|
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ φίλε μου, ελπίζω να βρω τι φταίει, γιατί έχασα και ένα γκάπυ τις προηγούμενες μέρες
|
|
||||
|
||||
![]()
To ntd δεν κολλαει σε αλλα ψαρια, αλλιως δεν θα το ελεγαν Neon Tetra disease...
![]() Και παρεμπιπτωντος, απο μετρησεις πως παμε? |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν έχω τα τεστ για να κάνω μετρήσεις, αλλά πριν 2 βδομάδες που πήγα νερό σε ένα φίλο και μου το μέτρησε μου είπε ότι είμαι πολύ καλά. Θα βάλω φώτο για να δείτε
|
|
|||
|
|||
![]()
Nα οι φωτογραφίες. Δεν φαίνεται και πολύ καλά, αλλά μπορείτε να ξεχωρίσετε τα σημάδια στις πλάτες τους
|
|
|||
|
|||
![]()
μόλις πήγα αγόρασα ένα φάρμακο απο pet shop. Της sera το baktopur. Ελπίζω να κάνει δουλειά. Μου έδωσε και αλάτι να βάλω. ¶ντε να δούμε
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
"...Η απομόνωση των προσβληθέντων ψαριών και η θεραπεία τους σε ξεχωριστό ενυδρείο, ώστε να μην μεταδώσουν το βακτηρίδιο, είναι καλή λύση..." και παρακάτω: "...Απομακρύνετε τα νεκρά ή προσβεβλημένα ψάρια από το ενυδρείο, αμέσως μόλις τα εντοπίσετε ώστε να μην «περάσουν» το παθογόνο σε μη προσβεβλημένα ψάρια που πιθανόν τα καταναλώσουν ως τροφή λόγω κανιβαλισμού. Τα ψάρια που θα αναρρώσουν πιθανόν συνεχίζουν να φέρουν το παράσιτο..." και από το "Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ" σελίδα 104: "...Αρχικά βρέθηκε στα Νεον Τέτρα - απ' όπου και το λαϊκό όνομά της... ...προσβάλει και άλλες σαρακινίδες και κυπρινίδες..." Από τη συνολική βιβλιογραφία που έψαξα και διάβασα, προκύπτει ότι δεν γνωρίζουν ακόμα αρκετά για τη συγκεκριμένη αρρώστεια. Και γενικότερα: Θέλουμε παθογόνα στα ενυδρεία μας? Φύλαγε τα ρούχα σου, να έχεις τα μισά...
|
||||
|
||||
![]()
Ψιτ Φιλόξενε, για τα νέον λέει το άρθρο και όχι γιά όλα τα ψάρια.
Όπως είπε και ο nerdblues εξ'ου και το όνομα της ασθένειας. Και μην στήνεις στο τοίχο τον μαγαζάτορα που σου πούλησε τα νέον, καθώς δεν είναι ανάγκη να μεταδόθηκε από το ενυδρείο του, αλλά, ότι πιό σύνηθες, να έγινε το κακό στο δικό σου ενυδρείο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το σημαντικό δεν είναι όλα αυτά, αλλά να γίνουν καλά τα κλοουνάκια του φίλου μας εδώ... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Από το στόμα σου.......
¶ντε να δούμε , η θεραπεία ξεκίνησε. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας |
|
||||
|
||||
![]()
Τα botia macracanthus ανηκουν στην οικογενεια των Cobatidae και στο υπογενος Botinae και δεν ειναι ουτε σαρακινίδες ουτε κυπρινίδες.....
απο κει και περα εμενα μου μοιαζουν με χτυπηματα/γδαρσιματα και οχι λεκεδες στο δερμα απο καποιο παρασιτο/ασθενεια. Το οτι το νερο ηταν μια χαρα πριν δυο εβδομαδες ΔΕΝ λεει απολυτως τιποτε. Η χορηγηση ισχυρου αντιβιωτικου ετσι στα κουτουρου ειναι μαλλον επικινδυνη. Εγω θα εμενα στο αλατι, αντε και λιγο melafix για το συγκεκριμενο. Το Bactopur θα καταστρεψει την βιολογια του φιλτρου. Καθημερινες μετρησεις αμμωνιας και No2 επιβαλλονται για τις επομενες 2-3 εβδομαδες ωστε να μην εχουμε άλλα.. Ποσο αντιβιοτικο και ποσο αλάτι έριξες? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ιστορίες αστείες και ΦΡΙΚΗΣ | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 28 | 25-07-07 01:15 |
τριχούλες στην anubia | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 22-12-02 04:43 |
Συλλογή και Διατήρηση ειδών σαν κατοικίδια | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 11-12-02 04:00 |
Sex ratio, συμπεριφορα στην αιχμαλωσια, και άλλα | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 11-12-02 03:25 |