|
|
||||
|
||||
![]()
στις περισσοτερες περιπτωσεις,η τροφη που αγοραζουμε δεν ειναι σφραγισμενη σε κενο.υπαρχει ηδη αερας μεσα στη συσκευασια.
ουτε τα υλικα απτα οποια φτιαχνονται, ειναι κλεισμενα σε κενο αερος οταν τα παρει το εργοστασιο. σαυτο, πρεπει να προστεθει ο χρονος που εχει μεινει στο ραφι του μαγαζιου-μπορει να ειναι και δυο χρονια-(και οι συνθηκες στις οποιες εχει αποθηκευτει),ο χρονος που εκανε μεχρι να φτασει απτο εργοστασιο στο μαγαζι,και ο χρονος που εκατσαν τα υλικα στις αποθηκες,μεχρι να τα παρει το εργοστασιο και να τα κανει ψαροτροφη(μετα απο βαρια επεξεργασια). και δεν μιλαμε καν ουτε για αριστης ποιοτητας πρωτες υλες,ουτε πλουσιες σε θρεπτικα στοιχεια ![]() δεν ειναι μικρη η αλλοιωση. με λιγα λογια, τις περισσοτερες φορες τις αγοραζουμε ηδη μπαγιατικες ![]() αυτη ειναι η αληθεια ειτε μας αρεσει,ειτε δε μας αρεσει επειδη δινουμε λεφτα... σαυτα ολα,προσθεστε και το χρονο που την εχουμε εμεις ανοιχτη. εχει τυχει να δω ανθρωπο,που ταιζε τα ψαρια του απτην ιδια τροφη για δυο χρονια. και φυσικα ειχε προβληματα με τα ψαρια του. στους 6 μηνες πεταμα.εγω τουλαχιστον αυτο κανω,και δεν τις κραταω καν εξι μηνες.στους τρεις τις πεταω. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 30-10-16 στις 09:04 |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Δεν θα την δώσω στα ψάρια μου αν κάποιος θέλει να του την χαρίσω να μου στείλει πμ.
|
||||
|
||||
![]()
Οι ημερομηνίες λήξεως που μπαίνουν στις τροφές αυτές δεν είναι για να είναι. Μιλάμε για σοβαρές εταιρείες που τηρούν διεθνή πρότυπα και- λόγω δουλειάς-έχω επισκεφτεί εταιρείες που κατασκευάζουν τροφές σε Γερμανία, Ολλανδία και Ισπανία.
Όταν παίρνουμε ένα κουτί που γράφει πχ 12/2018 σημαίνει ότι- αν δεν ανοιχτεί κι από την στιγμή που διατηρείται σωστά- μέχρι εκείνη την ημερομηνία διατηρεί την αξία του κι ας μην είναι σε κενό αέρος. Δεν μπορεί μια εταιρεία πιστοποιημένη να βάζει ότι ημερομηνία θέλει. Αν η τροφή ήταν πραγματικά "μπαγιάτικη" στους 12 μήνες θα έβαζαν 12 μήνες και όχι 24 διάρκεια ζωής. Το τι γίνεται από την στιγμή που ανοίξει είναι άλλο θέμα γιατί αλλοίωση υπάρχει σε κάθε συσκευασία που ανοίγει είτε μιλάμε για ζωοτροφές είτε για τροφές ανθρώπων. Ξέρω πολύ κόσμο που κρατάει τις τροφές για τα ψάρια του στο μπάνιο ή κάτω από το ενυδρείο στο ντουλαπάκια του επίπλου. Αν τις κρατάς σε τέτοια μέρη και στους 3 μήνες άχρηστες είναι.... |
|
||||
|
||||
![]()
γιωργο δεν αμφιβαλω πως ειναι ετσι οπως λες.
οι εταιριες μπορει να μην κοροιδευουν με την ημερομηνια ληξης που βαζουν,αλλα δεν ειναι και ολα οσο ομορφα τα παρουσιαζουν. μπορει αυτοι να ειναι καλυμενοι και να μην λενε ψεματα,αλλα ουτε την αληθεια λενε ακριβως. οι τροφες τους δεν ειναι οτι καλυτερο υπαρχει, εξ'αρχης. και μαλιστα τις ιδιες τις εταιριες,θα τις συμφερε να πεταγονται οι τροφες καθε εξι μηνες. για αλλους λογους δεν το λενε... το οτι δεν το λενε ομως,δεν σημαινει πως το να τις δινουμε στα ψαρια ειναι και οτι καλυτερο. αλλο το ενα,αλλο το αλλο. και στο κατω κατω,τι με νοιαζει εμενα τι λεει η καθε εταιρεια που φτιαχνει ψαροτροφες. αλλαζει κατι απο αυτα που εγραψα πιο πανω? αφου ισχυουνε και ειναι ετσι,αυτη δεν ειναι η πραγματικοτητα? αυτο μου φτανει. τι να το κανω αν η τροφη ειναι οκ οταν μενει κλειστη? ![]() συλλογη θα τις κανω,η θα ταισω τα ψαρια? ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τροφή | Γιώργος Τ | Χρυσόψαρα | 17 | 29-07-16 11:25 |
Τροφή ΚΟΙ | systemdennis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 18 | 10-12-13 20:34 |
τροφή | ανδρεα | Γαρίδες | 8 | 13-04-13 15:33 |
Τροφή | Filotas | Malawi | 3 | 23-01-09 14:13 |
Τροφή | ramsys | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 25-06-07 16:12 |