|
|
||||
|
||||
![]()
Έγινε αλλαγή συνθηκών! Ενυδρείο 100 λίτρα με δυο ανούμπιες - Elodea Dersa και φίλτρο εσωτερικό (Σφουγγάρι - Μακαρόνι - Υαλοβάμβακας 400 λίτρα/ώρα) και δεύτερο εσωτερικό Fluval 3 με σφουγγάρι.
Μετρήσεις Ph - 7,2 Amonia - 0 No3 - 10 Ψάρια 2 νεαρά lion head 1 Ruicin 1 Black Moor Θερμοκρασία 24 βαθμοί με θερμοστάτη Φωτισμός 10 ώρες υπόστρωμα Χαλαζιακή άμμος
|
||||
|
||||
![]()
Βέβαια 4 χρυσόψαρα είναι πολλά σε 100 λτ
Θέλουν προσοχή. Σου ευχομαι τα καλυτερα |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι όντως πολλά ετοιμάζω σύντομα 200 λίτρα γι'αυτά τα ψάρια και εκεί πιστεύω ότι θα είναι το κατάλληλο σπίτι γι'αυτά. (Το ετοιμάζω σύντομα έχει να κάνει με την επικείμενη μετακόμισή μου σε μεγαλύτερο σπίτι)
Δεοδμένου ότι το Fluval λεει 750 l/h πιστεύεις οτι είναι αρκετή η φίλτρανση ή να αλάξω τον κυκλοφοριτή με λίγο μεγαλύτερο? π.χ. 1000 l/h στο εσωτερικό που έχω τα υλικά?
|
||||
|
||||
![]()
Αν μιλάς για τα 100λιτρα
Ενα φίλτρο με ονομαστικη τιμή 750λ/ώρα δίνει πραγματικα 300-400λιτρα την ώρα περίπου (3-4 φορες).Αρα είσαι οριακά όσον αφορα τα 4 χρυσόψαρα Πρέπει να έχεις υπόψην σου ότι τα χρυσόψαρα δεν αγαπούν μεγάλη ροή νερού αρα ένα εξωτερικό φίλτρο με κάδο με μεγάλη χωριτικότητα υλικών φιλτραρισματος ειναι το πιο κατάλληλο. |
|
||||
|
||||
![]()
Επομένως με 300λ/ώρα με το εσωτερικό (fluval) συν το δεύτερο εσωτερικό που έχει το ίδιο το ενυδρείο (με κάδο και υλικά) το οποίο έχει κυκλοφοριτή 400 λ/ώρα που να υποθέσω ότι βγάζει περίπου 200 !! έχουμε περίπου 500 λίτρα /ώρα δηλαδή 5 φορές το νερό άρα κάπως καλά! και χωρίς ροή πολύ (έχω βάλει το fluval να χτυπάζει στο τζάμι)
η αλήθεια είναι ότι το παρακολουθώ συχνά και δεν βλέπω να ανεβαίνει η αμωνία ή κάποιο άλλο πρόβλημα! Επίσης τα ψαράκια δείχνουν (λόγω του μεγέθους τους) αρκετά ικανοποιημένα προς το παρόν, κολυμπάνε συνεχώς και ψάχνουν για τροφή παίζουν! Πριν προλάβουν να μεγαλώσουν ενοείτε θα έχουν καλύτερο σπίτι και στα 100 λίτρα θα μπουν άλλα είδη! (Να δω πόσα ενυδρεία θα έχω στο τέλος)
|
|