|
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες!
Θα ξεκινησω την...επιπονη διαδικασια χαχα! |
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνήσω με τον Γιάννη σε όλα.
Αλλος ένας λόγος που δεν μεγαλώνουν είναι η ποιότητα του νερού, κάνε αλλαγές κάθε εβδομάδα και θα δεις διαφορά, και δεν είναι μόνο τα χαμηλά νιτρικά , γενικά το φρέσκο νερό είναι φάρμακο. Επίσης βγάλε τον θερμαντήρα, δεν τον χρειάζονται, να έχεις σύστημα ψύξης το καλοκαίρι. Το μεγάλο ενυδρείο όμως σε χρυσόψαρα είναι απαραίτητο
|
|||
|
|||
![]()
Θερμαντήρα φυσικά και δεν έχω βαλει. Έχω όμως αυτον που είχε το ενυδρείο και τον χρησιμοποιω τον χειμωνα για να ζεστενω το νερο αλλαγής. Σύστημα ψύξης έχω με 4 ανεμιστήρθες 92mm και ελεγκτή θερμοκρασίας.
Η αρχική ποσότητα αλατιού που θα βάλω είναι 2γρ επί τα καθύρα λίτρα ε; δηλ υπολογίζω ότι το ενυδρείο έχει περίπου 150 λιτρα νερό, άρα θα βάλω 300 γρ αλατι; |
|
||||
|
||||
![]()
Για το αλάτι σωστά υπολόγισες.
Για τον θερμαντήρα το είπα γιατί έγραψες πως το ενυδρείο έχει 26 βαθμούς, αν μπορείς να το κρατάς κάτω από 25. Το νερό της αλλαγής καλά κάνεις και το ζεσταίνεις. Το φρέσκο νερό πρέπει να έχει ίδιες παράμετρες και θερμοκρασία με του ενυδρείου, λίγο ποιο κρύο, τόσο που μετά την αλλαγή η θερμοκρασία να μη πέσει κάτω από 1 βαθμό το πολύ, ποτέ ποιο ζεστό
|
|||
|
|||
![]()
Θα....επανέλθω μετά την...θεραπεία να ενημερωσω για τα αποτελέσματα. Σας υπέρ ευχαριστώ για τις συμβουλες!
|
|
||||
|
||||
![]()
Για τα σκισίματα στην ουρά να μην ανησυχείς ιδιαίτερα, εκτος και αν δεις συμπτώματα μόλυνσης ή πληγές. Αργούν πολύ να κλείσουν, ίσως και ποτέ
|
|||
|
|||
![]()
Ανησύχησα τώρα γιατί είναι σε πολύ πιο έντονο βαθμό απο ότι άλλες φορές, που σχεδόν δεν φαίνονταν το σχισιμο ....
Το αλάτι αυπό κάνει ε; δίπλα, έχω την παλιά συσκευασία... το έχουν λίγο αλλάξει, αλλά νομίλων ότι κάνει... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|