|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Εχω θερμοκρασια 25 βαθμους αλλα τον θερμοστατη κατω απο 20. Γυρω στο 20 αναβει. Να ειναι και αυτος χαλασμενος;
------------------------- Οταν δηλαδη παιρνεις κουφωμα με RALxxx το βαφουν αυτοι και στο φερνουν; Δεν εχω ιδεα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη grpol : 30-10-16 στις 23:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
μπορει να θέλει ρύθμιση ή καμια φορα οι θερμαντήρες τα κάνουν αυτά,
προσωπικά προτιμώ να τους βάζω πάνω σε STC
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παμε στη πλατη. Ο ακατανομαστος εχει βαλει μεμβρανη αυτοκινητου, μαυρη. Εχει ομως φουσκαλες, χαλια δουλεια. Βαζω αλλη σωστα ή κανω κατι αλλο; |
|
||||
|
||||
![]()
αν μπορείς να την βγάλεις , βγάλε τη και βάλε κάτι άλλο
--------------------------------- 10-12 Ευρώ κάνει ο STC, ησυχάζεις όμως για πάντα ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Το επομενο σημαντικο που εχω να κανω ειναι ο φωτισμος. Εχει κανεις ιδεα τι επιλογες εχω; Οι χελωνες χρειαζονται προσομοιωση ηλιακου φωτος, ακτινες UVA και UVB και στην εξεδρα που θα βγαινουν να τους δινεις λιγη ζεστη για να στεγνωνουν και να αισθανονται ανετα. Εχω δυο φωτιστικα που πιανουν στο τζαμι, αυτη τη στιγμη επειδη δεν εχω λαμπα UVB χρησιμοποιω μονο το ενα αλλα θα ηθελα μια λυση με ενα φωτιστικο να τα κανει ολα.
|
|
||||
|
||||
![]()
για τέτοιου είδους φώτα δεν ξέρω να σε βοηθήσω
![]()
|
||||
|
||||
![]()
δεν υπαρχει ενα φωτιστικο που να τα κανει ολα.
αλλο η λαμπα Uva-uvb και αλλο η basking lamp. δυο φωτιστικα θα βαλεις, το καθε ενα με διαφορετικη λαμπα. αν θες φτηνη basking lamp θα παρεις τις κοκκινες,αλλα για μενα καλυτερες ειναι οι κεραμικες.(βγαζουν μονο θερμοτητα και οχι φως)το κακο με αυτες ειναι πως η αποσταση που χρειαζονται απτο σημειο που θα θερμενεται ειναι λιγο μικροτερη. αλλιως υπαρχουν και heating mats με αντιστασεις,που μπαινουν απο κατω και ζεσταινουν απτο εδαφος. προσωπικα το κοκκινο χρωμα μου τη σπαει σε τερραρια. μου θυμιζει κοτοπουλα. παντως θες δυο φωτιστικα που θα τα βαλεις σε διαφορετικα σημεια. το ηλιακο φως το θες να πιανει ολο το ενυδρειο και το basking θαναι επικεντρωμενο στο σημειο που θες να θερμαινεις για να καθονται. κανονικα,θες δυο σημεια να καθονται.ενα θερμο και ενα ψυχρο. αλλιως αν ζεστενονται εξω συνεχεια θα αναγκαζονται να κολυμπανε. μη σου πω και τριτο φωτιστικο αν θες να βαλεις και νυχτερινο φως. εχει κατι "μπλε" moonlight η exoterra που ειναι πολυ ωραιες... |
|
|||
|
|||
![]()
Βλέποντας τον θερμαντήρα να κάνει ότι του φανεί, μάλλον θα φτιάξω έναν STC. Η ρύθμιση μέχρι τότε, πως μπορεί να γινει;
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν είναι Jager της Eheim έχει ρύθμιση,
οποιοσδήποτε άλλος, ρυθμίζεις θεωρητικά, πχ το 27 το θεωρείς 24 κοκ έχεις δηλαδή μια θεωρητική διαφορά, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο. Για αυτό παράγγειλε ένα STC από ebay να σου έρθει σε κανα μήνα να ησυχάσεις
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό θα κάνω. Τον έχω τέρμα χαμηλά και πιάνω 26 βαθμούς!
------------------------- STC1000 δε παιρνω; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη grpol : 01-11-16 στις 11:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
αν δώσεις κάτι παραπάνω παίρνεις Elitech και σου έρχεται σε μια εβδομάδα
http://www.ebay.com/itm/272131896658...%3AMEBIDX%3AIT αλλιώς φτηνός σε κάνα μήνα http://www.ebay.com/itm/291660449417...%3AMEBIDX%3AIT ------------------------- αν πάρεις τον φτηνό να πάρεις και ένα τέτοιο http://www.ebay.com/itm/141128147345...%3AMEBIDX%3AIT Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη xristos : 01-11-16 στις 11:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Αν αξίζει τη διαφορά να πάρω τον ακριβό.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τους συγκεκριμένους κοντρόλερ που δίνω τους αγοράζω 13,40¤(αν το βάλεις στο καλάθι τόσο βγαίνει) + 1¤ το paypal 14,40 + 2,70¤ ο αισθητήρας σύνολο 17,10¤ και τους δίνω 20¤ χωρίς να ρισκάρεις σε αστοχία υλικού, χωρίς να περιμένεις και χωρίς να τρέχεις στην Πειραιώς να αγοράσεις πλαστικό αισθητήριο. (Υπολογίστε τα όλα και δείτε πόσο βγαίνει στο τέλος). Δεν τα γράφω για να δικαιολογηθώ ή να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν ούτε θέλω να παρεξηγηθώ απλά επειδή αναφέρθηκε το δικό μου πόστ. Καλή συνέχεια και καλό μήνα σε όλους. |
|
||||
|
||||
![]()
ναι, ρώτησα γνωστό μου αλουμινά
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πάχος ενυδρείου ;; | dias2222 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 17-09-16 11:58 |
Επιλογή ενυδρείου | subcruiser | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 14 | 04-10-14 17:42 |
Αγορά Ενυδρείου | Iann_is | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 40 | 11-02-08 11:56 |
<<σκάσιμο>> Ενυδρείου | knik | Αρχάριοι γλυκού νερού | 27 | 05-02-08 09:15 |