κατεβασμα της σκληρότητας, οξύτητας και πολλά αλλα.........
|
|