|
|
||||
|
||||
![]()
Με σκαλωσε λιγο το ερωτημα σου μπροστα στην αρχη του ποστ σου....αλλα για να απαντησω, το Trumpet, τα ramshorn, οι τσερι, εμενα το μοντε καρλο δεν το κανανε τιποτα. Ισως τα trumpet snail στην αρχη λογω της αγαπης για τον βυθο, να κανανε καμια ανασκαφη αλλα τιποτα το ανυσηχητικο. Οσον αφορα τις αλγες, συμπληρωσε την φορμα με τις πληροφοριες για το ενυδρειο σου μπας και φανει απο εκει η αιτια.
|
|
||||
|
||||
![]()
Και που τα βρισκω αυτα τα ευλογημενα σαλιγκαρακια και τις γαριδουλες γιατι τις τελευταιες 2 εβδομαδες οργωνω την θεσσαλονικη αλλα υπαρχει μια σχετικη ελλειψη απο γαριδουλες.
![]() ------------------------- φορμα??? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giannisfot : 07-11-16 στις 19:33 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42398
Καλως ηρθες.
|
||||
|
||||
![]()
Πληροφορίες
Διαστάσεις:180x65x75 Όγκος:860lt Κατηγορία: Φυτά:micranthenum monte carlo,staurogyne, alteranthera reiniki mini Ψάρια / ¶λλα είδη: υπο σκεψη Διακοσμητικά υλικά:Ξυλα 1 ριζα, χαλικι 150κιλα μαυρο χαλαζιακο, 60 κιλα seachem flourite (χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.) Φόντο: Φωτισμός: LED 9X30w -3RGB +6 cool white 6000-6500K Διάρκεια φωτισμού: 8ωρες Φιλτράρισμα: 2080 + ενας κινεζος που ειχα εφεδρεια 1500lt/h μιας και εσπασα τα βανακια απο το tetra 1200 + 2 κυκλοφορητες 1200lt/h + σκιμερακι επιφανειας eheim Θερμοστάτης: 2x300w Λίπανση: seachem flourish, iron, Παροχή CO2: 5λιτρη μπουκαλα με aquamedic 1000 Παράμετροι: pH:7 Γενική σκληρότητα (GH): Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):9 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):10 Αλλαγές νερού: 50% την εβδομαδα 2/3 βρυσης και 1/3 ΑΟ Θερμοκρασία:25C |
|
||||
|
||||
![]()
Για να βοηθήσεις τον κόσμο γίνε πιο συγκεκριμένος ως προς τον τρόπο λίπανσης αλλά και τις ποσότητες, δηλαδή το γενικό και το σίδηρο πόσο ρίχνεις; 10 ή 50 ml και κάθε πότε; Επίσης συχνότητα αλλαγών νερού και ποσοστό, κι ό,τι άλλες πληροφορίες που θα βοηθήσουν στη διάγνωση.
|
||||
|
||||
![]()
τα αναφερω τα iron, flourish στις δοσερις που αναφερουν 2 φορες την εβδομαδα /απο μιση/
|
|
||||
|
||||
![]()
Συγγνώμη αλλά εγώ δεν το κατάλαβα, πόσο ρίχνεις; Βάσει της seachem; Η οποία δεν είναι και σαφής, λέει μία ή δύο φορές την εβδομάδα, εσύ πόσο ρίχνεις ακριβώς; Επίσης πόσο καιρό είναι σε λειτουργία το ενυδρείο;
|
||||
|
||||
![]()
θα ηθελα να δω μια φωτο το θηριο
![]() εγω θα αφαιρουσα την περισσοτερη με μια οδοντουβουρτσα (την πιανεις σαν μακαρονια τυλιγεις και τραβας ) Και θα τσιμπαγα κι αλλο το διοξειδιο ,εχεις καλη κυκλοφορια και διασπαση του διοξειδιου στο ενυδρειο; και εδω ενα ποστ του tom barr για την πρασινη νηματοειδη I've induced hair algae many times with only CO2 reduction and then prevent re-occurrence even at light intensities up to 1/3 full noon day tropical sun. I've never been able to induce any species algae with higher dosing of NO3, PO4, Fe independent of other variables. Hope this helps.
|
||||
|
||||
![]()
Απο την μετρηση του σιδηρου με υγρα τεστ ειμαι στο χαμηλοτερο.
------------------------- Ξερω οτι μεχρι να στρωσει το συστημα θα κανει καιρο. Προσπαθω να ειμαι τακτικος στην ρουτινα αν αι δεν ειναι παντα ευκολο λογω δουλειας. Η ερωτηση μου ειναι εξ αρχης αν μπορω λιγο να βοηθησω την κατασταση με καποιους αλγοφαγους - που να μην τα διαλυσουν ολα ομως, καποια σλιγκαρια η καποιες γαριδες και αν ναι ποιες. Αυτην την φαση την εχω ξαναπερασει αρκετες φορες μεχρι τωρα απο νεα ενυδρεια αλλα σε αυτα τα λιτρα με εκνευριζει οταν το βλεπω. Για την οδοντοβουρτσα αυτο κανω αλλα οταν εισαι σε σκαλιτσα και απο επανω τραβας και ριζουλες. Σοβαρα τωρα θεσσαλονικη γιατι δεν μπορω να βρω σαλιγκαρια και γαριδες... μου εχει κανει μεγαλη εντυπωση. Φωτο ασε να φτιαξει λιγο το πραγμα οπτικα και θα βαλω ![]() ------------------------- Παράθεση:
Το co2 στις 300 φυσ/λεπτο περιπου το Ph-7,kh9 το τεστ CO2 της Aquili δεν λεει να πρασινισει - μαλλον κατι δεν παει καλα με το διαλυμα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giannisfot : 07-11-16 στις 20:33 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Για την καφε αλγη εμφανιζεται σε νεα ενυδρεια.Τισ περισσοτερες φορες κανει τον κυκλο της και φευγει.Για την νηματοειδη ......βλεπω ριχνεις σιδηρο χμμμμμ.Κοιτα το
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54042
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |